• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)

Juustokakut· Mökkiohjeet· Suklaakakut

16 syys
Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)
Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)

Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton) on yksi blogini suosituimmista resepteistä makunsa ja helppoutensa ansiosta! Ja tämä resepti syntyi vähän vahingossa.

Elokuun lopussa vietimme ystäväporukalla ihanan lämpimän mökkiviikonlopun Raumalla. Päätin ennen lähtöä, että mökillä pitää kyllä olla ainakin yksi kunnon kakku, jota nautiskella aamupalalla, päiväkahveilla ja vaikka vielä iltapalaksi. Olin jo hetken aikaa pohtinut ihanan täyteläisen suklaamoussekakun toteuttamista ja se idea päätyikin lopulta mökkikakuksi sisältäen raikkaan mintun makuisen vivahteen.

Tämä resepti on helppo, nopea ja kaiken lisäksi liivatteeton. Minulta oli reunakalvo loppunut, joten taiteilin irtopohjavuokaan leivinpaperia kakun reunoille. Kakun reunat eivät siis ole niin siistit kuin toivoin, mutta ne sopivat hyvin rosoiseen mökkifiilikseen. Tämä kakku sopii myös hävikkiviikon teemaan ollessaan kakku, jonka resepti syntyi niistä aineista, joita kaapista sattui sillä hetkellä löytymään.


Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)

Pohja:

  • 100 g digestive keksejä
  • 50 g voita
  1. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja yhdistä ainekset.
  2. Painele keksiseos noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi.

Suklaamoussemassa:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kermaa
  • 150 g tummaa minttusuklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen. Lopuksi kääntele kerma joukkoon.
  2. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla. Itselläni reunakalvo oli loppu, joten käytin reunaleivinpaperia. Kaada suklaamoussetäyte keksinpohjan päälle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.

Koristelu:

  • nonparelleja

Vinkki! Jätä täytettä hiukan sivuun, jotta voit pursottaa koristeita kakkuun ennen tajoilua. Viimeistele kakku nonparelleilla. Tuplaa täyte jos haluat korkean kakun! Nautiskele parhaassa seurassa!

TEE KAKKU VEGAANISENA: Ohjeet löydät täältä.

Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)
Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)

Lisää juustokakku-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

29 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Annin Uunissa 2-vuotta
Seuraava artikkeli: Voita Unelmiesi Pikkujoulut! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    16.9.2015 08:11

    Nams, näyttääpä ihanan täyteläiselta! 😛
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2015 08:25

      Kiitos 🙂 Tämä oli juuri sitä. Aivan ihanan täyteläistä ja suussa sulavaa!

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    17.9.2015 05:47

    Suklaalla hyydytetyt moussekakut kuuluu omiin lempileivonnaisiini. Käytit varmaan about 70 % suklaata, jotta kakku pysyi kasassa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.9.2015 06:01

      Kyllä! Tämä oli minun ensimmäinen pelkällä suklaalla hyydytetty. Suklaa taisi olla 64% 🙂 Erittäin hyvin pysyi kasassa niin kuin näkyy!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    18.9.2015 10:05

    Mielettömän upea ja uskon että maistuu, aion ehdottomasti kokeilla juuri tuollain koristeltuna 🙂
    (Ja vielä tuo Myrna-lautanen <3)
    Päivi Pirkanmaalta

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.9.2015 10:42

      Kiitos Päivi 🙂 Kommenttisi lämmittää tätä sateista perjantai-päivääni! On mahtavaa, kun ystäväni mökille on säästetty nämä kauniit lautaset! <3

      Vastaa
  4. Antsu sanoo

    16.10.2015 12:04

    Tein Domino pohjaan ja tuli todella hyvää. Ens kerralla teen mintuttoman veraion. Koostumus oli täydellinen! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2015 13:02

      Kiitos kommentista Antsu! Todella kiva kuulla, että tykkäät reseptistä. Nam! Dominopohja toimii tässä varmasti loistavasti! Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
    • Antsu sanoo

      26.10.2015 13:56

      Hupsista nyt tulikin jo tehtyä toinen annos, ja nyt pelkkään tummasuklaaseen domino pohjalla. Ai että tuli hyvää! Kiitos vielä inspiroivasta ohjeesta! 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2015 14:03

      Ihanaa kuulla Antsu 🙂 Nyt mun pitää itsekin kokeilla sun vinkillä eli pelkkä tumma suklaa ja domino!

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    13.1.2016 08:51

    Käykö esim rahka juuston tilalle

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2016 08:59

      Hei, kiitos kommentista. Tässä kakussa ei ole liivatetta, koska tuorejusuto ja tummasuklaa reagoivat toisiinsa niin että mousse pysyy kasassa. Jos käytät rahkaa, niin voi olla, että tarvitaan liivatetta. En ole kokeillut itse niin en uskalla varmasti sanoa onnistuuko.

      Vastaa
  6. Kaisu sanoo

    9.11.2017 21:24

    Ootko tehny kuvien kakun juuri noilla ohjeilla vai tuplannu täytteen aineet?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.11.2017 22:11

      Hei Kaisu,

      Nyt täytyy myöntää etten muista ihan varmasti, pahoittelut. Veikkaan että on tupla tai 1.5 kertainen 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  7. Rosku sanoo

    16.11.2017 05:22

    Toimiikohan tässä pätkis vai minkälainen toi minttusuklaa on mitä täs on käytetty vai voiks se olla mikä vaa

    Vastaa
    • Anni sanoo

      16.11.2017 07:33

      Hei, Pätkis ei sula kuten tavallinen suklaa. Tässä on käytetty tummaa suklaata, jossa on piparmintun makua. Jos haluat tehdä pätkiksistä tee tämä:

      https://www.anninuunissa.fi/paasiaisen-minttusuklaajuustokakku/

      Vastaa
  8. Mari sanoo

    26.3.2018 21:42

    Hei, missä tummassa suklaassa on piparmintunmakua? Kuinka mintun makuista tää oli, jos muistat, siis erottaako mintun? Kävisköhän pandan minttusuklaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2018 07:14

      Moikka, en enää tarkalleen muista mitä suklaata tässä käytin, mutta monilta merkeiltä löytyy mielestäni maustettua tummaa suklaata, jopa Rainbow merkiltä. Mintun maku oli kakussa hyvin maistettavissa. Jos tarkoitat pandan täytettyä minttusuklaata en ole ihana varma toimiiko se. Tässä kakussa massan hyydyttää suklaa niin ettei liivatetta tarvita – täytesuklaissa itse suklaata on vähemmän. Voit tietenkin käyttää sitä ja laittaa kakkuun pari liivatetta varmuudeksi. Niin se ainakin toimii 🙂

      Vastaa
  9. Katariina sanoo

    20.6.2018 15:18

    Tein tämän vegaaniversiona, erittäin hyvää kaikkien mielestä ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2018 15:19

      Hei Katariina 🙂 Mahtava kuulla! Saanko kysyä miten toteutit vegaaniversion? Voisin lisätä sen reseptiin ja suositella myös muille 🙂

      Vastaa
  10. Vaula Tkalcan sanoo

    21.7.2018 19:03

    Kiitos! ? Täydellinen kakku mökille.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.7.2018 20:11

      Ihanaa <3 Kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  11. Martta sanoo

    21.11.2019 14:46

    Hei, onnistuuko tämä vegaanisena? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.11.2019 08:58

      Kyllä! Tässä ohje vegaaniseen versioon 🙂 https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-suklaajuustokakku/

      Vastaa
  12. Mari sanoo

    4.10.2021 14:08

    Hei, mitenhän reseptiä pitäisi muokata, jos haluaisi tehdä kakun vuokaan halkaisijaltaan 28cm? Kiitos jo etukäteen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.10.2021 08:03

      Tekisin varmaan kaksinkertaisena ohjeen 🙂

      Vastaa
      • Mari sanoo

        5.10.2021 11:30

        Kiitos! Testailen, minulla ei ole kuin noin iso vuoka 🙂 Ehkä se pysyy kuitenkin kasassa.

        Vastaa
  13. Tuuli-Maria sanoo

    18.5.2022 10:44

    Hei! Pystyykö tätä kakkua pakastamaan? Olen tätä tehnyt monta kertaa ja ihan hirveän hyvä on! Haluaisin tytön valmistujaisiin tehdä, ja mietin voisiko ennakoida ja tehdä pakasteeseen valmiiksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2022 11:58

      Täällä pakastuksesta lisätietoa:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios