Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)
Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton) on yksi blogini suosituimmista resepteistä makunsa ja helppoutensa ansiosta! Ja tämä resepti syntyi vähän vahingossa.
Elokuun lopussa vietimme ystäväporukalla ihanan lämpimän mökkiviikonlopun Raumalla. Päätin ennen lähtöä, että mökillä pitää kyllä olla ainakin yksi kunnon kakku, jota nautiskella aamupalalla, päiväkahveilla ja vaikka vielä iltapalaksi. Olin jo hetken aikaa pohtinut ihanan täyteläisen suklaamoussekakun toteuttamista ja se idea päätyikin lopulta mökkikakuksi sisältäen raikkaan mintun makuisen vivahteen.
Tämä resepti on helppo, nopea ja kaiken lisäksi liivatteeton. Minulta oli reunakalvo loppunut, joten taiteilin irtopohjavuokaan leivinpaperia kakun reunoille. Kakun reunat eivät siis ole niin siistit kuin toivoin, mutta ne sopivat hyvin rosoiseen mökkifiilikseen. Tämä kakku sopii myös hävikkiviikon teemaan ollessaan kakku, jonka resepti syntyi niistä aineista, joita kaapista sattui sillä hetkellä löytymään.
Minttusuklaamoussekakku (liivatteeton)
Pohja:
- 100 g digestive keksejä
- 50 g voita
- Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja yhdistä ainekset.
- Painele keksiseos noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi.
Suklaamoussemassa:
- 200 g tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl kermaa
- 150 g tummaa minttusuklaata
- Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen. Lopuksi kääntele kerma joukkoon.
- Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla. Itselläni reunakalvo oli loppu, joten käytin reunaleivinpaperia. Kaada suklaamoussetäyte keksinpohjan päälle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.
Koristelu:
- nonparelleja
Vinkki! Jätä täytettä hiukan sivuun, jotta voit pursottaa koristeita kakkuun ennen tajoilua. Viimeistele kakku nonparelleilla. Tuplaa täyte jos haluat korkean kakun! Nautiskele parhaassa seurassa!
TEE KAKKU VEGAANISENA: Ohjeet löydät täältä.
Nams, näyttääpä ihanan täyteläiselta! 😛
T: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos 🙂 Tämä oli juuri sitä. Aivan ihanan täyteläistä ja suussa sulavaa!
Suklaalla hyydytetyt moussekakut kuuluu omiin lempileivonnaisiini. Käytit varmaan about 70 % suklaata, jotta kakku pysyi kasassa?
Kyllä! Tämä oli minun ensimmäinen pelkällä suklaalla hyydytetty. Suklaa taisi olla 64% 🙂 Erittäin hyvin pysyi kasassa niin kuin näkyy!
Mielettömän upea ja uskon että maistuu, aion ehdottomasti kokeilla juuri tuollain koristeltuna 🙂
(Ja vielä tuo Myrna-lautanen <3)
Päivi Pirkanmaalta
Kiitos Päivi 🙂 Kommenttisi lämmittää tätä sateista perjantai-päivääni! On mahtavaa, kun ystäväni mökille on säästetty nämä kauniit lautaset! <3
Tein Domino pohjaan ja tuli todella hyvää. Ens kerralla teen mintuttoman veraion. Koostumus oli täydellinen! 🙂
Kiitos kommentista Antsu! Todella kiva kuulla, että tykkäät reseptistä. Nam! Dominopohja toimii tässä varmasti loistavasti! Hyvää viikonloppua!
Hupsista nyt tulikin jo tehtyä toinen annos, ja nyt pelkkään tummasuklaaseen domino pohjalla. Ai että tuli hyvää! Kiitos vielä inspiroivasta ohjeesta! 🙂
Ihanaa kuulla Antsu 🙂 Nyt mun pitää itsekin kokeilla sun vinkillä eli pelkkä tumma suklaa ja domino!
Käykö esim rahka juuston tilalle
Hei, kiitos kommentista. Tässä kakussa ei ole liivatetta, koska tuorejusuto ja tummasuklaa reagoivat toisiinsa niin että mousse pysyy kasassa. Jos käytät rahkaa, niin voi olla, että tarvitaan liivatetta. En ole kokeillut itse niin en uskalla varmasti sanoa onnistuuko.
Ootko tehny kuvien kakun juuri noilla ohjeilla vai tuplannu täytteen aineet?
Hei Kaisu,
Nyt täytyy myöntää etten muista ihan varmasti, pahoittelut. Veikkaan että on tupla tai 1.5 kertainen 🙂 Mukavaa leivontaa!
Toimiikohan tässä pätkis vai minkälainen toi minttusuklaa on mitä täs on käytetty vai voiks se olla mikä vaa
Hei, Pätkis ei sula kuten tavallinen suklaa. Tässä on käytetty tummaa suklaata, jossa on piparmintun makua. Jos haluat tehdä pätkiksistä tee tämä:
https://www.anninuunissa.fi/paasiaisen-minttusuklaajuustokakku/
Hei, missä tummassa suklaassa on piparmintunmakua? Kuinka mintun makuista tää oli, jos muistat, siis erottaako mintun? Kävisköhän pandan minttusuklaa?
Moikka, en enää tarkalleen muista mitä suklaata tässä käytin, mutta monilta merkeiltä löytyy mielestäni maustettua tummaa suklaata, jopa Rainbow merkiltä. Mintun maku oli kakussa hyvin maistettavissa. Jos tarkoitat pandan täytettyä minttusuklaata en ole ihana varma toimiiko se. Tässä kakussa massan hyydyttää suklaa niin ettei liivatetta tarvita – täytesuklaissa itse suklaata on vähemmän. Voit tietenkin käyttää sitä ja laittaa kakkuun pari liivatetta varmuudeksi. Niin se ainakin toimii 🙂
Tein tämän vegaaniversiona, erittäin hyvää kaikkien mielestä ?
Hei Katariina 🙂 Mahtava kuulla! Saanko kysyä miten toteutit vegaaniversion? Voisin lisätä sen reseptiin ja suositella myös muille 🙂
Kiitos! ? Täydellinen kakku mökille.
Ihanaa <3 Kiitos kommentistasi!
Hei, onnistuuko tämä vegaanisena? 🙂
Kyllä! Tässä ohje vegaaniseen versioon 🙂 https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-suklaajuustokakku/
Hei, mitenhän reseptiä pitäisi muokata, jos haluaisi tehdä kakun vuokaan halkaisijaltaan 28cm? Kiitos jo etukäteen 🙂
Tekisin varmaan kaksinkertaisena ohjeen 🙂
Kiitos! Testailen, minulla ei ole kuin noin iso vuoka 🙂 Ehkä se pysyy kuitenkin kasassa.
Hei! Pystyykö tätä kakkua pakastamaan? Olen tätä tehnyt monta kertaa ja ihan hirveän hyvä on! Haluaisin tytön valmistujaisiin tehdä, ja mietin voisiko ennakoida ja tehdä pakasteeseen valmiiksi.
Täällä pakastuksesta lisätietoa:
https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/