|

Valkosuklainen Pikkujoulukakku

Valkosuklainen Pikkujoulukakku

Valkosuklainen Pikkujoulukakku hävisi tyttöjen kesken vietettyjen pikkujoulujen jälkiruokapöydästä hiukan liian nopeasti! Ihanan söpö ja jouluinen kakku oli jännittävän herkullisen makuista ja niin suloisen söpöä katseltavaa! Jokaisissa pikkujouluissa täytyy olla niiden arvoinen kakku!

Tässä pikkujoulukakussa yhdistyy monta asiaa, joita olin suunnitellut jo pidemmän aikaa. Aloitetaan kakun makumaailmasta: appelsiini, valkosuklaa ja karpalot! Nämä kolme raaka-ainetta sopivat loistavasti ellei täydellisesti yhteen. Karpaloita toivottiin jouluresepteihin Instagramin puolella ja valkosuklaista appelsiinikakkupohjaa olin paistellut ja testaillut jo pidemmän aikaa. Tuo kakkupohja.. kuulette siitä vielä lisää.. se on taivaallista!

Kun näin nämä ihanat syötävät piparkakku-ukot tiesin, että niiden täytyy päästä ainakin yhden joulukakun päälle komeilemaan! Miten söpöjä koristeet voivat olla? Kaikkia koristeita ei mielestäni tarvitse tehdä itse alusta asti, välillä on ihan ok oikaista. Piparkakku-ukkojen lisäksi kakun pintaan pääsi etukäteen tekemiäni lumihiutaleita, marenkeja ja jouluisia koristerakeita.

Tämä herkkukakku sopii joulupöytään, pikkujoulupöytään ja miksi ei myös ensi viikon Itsenäisyyspäivän juhliin? Kakun kuorrutuksen voi tehdä pastaväriä vaihtamalla myös siniseksi.

Millaisen pikkujoulukakun sinä olet leiponut tai aiot leipoa? Muista jakaa oma joulukakkusi Instagramissa #minunjoulukakku #anninuunissa. Olisi ihana nähdä myös teidän tuotoksianne!


Valkosuklainen Pikkujoulukakku

Kakkupohja:

Leivoin kakkupohjaksi Appelsiini-valkosuklaakakkupohjan halkaisijaltaan 18 cm kakkuvuokaan, leikkasin sen kolmeen kerrokseen, jolloin sain 2 täyteväliä. Voit itse valita minkä kakkupohjan leivot kakun pohjaksi. Mausteisen Piparkakku-kakkupohjan, joka sopii myös loistavasti kakun pohjaksi löydät täältä.

Täytteet:

  • noin 1,5 dl karpalohilloa

Valkosuklaamousse:

  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 150 g valkoista suklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoseokseen.
  5. Lopuksi vatkaa kerma joukkoon.

Valkosuklaakreemin ohjeen löydät täältä.

Koristeet:

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kakku 3 kerrokseen.
  2. Kostuta kakkukerrokset vaniljamaidolla tai appelsiinimehulla.
  3. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  4. Sivele jokaiselle kakkupohjalle kerros karpalohilloa ja sen jälkeen puolet valkosuklaamoussesta.
  5. Peittele kakku ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  6. Kippaa kakku vuoasta kakkualustan päälle ja kuorruta palettiveistä käyttäen ohut kerros kreemiä
  7. Laita kakku jääkaappiin, kunnes ensimmäinen kerros kreemiä on kovettunut
  8. Kuorruta toinen kerros kreemiä ja punaiset raidat kakun päälle – viimeistele palettiveitsellä ja siirrä jääkaappiin.
  9. Lopuksi koristele kakku asettelemalla koristeet kakun pintaan.

Valkosuklainen Pikkujoulukakku Valkosuklainen Pikkujoulukakku


Ihanaa sunnuntaita!

Katso lisää Joulu-reseptejä.

Ihanaa viikonloppua!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *