Helppo juustoinen parsapiirakka
Juusto ja parsa, ahh. Helppo juustoinen parsapiirakka on hyvää seuraavanakin päivänä ja jopa kylmänä. Maukas juusto täytteessä ja ripoteltuna piirakan päälle tekee tästä keväisestä piknik-herkusta vastustamattoman. Piirakan tekoon menee reilu 30 min, kun muistat ottaa pohjan ajoissa sulamaan. TÄMÄ ON KEVÄÄN HERKULLISIN PARSAPIIRAKKA. Eli pakko kokeilla!
Valmiit piirakkataikinat ovat mun luottotuotteita ja varsinkin juuri nyt isot lehti- sekä voitaikinalevyt, joihin piirakoiden tekeminen on vähän liiankin vaivatonta. Suolainen piirakka on juhlissa vetonaula. Siitä pitävät aina kaikki.
KATSO VIDEO PIIRAKAN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ
Helppo juustoinen parsapiirakka
Ohje noin 10-12 palaa
- 1 iso (600g) lehtitaikinalevy
- 1 kananmuna
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 200 g ranskankermaa
- 1 dl ruohosipulia pieneksi leikattuna
- mustapippuria oman maun mukaan
- 1/2 sitruunan kuoriraaste
- 1 pussi Parrano® Robusto Grated -raastetta (tai esim. emmental)
- 2 nippua parsaa
- 3 rkl Parrano® Robusto Powder -raastetta (tai esim parmesan)
- Sulata lehtitaikinalevy huoneenlämmössä ja kaulitse sitten ohuemmaksi, uunipellin kokoiseksi, suoraan leivinpaperin päälle. Vedä viillot reunoille, niin että jätät noin 2 cm reunoja piirakkaan. Voitele reunat ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Sekoita mitä jäi munasta, ranskankerma, puolet ruohosipulista, mustapippuria, sitruunankuori ja pussillinen juustoraastetta, sekoita ja levitä taikinapohjan päälle.
- Huuhtele ja kuivaa parsat ja napsauta kovat kannat pois. Ohuita nuoria parsoja ei tarvitse kuoria tai esikeittää. Nostele parsat vierekkäin täytteen päälle. Ripottele noin 1 1/2 rkl hienoa juustoraastetta piirakan päälle ja nosta piirakka uuniin.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes reunat ovat kullan väriset ja piirakka näyttää muutenkin kypsältä.
- Koristele piirakka halutessasi vielä juustoraasteella ruohosipulilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkki! Voit korvata raasteet seuraavasti: täytteessä esim emmental-raaste tai muu vahva juustoraaste ja päälle parmesan -raastetta.
KATSO VIDEO PIIRAKAN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ
*ohje suunniteltu alun perin yhteistyössä Parrano -juustojen kanssa.
Ihanaa päivää!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Jouluinen Glögi-Marmeladi
Pienet Mustikkakukot (munaton & vegaaninen)
Annin Leivontakirja
Pellillinen Omenapiirakkaa