• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

Arkiruoka· Kasvisruoka· Vegaaninen

30 heinä

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

Tomaattien paras sesonki on kesällä ja tomaatit sen kun paranevat elokuuta kohden, täällä kotona ja Italiassa. Tomaatit ovat pulleita, makeita ja herkullisia! Täydellisiä siis.

Maistoimme Italiassa kesäkuussa kokkauskurssilla uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja. Meinasin pyörtyä. Ne olivat niin herkullisia, en ole koskaan maistanut mitään vastaavaa. Kokkimme ja opettajamme Alberto tuhahti, etteivät ne vielä ole hyviä, mutta elokuussa – sitten ne vievät jalat alta. Olisi ihana päästä maistamaan italialaisia tomaatteja juuri nyt, mutta tyydyn näihin kotimaisiin. Näistäkin tuli ihania, itse asiassa aivan fantastisia!

Uunissa paahdetut tomaatit muuttuvat vielä makeammiksi, niiden aromi syvenee ja timjami täydentää tuota aromia. Käytän itse uunissa paahdettuja tomaatteja grilliruokien lisukkeena, pastakastikkeen pohjana (voit keittää pastan ja sekoittaa tomaatit suoraan uunista pastan sekaan ahh!), salaateissa ja sitten on vielä yksi vinkki näiden ihanuuksien käyttöön, jonka jaan teille vasta myöhemmin.

Paahtaminen uunissa on helppoa. Kaikki aineet ladotaan pellille ja pelti nostetaan uuniin. Mitä kauemmin paahdat tomaatteja miedolla lämmöllä, sitä parempia niistä tulee. Tavoittele kuvissa näkyvää ulkonäköä. Tomaatit menevät hiukan ryppyisiksi, kun neste haihtuu niistä ja maku syvenee.


Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

  • 500 g (terttu)kirsikkatomaatteja
  • noin 0.5 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 4-5 timjamin oksaa
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen pippuria
  1. Nosta tomaatit uunipellille.
  2. Kaada öljy päälle.
  3. Leikkaa valkosipuli pieniksi lohkoiksi sekaan.
  4. Nostele timjaminoksat päälle.
  5. Ota suolaa ja pippuria hyppysellinen ja ripottele päälle tasaisesti.
  6. Voit käännellä tomaatteja hiukan että mausteet ja öljy sekoittuvat.
  7. Laita pelti uuniin ja paahda 150 -asteisessa uunissa reilu tunti tai pidempään.
  8. Kun tomaattien pinta alkaa rypistyä, kuten kuvissa näkyy on tomaateista tullut ihanan makeita.

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

Ihanaa alkanutta viikkoa!

♥ Anni


Ruokavinkit kokoan tänne.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

11 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Parhaat Mustikkamuffinssit
Seuraava artikkeli: Comojärvi – Rakastu Italiaan (airbnb näköalalla) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Henna sanoo

    2.8.2019 14:19

    Tein näitä ja aivan älyttömän hyviä tuli! Pääsevät tänään pizzan päälle:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2019 15:41

      Oi pizzan päällä nämä ovatkin aivan fantastisia! <3

      Vastaa
  2. Katri sanoo

    14.8.2019 20:16

    Tein näitä tänään ja siis nämähän maistui ihan älyttömän hyvältä! Piti laittaa piirakkaan mutta popsin suoraan pelillä miltei kaikki. 😅 Miten näistä jalostetaan pastakastike? Surautetaan vaan sauvasekoittimella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.8.2019 10:21

      Moi Katri! Nämä ovat niiiiiin hyviä 🙂 Mä tekisin pastakastikkeen ihan niin että lisäisin hyvin suolatussa vedessä keitetyn pastan joukkoon tomaatit kokonaisina ja ehkä vähän lisää oliiviöljyä. Sitten vaan sekaisin ja rikkoisin ehkä hiukan tomaatteja. Toki voit surauttaa tomaatit myös soseeksi ja lisätä pastan joukkoon 🙂 Katso muuten myös tämä:

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-tomaattipasta/

      Vastaa
  3. Tiina sanoo

    12.9.2020 18:30

    Hei Anni ja onnittelut vauvelista! Osaisiko arvioida, miten kauan nämä tomaatit säilyisivät lasipurkissa jääkaapissa?
    Terveisin Tiina

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2020 22:01

      Kiitos <3

      Nämä söisin kyllä parin päivän sisällä valmistamisesta 🙂

      Vastaa
  4. N sanoo

    24.8.2021 16:07

    Hei!
    Voiko tehdä kovemmalla lämmöllä ja vähän nopeammalla uuniajalla vai vaikuttaako jotenkin makuun/koostumukseen tuo miedompi lämpö ja pitempi aika?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2021 16:12

      Voit tehdä myös 200 astetta ja 20 min, mutta vaikuttaa hiukan makuun ja kaikki neste ei ehdi haihtua. Hyviä kyllä niinkin!

      Vastaa
      • N sanoo

        25.8.2021 22:15

        Hienoa, kiitos paljon vinkistä ja mukavaa syksyä! 🙂

        Vastaa
  5. Satu sanoo

    27.9.2022 19:05

    Olispa sellaista napakkaa vaaleaa maalaishiivaleipää jonka päälle näitä!
    Tein samalla uunissa aluksi tomaattifetakastikkeen joka myös hyvää pastan kanssa.
    Erinomaista, kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.9.2022 08:16

      🙂 <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios