| |

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

Tomaattien paras sesonki on kesällä ja tomaatit sen kun paranevat elokuuta kohden, täällä kotona ja Italiassa. Tomaatit ovat pulleita, makeita ja herkullisia! Täydellisiä siis.

Maistoimme Italiassa kesäkuussa kokkauskurssilla uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja. Meinasin pyörtyä. Ne olivat niin herkullisia, en ole koskaan maistanut mitään vastaavaa. Kokkimme ja opettajamme Alberto tuhahti, etteivät ne vielä ole hyviä, mutta elokuussa – sitten ne vievät jalat alta. Olisi ihana päästä maistamaan italialaisia tomaatteja juuri nyt, mutta tyydyn näihin kotimaisiin. Näistäkin tuli ihania, itse asiassa aivan fantastisia!

Uunissa paahdetut tomaatit muuttuvat vielä makeammiksi, niiden aromi syvenee ja timjami täydentää tuota aromia. Käytän itse uunissa paahdettuja tomaatteja grilliruokien lisukkeena, pastakastikkeen pohjana (voit keittää pastan ja sekoittaa tomaatit suoraan uunista pastan sekaan ahh!), salaateissa ja sitten on vielä yksi vinkki näiden ihanuuksien käyttöön, jonka jaan teille vasta myöhemmin.

Paahtaminen uunissa on helppoa. Kaikki aineet ladotaan pellille ja pelti nostetaan uuniin. Mitä kauemmin paahdat tomaatteja miedolla lämmöllä, sitä parempia niistä tulee. Tavoittele kuvissa näkyvää ulkonäköä. Tomaatit menevät hiukan ryppyisiksi, kun neste haihtuu niistä ja maku syvenee.


Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

  • 500 g (terttu)kirsikkatomaatteja
  • noin 0.5 dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 4-5 timjamin oksaa
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen pippuria
  1. Nosta tomaatit uunipellille.
  2. Kaada öljy päälle.
  3. Leikkaa valkosipuli pieniksi lohkoiksi sekaan.
  4. Nostele timjaminoksat päälle.
  5. Ota suolaa ja pippuria hyppysellinen ja ripottele päälle tasaisesti.
  6. Voit käännellä tomaatteja hiukan että mausteet ja öljy sekoittuvat.
  7. Laita pelti uuniin ja paahda 150 -asteisessa uunissa reilu tunti tai pidempään.
  8. Kun tomaattien pinta alkaa rypistyä, kuten kuvissa näkyy on tomaateista tullut ihanan makeita.

Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit

Ihanaa alkanutta viikkoa!

♥ Anni


Ruokavinkit kokoan tänne.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

11 Kommenttia

  1. Tein näitä ja aivan älyttömän hyviä tuli! Pääsevät tänään pizzan päälle:)

  2. Katri sanoo:

    Tein näitä tänään ja siis nämähän maistui ihan älyttömän hyvältä! Piti laittaa piirakkaan mutta popsin suoraan pelillä miltei kaikki. 😅 Miten näistä jalostetaan pastakastike? Surautetaan vaan sauvasekoittimella?

    1. Moi Katri! Nämä ovat niiiiiin hyviä 🙂 Mä tekisin pastakastikkeen ihan niin että lisäisin hyvin suolatussa vedessä keitetyn pastan joukkoon tomaatit kokonaisina ja ehkä vähän lisää oliiviöljyä. Sitten vaan sekaisin ja rikkoisin ehkä hiukan tomaatteja. Toki voit surauttaa tomaatit myös soseeksi ja lisätä pastan joukkoon 🙂 Katso muuten myös tämä:

      https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-tomaattipasta/

  3. Tiina sanoo:

    Hei Anni ja onnittelut vauvelista! Osaisiko arvioida, miten kauan nämä tomaatit säilyisivät lasipurkissa jääkaapissa?
    Terveisin Tiina

  4. N sanoo:

    Hei!
    Voiko tehdä kovemmalla lämmöllä ja vähän nopeammalla uuniajalla vai vaikuttaako jotenkin makuun/koostumukseen tuo miedompi lämpö ja pitempi aika?

    1. Voit tehdä myös 200 astetta ja 20 min, mutta vaikuttaa hiukan makuun ja kaikki neste ei ehdi haihtua. Hyviä kyllä niinkin!

      1. N sanoo:

        Hienoa, kiitos paljon vinkistä ja mukavaa syksyä! 🙂

  5. Satu sanoo:

    Olispa sellaista napakkaa vaaleaa maalaishiivaleipää jonka päälle näitä!
    Tein samalla uunissa aluksi tomaattifetakastikkeen joka myös hyvää pastan kanssa.
    Erinomaista, kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *