Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Reilu vuosi sitten täällä blogissa ei ollut vielä yhtään pavlovaohjetta ja nyt niitä on jo useita. Lisää on muuten tulossa. Periaatteessa pavlova-ohjeet noudattavat aina samaa kaavaa: pavlova eli marenkipohja, kermatäyte ja makuna hedelmää, marjoja tai muita raikkaita ainesosia. Yksi omista suosikeistani on omenaunelma, jonka ohjeen löydät täältä.
Blogista löytyvissä pavlovapohjissani on kuitenkin hiukan eroa, koska olen pyrkinyt pikkuhiljaa täydellisyyteen. Mikään ei nimittäin ole yhtä ihanaa kuin korkea, valkoinen, päältä rapea ja sisältä pehmoinen pavlovapohja. Ahh ja viimein ollaan saavutettu täydellisyys!
Tämä kaunis ja herkullinen pavlova leivotaan tänään torstaina 9.4. klo 18.00 AlfaTV:llä leivontaohjelmani seitsemännessä jaksossa (uusinta perjantaina klo 10.00). Ohjelmassa näet tarkemmin miten pavlovapohja kannattaa muotoilla ennen paistoa. Samalla kuulet miten iki-ihana Meiju Suvas laulelee keittiössä. Leivontaohjelman jakson näet jälkikäteen myös YouTube-kanavaltani.

Ihana Mango & Passion Pavlova on saanut inspiraationsa juuri nyt sesongissa olevista hedelmistä ja pääsiäisestä. Tämä ihanuus on helppo tehdä ja se kootaan tarjolle juuri ennen herkkuhetkeä. Tiesitkö muuten, että voit leipoa pavlovapohjan vaikka viikon ennakkoon. Sen jälkeen tekeminen onkin melko helppoa: kerman vatkausta ja hedelmien pilkkomista.
Ihana Mango & Passion Pavlova (G)
Noin 8-10 hlö
Pavlovapohja
- 5 kananmunan valkuaista
- 3 dl erikoishienoa sokeria
- 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
- 1 tl valkoviinietikkaa
- Laita uuni kuumenemaan 110-120 asteeseen.
- Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
- Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Ensin miedolla teholla ja sitten keskiteholla.
- Aloita lisäämään sokeritärkkelystä lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten keskiteholla. Vatkaa niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat kokonaan sulaneet.
- Lisää viinietikka ihan lopuksi ja vatkaa vielä minuutin verran.
- Nostele marenkimassa korkeaksi keoksi uunipellille, jossa on leivinpaperi.
- Muotoile marenkimassa pyöreäksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
- Paista pavlovaa noin 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä uuniin jälkilämmölle jäähtymään.
Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle. Jos marengin pohja vaikuttaa siltä, ettei se ole kypsä pidä pavlovaa uunissa alalämmöllä vielä 20 minuuttia.
Täyte ja koristeet
- 2,5 dl vispikermaa tai kauravispiä
- noin 3 rkl vaaleaa siirappiaa
- 4-5 passionhedelmää
- 2 dl mangokuutioita
- 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- syötäviä kukkia esimerkiksi orvokkeja
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta 1 rkl siirapilla (loput siirapit valutetaan pavlovan päälle).
- Nosta puolet kauravispistä pavlovan sisään. Nostele passion hedelmien sisusta, mangopaloja ja pistaasipähkinöitä ja toista sama.
- Koristele pavlova syötävillä kukilla ja tarjoille mielellään heti.
Vinkki! Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Pavlova pehmenee ja vetistyy helposti, joten sitä ei kannata täyttää liian aikaisin.



Herkullista ja aurinkoista pääsiäistä!
/Anni
Kaikki ohjelman reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Jos teen reseptistä yhden ison sijaan monta pientä niin onko paistoaika sama?
Olen tehnyt tällä ohjeella pieniä: https://www.anninuunissa.fi/minipavlovat-paasiaiseksi/