| | |

Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Reilu vuosi sitten täällä blogissa ei ollut vielä yhtään pavlovaohjetta ja nyt niitä on jo useita. Lisää on muuten tulossa. Periaatteessa pavlova-ohjeet noudattavat aina samaa kaavaa: pavlova eli marenkipohja, kermatäyte ja makuna hedelmää, marjoja tai muita raikkaita ainesosia. Yksi omista suosikeistani on omenaunelma, jonka ohjeen löydät täältä.

Blogista löytyvissä pavlovapohjissani on kuitenkin hiukan eroa, koska olen pyrkinyt pikkuhiljaa täydellisyyteen. Mikään ei nimittäin ole yhtä ihanaa kuin korkea, valkoinen, päältä rapea ja sisältä pehmoinen pavlovapohja. Ahh ja viimein ollaan saavutettu täydellisyys!

Tämä kaunis ja herkullinen pavlova leivotaan tänään torstaina 9.4. klo 18.00 AlfaTV:llä leivontaohjelmani seitsemännessä jaksossa (uusinta perjantaina klo 10.00). Ohjelmassa näet tarkemmin miten pavlovapohja kannattaa muotoilla ennen paistoa. Samalla kuulet miten iki-ihana Meiju Suvas laulelee keittiössä. Leivontaohjelman jakson näet jälkikäteen myös YouTube-kanavaltani.

Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Ihana Mango & Passion Pavlova on saanut inspiraationsa juuri nyt sesongissa olevista hedelmistä ja pääsiäisestä. Tämä ihanuus on helppo tehdä ja se kootaan tarjolle juuri ennen herkkuhetkeä. Tiesitkö muuten, että voit leipoa pavlovapohjan vaikka viikon ennakkoon. Sen jälkeen tekeminen onkin melko helppoa: kerman vatkausta ja hedelmien pilkkomista.


Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Noin 8-10 hlö

Pavlovapohja

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 110-120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Ensin miedolla teholla ja sitten keskiteholla.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten keskiteholla. Vatkaa niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat kokonaan sulaneet. 
  5. Lisää viinietikka ihan lopuksi ja vatkaa vielä minuutin verran.
  6. Nostele marenkimassa korkeaksi keoksi uunipellille, jossa on leivinpaperi.
  7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
  8. Paista pavlovaa noin 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä uuniin jälkilämmölle jäähtymään.

Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle. Jos marengin pohja vaikuttaa siltä, ettei se ole kypsä pidä pavlovaa uunissa alalämmöllä vielä 20 minuuttia.

Täyte ja koristeet

  • 2,5 dl vispikermaa tai kauravispiä
  • noin 3 rkl vaaleaa siirappiaa
  • 4-5 passionhedelmää
  • 2 dl mangokuutioita
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • syötäviä kukkia esimerkiksi orvokkeja
  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta 1 rkl siirapilla (loput siirapit valutetaan pavlovan päälle).
  2. Nosta puolet kauravispistä pavlovan sisään. Nostele passion hedelmien sisusta, mangopaloja ja pistaasipähkinöitä ja toista sama.
  3. Koristele pavlova syötävillä kukilla ja tarjoille mielellään heti.

Vinkki! Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Pavlova pehmenee ja vetistyy helposti, joten sitä ei kannata täyttää liian aikaisin.  

Ihana Mango & Passion Pavlova (G)
Ihana Mango & Passion Pavlova (G)
Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Herkullista ja aurinkoista pääsiäistä!

/Anni


Kaikki ohjelman reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

  1. Silja sanoo:

    Käykö sun pavlovalle uunissa niin, että kovemman&kuivemman pinnan väliin jää ilmaa&tilaa ennen pehmeämpää sisusta? Sitten paiston jälkeen, kun pavlovaa yrittää siirtää leivinpaperilta tarjoiluastialle, tuo ”kuori” murenee rikki 😔 vai paistanko liian kypsäksi?

    1. Hei Silja,

      Odotathan tarpeeksi kauan, että pavlova on jäähtynyt? Ja ettei pohja ole jäänyt raaaksi eli tahmeaksi (kiinni leivinpaperiin) ja siirtäminen on siksi vaikeampaa? Missä asteessa paistat pavlovan?

      1. Silja sanoo:

        Se ”kuori” näytti menevän erilleen sisuksesta jo uunissa. Asteita 100-110. Leivinpaperista irtoaa kyllä hyvin.

        1. Kyllä pinta nousee hieman muusta massasta paiston aikana, mutta ei se mene kovin helposti rikki. Olen pystynyt hyvin siirrellä pavlovaa ja jopa kuljettaa sitä ehjänä juhlapaikalle täyttöä varten. Kaikkien marenkien tekoon liittyy paljon kysymyksiä ja haasteita. En osaa nyt tarkalleen sanoa mitä teet väärin tai miksi pavlovasi pinta rikkoutuu herkemmin.

  2. Minna sanoo:

    Kuinka paljon aikaisemmin pohjan voi tehdä, miten säilytetään?

    1. Vaikka viikkoa ennen, itse säilytän huoneen lämmössä, leivinpaperiin käärittynä 🙂

  3. Saara sanoo:

    Moi

    Pystyyköhön tämän ohjeen tuplaamaan jotta tulisi yksi iso pavlova?

    1. Hmm miksi ei. Aika iso massa tulee kyllä vatkattavaksi, mietin miten kulho edes riittää. Lisäksi paistoaika muuttuu hiukan pidemmäksi. Tekisin itse kaksi pavlovaa.

  4. PR sanoo:

    Erikoishieno sokeri, voisiko uskaltaa käyttää pölysokeria, vai onko Siro se mitä tarkoitat?

    1. Erikoishienolla tarkoitan juurikin siroa 🙂 Tomusokeri (eli pölysokeria?) en laittaisi.

  5. Iina sanoo:

    Voisiko valkoviinietikan korvata esimerkiksi sitruunamehulla?

  6. Maria sanoo:

    Olen tehnyt pavlova monta kerta jo, mutta tänään tein silleen että laitoin leivinpaperi suoraan riitilän päälle uuniin. Ajattelin että kypsyy tasaisemmin myös alhalta.

  7. Inka sanoo:

    Jos teen reseptistä yhden ison sijaan monta pientä niin onko paistoaika sama?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *