• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Kevään juhlat· Leivontaohjelma· Marengit· Pääsiäinen

9 huhti
Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Reilu vuosi sitten täällä blogissa ei ollut vielä yhtään pavlovaohjetta ja nyt niitä on jo useita. Lisää on muuten tulossa. Periaatteessa pavlova-ohjeet noudattavat aina samaa kaavaa: pavlova eli marenkipohja, kermatäyte ja makuna hedelmää, marjoja tai muita raikkaita ainesosia. Yksi omista suosikeistani on omenaunelma, jonka ohjeen löydät täältä.

Blogista löytyvissä pavlovapohjissani on kuitenkin hiukan eroa, koska olen pyrkinyt pikkuhiljaa täydellisyyteen. Mikään ei nimittäin ole yhtä ihanaa kuin korkea, valkoinen, päältä rapea ja sisältä pehmoinen pavlovapohja. Ahh ja viimein ollaan saavutettu täydellisyys!

Tämä kaunis ja herkullinen pavlova leivotaan tänään torstaina 9.4. klo 18.00 AlfaTV:llä leivontaohjelmani seitsemännessä jaksossa (uusinta perjantaina klo 10.00). Ohjelmassa näet tarkemmin miten pavlovapohja kannattaa muotoilla ennen paistoa. Samalla kuulet miten iki-ihana Meiju Suvas laulelee keittiössä. Leivontaohjelman jakson näet jälkikäteen myös YouTube-kanavaltani.

Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Ihana Mango & Passion Pavlova on saanut inspiraationsa juuri nyt sesongissa olevista hedelmistä ja pääsiäisestä. Tämä ihanuus on helppo tehdä ja se kootaan tarjolle juuri ennen herkkuhetkeä. Tiesitkö muuten, että voit leipoa pavlovapohjan vaikka viikon ennakkoon. Sen jälkeen tekeminen onkin melko helppoa: kerman vatkausta ja hedelmien pilkkomista.


Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Noin 8-10 hlö

Pavlovapohja

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 110-120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Ensin miedolla teholla ja sitten keskiteholla.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten keskiteholla. Vatkaa niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat kokonaan sulaneet. 
  5. Lisää viinietikka ihan lopuksi ja vatkaa vielä minuutin verran.
  6. Nostele marenkimassa korkeaksi keoksi uunipellille, jossa on leivinpaperi.
  7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
  8. Paista pavlovaa noin 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä uuniin jälkilämmölle jäähtymään.

Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle. Jos marengin pohja vaikuttaa siltä, ettei se ole kypsä pidä pavlovaa uunissa alalämmöllä vielä 20 minuuttia.

Täyte ja koristeet

  • 2,5 dl vispikermaa tai kauravispiä
  • noin 3 rkl vaaleaa siirappiaa
  • 4-5 passionhedelmää
  • 2 dl mangokuutioita
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • syötäviä kukkia esimerkiksi orvokkeja
  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta 1 rkl siirapilla (loput siirapit valutetaan pavlovan päälle).
  2. Nosta puolet kauravispistä pavlovan sisään. Nostele passion hedelmien sisusta, mangopaloja ja pistaasipähkinöitä ja toista sama.
  3. Koristele pavlova syötävillä kukilla ja tarjoille mielellään heti.

Vinkki! Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Pavlova pehmenee ja vetistyy helposti, joten sitä ei kannata täyttää liian aikaisin.  

Ihana Mango & Passion Pavlova (G)
Ihana Mango & Passion Pavlova (G)
Ihana Mango & Passion Pavlova (G)

Herkullista ja aurinkoista pääsiäistä!

/Anni


Kaikki ohjelman reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihanimmat Pääsiäisherkut x 10
Seuraava artikkeli: Helppo Mango-passiontrifle (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Silja sanoo

    17.5.2020 10:14

    Käykö sun pavlovalle uunissa niin, että kovemman&kuivemman pinnan väliin jää ilmaa&tilaa ennen pehmeämpää sisusta? Sitten paiston jälkeen, kun pavlovaa yrittää siirtää leivinpaperilta tarjoiluastialle, tuo ”kuori” murenee rikki 😔 vai paistanko liian kypsäksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.5.2020 13:50

      Hei Silja,

      Odotathan tarpeeksi kauan, että pavlova on jäähtynyt? Ja ettei pohja ole jäänyt raaaksi eli tahmeaksi (kiinni leivinpaperiin) ja siirtäminen on siksi vaikeampaa? Missä asteessa paistat pavlovan?

      Vastaa
      • Silja sanoo

        17.5.2020 23:00

        Se ”kuori” näytti menevän erilleen sisuksesta jo uunissa. Asteita 100-110. Leivinpaperista irtoaa kyllä hyvin.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          18.5.2020 06:35

          Kyllä pinta nousee hieman muusta massasta paiston aikana, mutta ei se mene kovin helposti rikki. Olen pystynyt hyvin siirrellä pavlovaa ja jopa kuljettaa sitä ehjänä juhlapaikalle täyttöä varten. Kaikkien marenkien tekoon liittyy paljon kysymyksiä ja haasteita. En osaa nyt tarkalleen sanoa mitä teet väärin tai miksi pavlovasi pinta rikkoutuu herkemmin.

          Vastaa
  2. Minna sanoo

    19.5.2021 20:20

    Kuinka paljon aikaisemmin pohjan voi tehdä, miten säilytetään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2021 06:03

      Vaikka viikkoa ennen, itse säilytän huoneen lämmössä, leivinpaperiin käärittynä 🙂

      Vastaa
  3. Saara sanoo

    10.6.2021 22:10

    Moi

    Pystyyköhön tämän ohjeen tuplaamaan jotta tulisi yksi iso pavlova?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2021 05:29

      Hmm miksi ei. Aika iso massa tulee kyllä vatkattavaksi, mietin miten kulho edes riittää. Lisäksi paistoaika muuttuu hiukan pidemmäksi. Tekisin itse kaksi pavlovaa.

      Vastaa
  4. PR sanoo

    22.3.2022 15:47

    Erikoishieno sokeri, voisiko uskaltaa käyttää pölysokeria, vai onko Siro se mitä tarkoitat?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.3.2022 18:17

      Erikoishienolla tarkoitan juurikin siroa 🙂 Tomusokeri (eli pölysokeria?) en laittaisi.

      Vastaa
  5. Iina sanoo

    15.4.2022 17:50

    Voisiko valkoviinietikan korvata esimerkiksi sitruunamehulla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.4.2022 18:18

      Kyllä voi 🙂

      Vastaa
  6. Maria sanoo

    29.4.2022 10:43

    Olen tehnyt pavlova monta kerta jo, mutta tänään tein silleen että laitoin leivinpaperi suoraan riitilän päälle uuniin. Ajattelin että kypsyy tasaisemmin myös alhalta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.4.2022 13:14

      Hyvä vinkki! Kiitos 🙂

      Vastaa
  7. Inka sanoo

    22.6.2022 12:40

    Jos teen reseptistä yhden ison sijaan monta pientä niin onko paistoaika sama?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.6.2022 12:56

      Olen tehnyt tällä ohjeella pieniä: https://www.anninuunissa.fi/minipavlovat-paasiaiseksi/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios