Arkiruokavinkki: Täydellinen tomaattipasta
Ihana ihana mökkielämä kaukana kaupungin hulinasta ja arjesta rentouttaa mieltä ja hidastaa omaa tahtia monella tavalla. Olemme viettäneet mökillä Raumalla vajaan viikon ja tämä on ollut fantastista. Löntystelin ensimmäiset neljä päivää vain mökkipiirissä, enkä poistunut edes kauppaan, en viitsinyt pestä hiuksia tai vaihtaa yöpukua pois päältä aamuisin. Kolea kesäsää sai käpristymään huopiin mökin sisälle ja nauttimaan elämän suurista iloista, kuten hyvästä ruoasta ja ystävistä.
Arkiruokareseptit ovat olleet hetken tauolla kesäkiireiden takia, mutta hetken mielijohteesta päätin julkaista tämän ohjeen teille, koska siitä tuli useampi kysely Instagramin puolella. Minulla on ollut kunnia olla täällä mökillä pääkokkina, vaikka yhdessä ollaan ruoat suunniteltu ystävien kanssa. Ruokaviikkomme on ollut melko Italia-painotteinen. Olemme nautiskelleet erilaisia pastoja, focacciaa ja herkutelleet rapealla grillipizzalla, jonka pohja tehtiin tottakai Umberton ohjeella. Mikäs siinä, Italia on meidän kaikkien suosikkimaa ruoan puolesta, joten olemme kaikki olleet enemmän kuin tyytyväisiä pöydän ääressä.
Olen muuten hyvin onnekas, kun työnjako menee ystäväpiirissäni näin helposti tasan. Minä kokkaan ja muut tiskaavat! Ja sen lisäksi saan vielä rauhassa kuvata ruokia ennen syömisen aloittamista. Oi onnea! Täydellisen tomaattipastan salat opin Gardajärvellä Italiassa huippukokki Alberto Bertanin ravintolassa yksityiskurssilla. Kaikista yksinkertaisimmat ohjeet ovat niitä hankalimpia, koska ilman laadukkaita raaka-aineita ja oikeita määriä ei mausta saa täydellistä. Tässä yritän nyt välittää tämän täydellisen pastan salat teille.
Arkiruokavinkki: Täydellinen tomaattipasta
Ohje 4:lle
- 500 g pennepastaa
- suolaa
Kastike
- noin 3 rkl oliiviöljyä
- 1 makea sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 250 g (rasia) kirsikkatomaatteja
- 400 g (purkki) sileää tomaattikastiketta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 hyppysellistä suolaa
- 1 hyppysellinen sokeria
- 0,5 tl pippuria
- kourallinen basilikaa
- parmesanjuustoa
- Keitä pasta hyvin suolatussa runsaassa vedessä. Veden tulee maistua oikeasti suolaiselta, kuten merivesi.
- Kaada oliiviöljy pannulle. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää pannulle. Kuullota sipuleita keskilämmöllä kunnes ne pehmenevät.
- Lisää tomaatit pannulle ja anna hautua pehmeiksi, melkein rikkoutuviksi.
- Lisää tomaattikastike ja tomaattipyree ja jätä kuplimaan miedolla lämmollä.
- Lisää mausteet ja anna kastikkeen porista.
- Valuta pasta, jonka keitit ihanan al denteksi eli juuri täydellisen napakaksi.
- Lopuksi kääntele pasta tomaattikastikkeen sekaan.
- Nostele annokset lautasille ja viimeistele parmesaanilla ja basilikalla.
Vinkki! Voit lisätä halutessasi chiliä pastaan. Lisää mausteita oman makusi mukaan.
Buon Appetito!
Ihanaa loppuviikkoa!
♥ Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Suklaa Cupcakes minikokoisina
Sininen Ombre Kakku Isälle + video
Talvisangria x 2
Gluteeniton Runebergin kakku