| | |

Arkiruokavinkki: Pinaattivohvelit (G)

Arkiruokavinkki: Pinaattivohvelit (G)

Olisiko tämä mun oma ehdoton suosikki tähänastisista arkiruokavinkeistä? Ehkäpä, tämähän on myös melkein leivontaa! Gluteenittomat pinaattivohvelit tehdään kauramaitoon ja tattarijauhoihin ja ne ovat älyttömän maukkaita! Meillä pinaattivohvelit syödään fetajuuston kanssa tai uppomunien sekä lohen kanssa. Pinaattivohveleita syödään, kun on kiire ja halutaan hiukan herkutella.

Pinaattivohveleiden ohje löytyi reilu vuosi sitten kun mieheni kantoi treeneistä kotiin TWV Helsingin #21 päivää hyvää reseptivihkosen. Silloin opeteltiin säännöllistä ruokarytmiä ja kevennettiin kesää (ja häitä) varten. Kokeiltiin heti muutamia ohjeita vihkosesta ja tästä tuli yksi suosikki, joka jäi. Tämän arkiruoan perusta on siis myös laadukkaat ja ”käsittelemättömät” raaka-aineet.

Vohvelitaikinaan tai vohveleiden täytteeksi voi laittaa melkein mitä vaan, joten tämä ohje on oivallinen resepti myös ruokahävikin minimoimisessa. Kokeile vaikka maustaa taikina peston tai muiden purkkimausteiden jämillä. Taikinaan voi halutessaan upottaa myös jämäpuurot, perunamuussin ja paljon muuta! Valmiit vohvelit maistuvat useiden eri täytteiden kanssa.

Mulla tuli idea näistä vohveleista myös brunssipöytään! Miltä kuulostaisi vohvelibuffet, joka koostuisi pinaattivohveleista erilaisten lisukkeiden kanssa ja jälkiruokana olisi sitten makeat versiot, kuten nämä vohvelit? Pinaattivohveleiden seurana voisi tarjota myös ihanan rapeita juustovohveleita. Täytyy alkaa miettiä, ketä kutsuisi kylään vohvelibrunssille.


Arkiruokavinkki: Pinaattivohvelit (G)

Ohje

  • 5 dl kauramaitoa
  • noin 80 g babypinaattia
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl tattarijauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  1. Mittaa kaurajuoma ja pinaatti blenderiin ja surauta sekaisin. Vispaa munat sekaan.
  2. Sekoita jauhot, psyllium ja mausteet keskenään ja lisää vispaten pinaattiseokseen.
  3. Lopuksi lisää oliiviöljy ja anna taikinan turvota hetken aikaa.
  4. Paista pinaattivohvelit voilla tai öljyllä voidellulla vohveliraudalla rapeiksi.

Vinkki! Voit korvata jauhot myös perinteisillä vehnäjauhoilla halutessasi. 

Täytteet

  • fetajuustoa
  • raejuustoa
  • uppomunia (tai keitetty)
  • lohta
  • kanaa
  • salaatteja
  1. Tarjoile lämpimät vohvelit mieleistesi täytteiden kanssa.

Arkiruokavinkki: Pinaattivohvelit (G) Arkiruokavinkki: Pinaattivohvelit (G)Arkiruokavinkki: Pinaattivohvelit (G)

Ihanaa keskiviikkoa!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Minäkin olen tehnyt lapsille pinaattivohveleita, ne on mukamas trendikkäämpiä ja hienompia kuin plätyt 😀 Mä olen niin jo fossiili.

    Ihanan aurinkoista päivää.

    1. Haha mutta nehän ovat 😉 Ehkä minäkin siksi innostuin niistä haha. Ihanaa päivää Peggy <3

  2. Tuplavoffelirauta täällä ahkerassa käytössä, varsinkin kesäisin kun saa raudan vedettyä ulos ja ei tarvitse niin käryssä paistella. Meillä tehtiin blinitaikinasta vohveleita viikonlopun vieraille, olivat ihan huippuhyviä! Pinaattivohvelit takuuvarmasti maistuisivat myös Amokselle : ) Kivaa loppuviikkoa, huomenna jo perjantai, jeeee!

    1. Oi kumpa itsellänikin olisi tuplarauta <3 Hei mä arvelin, että saattaisit Amoksen kanssa näistä innostua, koska tattari <3 Kivaa loppuviikkoa, kesää ja vohvelikelejä odotellessa 🙂

  3. Tiina sanoo:

    Tuo ohje vaikuttaa hyvältä mutta mietin mikä tuo pinaatin suhde on jos käyttää pakaste pinaattia ? Varmasti vaikuttaa myös nesteen määrään myös. Sinun monet muutkin ohjeet olleet hyviä että tulee varmasti kovaan käyttöön tämäkin

    1. Pakaste pinaatti kannattaa valuttaa tosi hyvin. Ei tässä ohjeessa ole niin justiinsa kuinka paljon pinaattia tulee. Laittaisin saman verran eli puolikkaan pakastepussin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *