• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Parsa-Parmesaanimuffinssit

Brunssi· Muffinssit· Suolaiset

18 huhti

Parsa-Parmesaanimuffinssit - Leivonta -Vappu

Ihana ihana parsa! Tätä sesonkia odotan aina jo alkuvuodesta enemmän kuin innoissani ja se on ehdottomasti myös yksi kevään merkeistä. Tykkään parsasta keitettynä, paahdettuna, grillattuna, lisukkeena, alkuruokana ja tottakai leivonnaisissa! Erilaiset parsapiirakat ovat olleet suosikkejani tähän asti. Klikkaa parsaohjeisiin: pienet parsapiiraat tai parsa-pekonipiirakka.

Parsa on ollut jo hetken sesongissa, mutta nyt pääsin vihdoin kokkaamaan parsaa parmesaanin ja jauhojen kanssa. Näin syntyi suolaiset parsa-parmesaanimuffinssit, jotka ovat täydellinen herkku vaikka vappu-piknikille!

Suolaiset muffinssit ovat piinanneet mieltäni jo liian pitkään. En yksinkertaisesti ole keksinyt makuparia, joka veisi voiton ja näin projekti on aina siirtynyt eteenpäin. Viime viikonloppuna kuulin taas kerran, että tätä suolaista muffinssireseptiä kaivataan ja päätin toteuttaa toiveen. Parsakausi helpotti makuparin valintaa tällä kertaa: parmesaani ♥ parsa! Kuka muu rakastaa tätä yhdistelmää?

Muutama tuunausvinkki: lisäisin taikinaan rapeita pekonipaloja, jolloin muffinssista tulee vielä ruokaisampi! Mausteita voi lisätä oman maun mukaan (esimerkiksi tuoreita yrttejä). Ohje on helppo perusohje ja voit tuunata sitä mielesi mukaan myös makuparien osalta: feta-oliivi, kinkku-juusto tai aurinkokuivattutomaatti-salami.. ahh makupareja todella löytyy monia.


Parsa-Parmesaanimuffinssit

Ohje: 12 kpl

  • 3 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sämpyläjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 tl mustapippuria
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl keitettyä vihreää parsaa pilkottuna pieneksi
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl piimää (tai kermaviiliä/maitoa tms.)
  • 0.5 tl öljyä (mikä tahansa käy)
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Asettele 12 paikkaisen muffinipellin koloihin valkoiset paperiset muffinssivuoat.
  3. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet, mausteet ja parmesanraaste.
  4. Vatkaa kevyesti munat ja öljy piimään ja yhdistä kuiviin aineisiin.
  5. Lopuksi kääntele sekaan parsat varovasti nuolijalla käännellen. Voit myös asetella parsoja muffinssien päälle.
  6. Annostele taikina muffinipellin koloihin (taikina-annostelijalla).
  7. Ripottele muffinssin pinnalle vielä parmesanraastetta.
  8. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Laita lopuksi ylälämmölle, jotta muffinssit saavat väriä pintaan.
  9. Tarjoile muffinssit hieman lämpiminä tuorejuuston ja muiden herkkujen kanssa.

Vinkki! Voit tehdä muffinssit myös pelkästään vehnäjauhoilla tai sämpyläjauhoilla – kunhan jauhoja tulee taikinaan 4 dl niin mikä tahansa käy. 

Vinkki! Lisää mausteita oman makusi mukaan. Voit lisätä taikinaan esimerkiksi valkosipulia, rapeita pekonipaloja, paprikajauhetta, yrttejä.

Vinkki! Jos teet muffinssit etukäteen, niin lämmitä ne uunissa nopeasti ennen tarjoilua!

Parsa-Parmesaanimuffinssit

Parsa-Parmesaanimuffinssit

Taikina-annostelijalla saat tasalaatuisia muffinsseja ja muffinipellin syvennytket on helpompi täyttää vähemmällä sotkulla!

Parsa-Parmesaanimuffinssit

Parsa-Parmesaanimuffinssit

Parsa-Parmesaanimuffinssit

ARVONTA

Millainen on sinun vappukakkusi tai muu vappuherkku?

Osallistu vappuarvontaan jakamalla oma leivonnaisesi Instagramissa tageilla:

@anninuunissa #minunvappuherkku

Näin olet mukana makutomusokeri-palkinnon arvonnassa! Osallistua voi 2.5.2018 asti!


Lisää Vappu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

3 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Whole Foods – Central Park – Paras Burgeri
Seuraava artikkeli: Annin Uunissa – Vuoden Herkullisin 2018! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    18.4.2018 13:27

    Suolaisten muffinsien (leivonnaisten) reseptejä ei koskaan voi olla liikaa tallessa 🙂 Monesti aina juhliin toivoo jotain pientä suolaista makeiden herkkujen vastapainoksi ja nämä ovat juuri sellaisia mitä osaan kuvitella kokeilevani seuraaviin juhliin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.4.2018 13:29

      Ihana Sari <3 Kiva kuulla. Heti löytyi reseptille kysyntää ja olen haudutellut tätä yli vuoden 😀 Siis olen huomannut itse, että joskus juhlissa suolaiset loppuvat jopa kesken! Kyllä niitä vain tarvitaan <3

      Vastaa
  2. Riitta Oinas sanoo

    8.6.2018 15:35

    KIIREISEN PIZZA
    Kyllähän nuo kaikki leipomukset on hyviä,mutta jos on kiire,että ei jouda tekemään taikinaa,niin Pizan voi tehdä myös Paahtoleivän viipaleista.Voitele viipaleet vaikkapa Becelillä ja sitten tomattisoseella ,sitten pitsasuikaletta,ananasta,sinihomejuustoa ja motsarella raastetta.
    Asettele viipaleet vierekkäin pellille ja paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios