• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Perinteinen Tiikerikakku

Joulu· Kuivakakut

3 marras

Perinteinen Tiikerikakku

Perinteinen Tiikerikakku on resepti, jota olen hautonut mielessäni muutaman vuoden. Jotenkin se tuntui aluksi niin tylsältä ja liian perinteiseltä. Silti monesti kuulee kahvikakkujen vertailuissa, että tiikerikakku vie voiton herkullisuudessaan. Tasan kaksi vuotta sain myös toiveen ”Leipoisitko tiikerikakun, jakaisitko oman reseptisi ja vinkit?”. Lupasin leipoa ja tässä se nyt on. Hiukan myöhässä, mutta parempi myöhässä kuin ei milloinkaan. Ja ai että tästä tulikin herkkua, niin mehevää ja maukasta, niin helposti ja pienellä vaivalla.

Ohjeeni perustuu äitini vanhaan reseptiin, jota muuntelin hiukan. Jaoin taikinan neljään osaan ja paistoin 4 ihanaa pikkuruista tiikerikakkua.Voit tehdä ohjeellani myös yhden ison kakun noin 2.5 litraiseen kakkuvuokaan. Kurkkaa muuten kaikki ihanat Nordic Ware kahvikakkuvuoat täältä!

Vein luonnollisesti äidille maistiaisen tästä perinteisestä tiikerikakusta. Vaikka kerroin leiponeeni hänen ohjeensa pohjalta oli hän melkein vakuuttunut kaakaoraitojen olevan oikeaa suklaata. Kertokoon se tämän kakun mehevyydestä. Oikea paistoaika takaa mehevän ja jopa hiukan kostean kahvikakun, joka on kypsä kauttaaltaan. Aika parantaa kahvikakkujen makua, joten voi huoletta leipoa kahvikakkuja varastoon. Itse laitoin yhden näistä kakuista pakastimeen, yhden söimme töissä, yhden kotona ja yhden sai äitini.

MARRASKUUN ARVONTA

Hullaannuin niin näistä retroista kahvikakuista, että päätin järjestää teille arvonnan. Osallistu sinäkin Kahvikakku-Arvontaan! Jaa kahvikakkukuvasi Instagramissa tagein #minunkahvikakku @anninuunissa. Psst.. muista myös seurata tiliäni. Kaikki kuvan jakaneet ovat mukana arvonnassa. Jaan parhaimpia kuvia marraskuun aikana omalla tililläni! Osallistua voi 30.11.2017 asti.


Perinteinen Tiikerikakku

Ohje: (yksi kakku 2.5 litran vuokaan)

  • 200 g voita
  • 4 dl sokeria
  • 4 kanamunaa
  • 6 dl jauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2.5 dl kermamaitoa (esim 1 dl kermaa ja 1.5 dl maitoa – tai vaihtoehtoisesti kevyt kermaa)
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele voilla tai margariinilla huolellisesti noin 2.5 litrainen kakkuvuoka tai 4 pientä kakkuvuokaa.
  3. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon – vatkaa kuohkeaksi (muutama minuutti).
  4. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe!
  6. Lisää jauhoja ja maitokermaseosta vuorotellen voisokerivaahtoon koko ajan vatkaten miedolla teholla.
  7. Lopuksi erota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe nuolijalla käännellen.
  8. Kaada taikinoita vuokaan vuorotellen 3/4 vuoan tilavuudesta ja lopuksi tasoita pinta.
  9. Paista pieniä kakkuja noin 35 minuuttia ja yhtä isoa kakkua noin 55 minuuttia uunin keskitasolla.
  10. HUOM! Tarkista kypsyys puutikulla! Kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  11. Anna kakkujen levätä paiston jälkeen noin 10 minuuttia vuoassa.
  12. Koputtele vuokaa ensin päältä ja kippaa kakut jäähdytysritilälle.
  13. Anna kakkujen jäähtyä rauhassa. Säilytä peiteltynä huoneenlämmössä.

Vinkki! Kuivakakut paranevat ajan kanssa. Kakku/kakut säilyvät hyvin peiteltynä huoneenlämmössä useamman päivän tai jopa viikon! Taikinaa kaataessa vuokaan: kaada ensin pohjalle vaaleaa taikinaa ja sitten päälle eli keskelle kaakaotaikinaa ja lopuksi vielä vaaleaa taikinaa päälle. Vedä halutessa veitsellä kakun päälle raitoja, niin että taikinat sekoittuvat toisiinsa. Ks. kuva alla. 

Perinteinen TiikerikakkuPerinteinen Tiikerikakku Perinteinen Tiikerikakku


Ihanaa päivää!

Lisää Kuivakakku-reseptejä löydät täältä.

Tutustu myös uusiin kakkuvuokiin verkkokaupassani.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

33 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sugar Cookies – Sokerikeksit perusohje
Seuraava artikkeli: Cake International – Kakkutaidetta parhaimmillaan »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mirja sanoo

    6.11.2017 14:35

    Hei,oon tekemässä tiikerikakkua voiko kermaviiliä käyttää kermamaidon sijaan. Jos voi paljonko maitoa + kermaviili?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.11.2017 18:23

      Hei Mirja,

      En ole itse korvannut kermaviilillä koskaan, mutta varmasti onnistuu silläkin. Laita samassa suhteessa eli joko pelkästään kermaviiliä 2.5 dl tai 1.5 maitoa ja kermaviiliä 1 dl. Voit laittaa myös pelkkää maitoakin tuon 2.5 dl 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
      • Mirja sanoo

        13.11.2017 15:09

        Kiitos vastauksesta,muistin vasta nyt katsoa. Kakun tein,en muista mittasuhteita kermaviilin +maidon laitoin pakkaseen enkä edes maistanut kakkua,hyvältä se näytti. Terv. Mirja

        Vastaa
        • Anni sanoo

          13.11.2017 19:56

          Varmasti kakkusi on hyvin herkullista! 🙂

          Vastaa
  2. Kirsi sanoo

    7.11.2017 12:52

    Ihania nämä vanhat perinteiset kakut. Ne tuppaa unohtumaan uusien reseptien tieltä.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      7.11.2017 13:27

      Näin se juuri on Kirsi 🙂 Tänä jouluna minulla on tarkoitus leipoa paljon perinnekakkuja! Tulossa pian muun muassa Ihannekakun resepti.

      Vastaa
  3. Janita sanoo

    16.12.2017 14:25

    Heips. Onko tähän https://www.anninuunissa.com/nordic-ware-garland-kakkuvuoka-p-1300.html vuokaan jotain suoraa reseptiä? Pikkuisia tiikerikakkuja meinasin, mutten ole aiemmin tuohon tehnyt mitään niin en tiedä suhteita/osaa laskea. Koitin netistä katsoa mutten löytänyt reseptiä ☺ tai sitten en vain löytänyt ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2017 17:57

      Hei Janita,

      ei ole valmista reseptiä tuohon vuokaan, mutta voit tehdä vuokaan kakkuja millä tahansa kahvikakkuohjeella. Muistat vaan lyhentää paistoaikaa. Paista vaikka ensin 20-30 min ja tarkista kypsyys puutikulla – kun tikkuun ei jää taikinaa on kakut valmiita. Katso vuoan päältä kuinka monta litraa koko vuoka yhteensä on, niin voit arvioida taikinan määrää (että riittää jokaiseen kakkuun) 🙂 Toivottavasti tästä oli apua!

      Vastaa
      • Janita sanoo

        22.12.2017 10:28

        Voi kauhee, en oo vastannut mitään!
        Tein muuten tämän ohjeen mukaan, tuli yhteensä 9 pikkuista kakkua, tosi söpöjä 🙂
        Ihanaa joulua sulle! ?

        Vastaa
        • Anni sanoo

          22.12.2017 10:33

          Ihana kuulla Janita <3 🙂 Herkullsita joulua sinullekin!

          Vastaa
  4. Katariina sanoo

    12.1.2019 19:27

    Tein maidottoman tämän kakun, onnistui tosi hyvin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2019 12:43

      Mahtavaa! Kiitos kun jaoit kokemuksesi 🙂

      Vastaa
  5. Heidi sanoo

    10.2.2019 10:16

    Moi! Käytätkö tässä siis ihan normaalia kaakaojauhetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2019 11:19

      Moi Heidi, leivonnassa käytetään aina makeuttamatonta leivontaan tarkoitettua tummaa kaakaota ellei toisin mainita. EI siis sitä jauhoa mistä tehdään kaakaota.

      Vastaa
  6. iitulapiitula sanoo

    13.4.2019 17:20

    Mahtuisko tämä kumminki 2L vuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.4.2019 10:07

      Voithan aina toki kokeilla 🙂 tai jättää osan taikinasta laittamatta vuokaan ettei kakku kohoa yli.

      Vastaa
      • Sari sanoo

        18.1.2020 13:15

        Minä tein tällä ohjeella 1,8 l vuokaan eikä taikinaa jäänyt yhtään yli? Mutta hyvää tuli 👍

        Vastaa
  7. Henna sanoo

    9.5.2019 20:07

    Hei! Käytkö Nordic Ware-vuokien voiteluun tarkalleen mitä? Käytin itse voiteluun rypsiöljyä ja kakku jäi jumiin. 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2019 06:51

      Moi Henna,

      En usko, että rypsiöljy on paras, koska se ei pysy tasaisesti vuoan pinnassa. Itse käytän voita tai margariinia, kuten ohjeessa kerron. Pehmitän hiukan ja sivelen pullasudilla koko vuoan ja kaikki kolot. Joskus suihkautan hiukan vuokasprayta myös sekaan ja kyllä lähtee kakku irti. Voitelua täytyy olla kunnon kerros jonka näkee selvästi ja tietenkään kakkua ei saa paistaa liikaa ettei se pala vuokaan kiinni.

      Vastaa
      • Henna sanoo

        10.5.2019 12:32

        Tein niin kuin sanoit eli vaihdoin rypsiöljyn voihin ja kakku irtosi vuoasta vaivatta! Kiitos vastauksesta ja ihanasta leivontakirjasta. Nyt on mietinnän alla, että mitä ohjetta kirjasta kokeilen seuraavaksi! 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          10.5.2019 13:48

          Jes hyvä ihana kuulla 🙂 Upeaa viikonloppua! Kiitos palautteesta <3

          Vastaa
  8. Tupu sanoo

    24.4.2020 09:23

    Siis tämä on ihan mahtava ohje! Paras kahvikakkuohje mihin olen törmännyt 🙂 Yksinkertainen perusohje mutta mittasuhteet ja nesteen määrä tuo tarpeeksi maukkaan, makean ja ennen kaikkea mehevän lopputuloksen. Innostuin ohjeesta niin että olen varioinut siitä eri makuja, kuten sitruuna, suklaa-manteli hippukakku ja suklaakakku. Kiitos huikeasta ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.4.2020 09:55

      Wau mahtavaa! Tämä ohje on siis löytynyt äitini ohjevihkosta ja se on peräisin jo 70-luvulta. Kyllä ennen on parhaat kakut keksitty <3 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  9. Tupu sanoo

    24.4.2020 11:41

    Niin todellakin on! Ihanaa viikonloppua sinullekin!

    Vastaa
  10. Anna sanoo

    17.9.2020 14:44

    Hei, suunnittelen tekeväni tätä syntämäpäivilleni. Kuinka kauan enennen juhlia kakku olisi hyvä valmistaa tai voiko sen tehdä esimerkiksi jo edellisenä päivänä? Toiseksi, kuinka monta palaa tai kuinka monelle henkilölle tuo 2,5 litran ohje on? Jos vieraita on 60 ja on muitakin kakkuja niin montako kuivakakkua tekisit?

    Kiitos paljon jos ehdit vastata!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.9.2020 16:13

      Hei, kuivakakut paranevat vanhetessaan eli voit leipoa tämän hyvissä ajoin 1-3 päivää ennen. Perinteisestä kuivakakusta eli tämän kokoisesta tulee noin 25 palaa (eli 25 hlö). Tekisin enintään 2 kuivakakkua. Riittoisuutta kannattaa aina miettiä kaiken muun tarjoilun ja makean määrän suhteen.

      Vastaa
  11. Annukka sanoo

    3.1.2022 15:14

    Olin hukannut oman, vanhan tiikerikakkuohjeeni, joten tämän aion tehdä nyt, lahjaksi 80+ miehelle, jonka lempikakku on juuri tiikeri.
    Vuoan voitelusta sen verran, että vanhanaikaiset, alumiiniset pienet rengasvuoat vaativat ainakin minulla voi- tai margariinivoitelun lisäksi jauhotuksen, esim. kauraryyneillä (tulee kiva pinta), mannaryyneillä tai ihan tavallisilla korppujauhoilla.
    Kiitos ohjeesta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.1.2022 09:16

      Ja kiitos sinulle kommentistasi 🙂 Toivottavasti tulee yhtä hyvä kakku kuin minulle!

      Vastaa
  12. Minou sanoo

    29.1.2022 15:43

    Kiitos vihjeestä käyttää vuokasprayn lisäksi voita Nordic Waren vuokiin. Olen käyttänyt pelkkää sprayta tähän asti ja hyvin on leipomukset onnistuneet. Yleensä leivitän vielä vuoan vehnäjauhoilla. Tämä tuplametodi luulostaa vieläkin turvallisemmalta varsinkin.vuokiin joissaon paljon kuvioita ja koloja.

    Vastaa
  13. Annika sanoo

    25.4.2022 08:48

    Onnistuukohan gluteenittomana, eli jos vaihdan jauhot gluteenittomiin? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2022 09:53

      Pakko myöntää että itselläni ei ole kokemusta kuivakakuista gluteenittomina. En voi olla 100% miten pysyy kasassa 🙁

      Vastaa
  14. Riitta sanoo

    27.10.2022 15:48

    Just laitoin kakun uuniin ja aloin vähän vertailemaan muihin tiikerikakku ohjeisiin ja säihkähdin tuota suht suurta jauhomäärää…
    No, kakku on uunissa. Ei voi enää mitään muutella. Täytyy vaan odottaa ja toivoa, että hyvä tulee. Yleensä Annin ohjeet ovat hyviä.
    Kerron kohta miten kävi. Jos olisin vertaillut ohjeita aiemmin, niin ainakin desin olisin jättänyt jauhoja pois !

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.10.2022 12:26

      Kuten kerron postauksessa on kyseessä perinteinen ohje äitini reseptikirjasta 70-luvulta 🙂 Tällä ohjeella on minä ja monet muut onnistuneet useita kertoja. Toivottavasti myös sinä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios