• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Piparkakkutrifle – joulun nopein jälkiruoka

Itsenäisyyspäivä· Joulu· Nopeat ja helpot· Uusivuosi· Vegaaninen

10 joulu

Piparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruoka

Hei tiesitkö, että triflejä tarjoillaan usein juuri jouluisin? Trifle on englantilainen jälkiruoka, joka tehdään kerroksittain kulhoon tai laseihin. Usein (Englannissa) triflen tekoon käytetään sokerikakkupohjaa, hilloa, hedelmiä ja kermavaahtoa. Triflet kostutetaan ja kostutukseen käy kuulemma parhaiten jokin alkoholipitoinen juoma, kuten sherry.

Itselleni trifle on nopea tie herkutteluun. Itsenäisyyspäivän leipomiset jäivät tänä vuonna kiireen takia väliin, mutta olin luvannut perinteisesti olla vastuussa jälkiruoasta. Jotain piti kehittää parissa tunnissa. Enhän (varsinkaan minä) voi lähteä skoolaamaan tyhjin käsin, jos kerran olen luvannut tuoda tullessani jotain makeaa. Aamulla mietin kuumeisesti, että mitä ihmettä keksin – en kerkeä edes käydä kaupassa! Otin esiin piparkakkuja, glögiä, kermaa ja mustikoita. Niistä syntyi joulun nopein ja helpoin jälkiruoka, joka on maultaan myös mitä mahtavin!

Näistä piparkakkutrifleistä tuli niin ihastuttavia etten keksi yhtään syytä miksi näitä ei voisi valmistaa jouluaterialle jäkiruoaksi tai uudenvuoden juhlien makeaksi herkuksi. Ihanan helppoa ja mikä tärkeintä ihanan herkullista!

GLUTEENITON & VEGAANINEN

Piparkakkutrifleissäni maistuu mustikka, vanilja ja piparkakkujen lisäksi glögi, joka tuo tähän jälkiruokaan jouluaromien lisäksi mehukkuutta. Kaikki ainekset kootaan kerroksittain laseihin ja nopeimmillaan tämä jälkiruoka on valmis 15 minuutissa! Itse pidin laseja pari tuntia jääkaapissa ennen herkuttelua, jolloin ne saivat maustua hiukan ja olivat mielestäni parhaimmillaan. Voit tehdä triflet jääkaappiin myös päivää ennen tarjoilua. Teet triflet helposti myös gluteenittomiksi käyttämällä gluteenittomia piparkakkuja. Vegaanisen saat tästä jälkiruoasta käyttämällä vegaanisia piparkakkuja ja kaurakermaa (jätä rahka pois). Fantastista!


Piparkakkutrifle – joulun nopein jälkiruoka

3 isoa tai 6 pientä jälkiruokaa

Ohje

  • 1 dl (mustikka)glögiä
  • 2 dl mustikoita (pakaste)
  • noin 150 g piparkakkuja
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl rahkaa
  • 1 rkl hyytelösokeria (tai muu sokeri)
  • 2 vaniljatangon siemenet
  • koristeeksi koristeltuja piparkakkuja
  1. Mittaa mustikat kulhoon ja kaada päälle glögi. Jätä maustumaan.
  2. Murskaa piparkakut ja nostele lasien pohjalle murua.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, sokeri ja vaniljatangon siemenet sekaan. Voit lorauttaa myös kerman sekaan hiukan glögiä.
  4. Nosta piparimurun päälle glögiä ja mustikoita. Nosta sitten päälle kermaseosta.
  5. Toista lisäämällä aineksia kerroksittain laseihin.
  6. Laita lasit tekeytymään jääkaappiin 1-3 tunniksi.
  7. Koristele annokset pipareilla ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tarjoilla triflet myös heti niiden kokoamisen jälkeen. Tekeytymällä triflet maustuvat ihanasti, mutta ne ovat herkkua myös heti tarjoiltuna!

Piparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruoka Piparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruokaPiparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruoka

Kiireetöntä uutta viikkoa toivotellen

♥ Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suolaiset Joulutortturuusut
Seuraava artikkeli: Lämmittävä Punaviiniglögi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaranlautasella sanoo

    11.12.2018 15:41

    Mä oon kuolannu näitä jo useamman päivän, niin näyttävät herkullisilta. Mä itse asiassa itsekin suosin tällaisia helppoja jälkiruokia varsinkin silloin, kun joudun hääräämään keittiössä alkupalan ja pääruoan kanssa. Nää on niin helppo tehdä heti aamusta jääkaappiin odottamaan.
    Ja nuo sun leipomat pikkuruiset talot tekevät näistä ihan super söpöset <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.12.2018 17:02

      Kiitos Sari 🙂 Näissä kävi kyllä nyt ihan aidosti niin, että vahingossa syntyi jotain tosi helppoa ja ihanaa. Mikä onni oli se, että noita pieniä piparitaloja oli jäänyt edellisestä projektista yli. Sopivat täydellisesti näihin <3

      Vastaa
  2. Peggy sanoo

    11.12.2018 23:26

    Nämä brittiherkut ovat meidän perheessä tuttuja 🙂 mutta koskaan ne ei ole ollut kauniin söpäjä, niinkuin nämä <3 Ihania!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2018 06:58

      En usko Peggy! Mutta kiitos <3 Olisi kiva tietää mitä teidän perinteiseen trifleen tulee? 🙂

      Vastaa
  3. Leena sanoo

    12.12.2018 16:02

    Syötävän suloisia kuvia ja herkullisen näköisiä jälkkäreitä. Tein näitä eilen pienin muutoksin ja aion linkittää omaan blogiini. Kiitos taas kerran ihanasta ohjeesta Anni!
    Hyvää joulun odotusta sinulle! 🌲

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2018 16:09

      Voi Leena kiitos kovasti <3 Ihanaa joulun odotusta sinulle! Käyn kurkkaamassa versiosi heti kun ne löytyvät sivultasi 🙂

      Vastaa
  4. Sari sanoo

    10.11.2019 21:31

    Huomenna testataan näitä kaverin kanssa🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2019 17:45

      Ihana kuulla! Toivottavasti tykkäätte <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios