| | |

Ihanat Pannukakkuvartaat

Ihanat Pannukakkuvartaat

Viikko on yli puolenvälin, joten nyt voi antaa viikonlopuksi brunssivinkkejä! Itse kyllä herkuttelin näitä ihania pannukakkuvartaita jo tiistaina pakkasen paukkuessa ulkona. Rehellisesti, en poistunut kyseisenä päivänä kotoa kuin nopeasti kauppaan hakemaan marjoja. Kylmyys oli tällä kertaa ihan liikaa. Pannukakkuvartaat maistuivat taivaalliselta samalla kun selailin vanhoja leivontalehtiä lattialla viltin päällä kahvikuppi toisessa kädessä. PARASTA!

En ole talvi-ihminen. Rakastan lämpöä, kosteaa ilmastoa ja pientä hikeä. Jotenkin tämä vielä korostuu nyt kun juuri palasin häämatkaltamme. On jotenkin vaikea käsittää, että muutaman lennon päässä on sellainen paratiisi, jossa ilmasto hellii ihmistä. On kuitenkin pieniä hetkiä, jolloin nautin pakkasesta ja lumesta. Nämä hetket ovat joulu, hiihtoreissu Lappiin ja erinäiset talviretket, jotka päättyvät saunan lauteille. Tulevana viikonloppuna olisikin tarkoitus piipahtaa Kuusijärvellä savusaunassa. Nyt jännittää kuinka kauan joudutaan vielä odottamaan kevättä. Tekisi mieli varata maaliskuun alkuun joku kevätreissu, jossa pääsisi fiilistelemään orvokkeja ja kokeilemaan pikkukenkiä asvaltille.

No mennään takaisin pannukakkuvartaisiin. Taikinana toimii tässä ohjeessa aika perinteinen pannukakkutaikina, mutta pannukakut paistoin minimuffinipellillä 3 erässä aina noin 12 minuuttia kerrallaan. Nämähän voi paistaa toki myös pannulla, mutta päätin kokeilla miten minimuffinssipelti sopii tähän tarkoitukseen ja sopihan se. Asettelin pienet pannukakut cocktailtikkuihin, joista ne on helppo syödä, dipata siirappiin tai herkutella sellaisenaan. Mielestäni nämä myös vegaaniseksi tai gluteenittomaksi  leivottavat pikkupannarit sopivat aamupalahetkeen kuin myös välipalaksi.

Ihanat Pannukakkuvartaat

Kerään (ulkomaisia) leivontalehtiä. Tuon niitä mukanani jokaiselta matkalta, aina kun niitä löydän. Ulkomaisissa lehdissä ohjeet ja vinkit ovat aina vähän erilaisia kuin täällä. Se on kumma miten lehtien sivulta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista. Minulla ei ole suosikkilehteä, mutta Saksasta löytyy fantastisia lehtiä, joissa on todella kauniita kuvia ja herkullisia vinkkejä! Pian lähden työmatkalle Frankfurtiin ja yleensä juuri helmikuussa kyseisellä matkalla olen tehnyt lehtien suhteen hyviä löytöjä!


Ihanat Pannukakkuvartaat

Noin 72 pientä pannukakkua

Pannukakkutaikina

  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 dl kauramaitoa (tai muu maito)
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vanilja-aromia (tai -sokeria)
  • 2 rkl kookosöljyä (tai muu öljy)

Lisäksi

  • vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita
  • siirappia
  • tomusokeria
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään, jätä sivuun.
  2. Mittaa kauramaito, muna ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa kevyesti.
  3. Yhdistä kuivat ainekset maitoseokseen koko ajan vatkaten.
  4. Voitele minimuffinipellin vuoat voilla tai vuokaspraylla.
  5. Kaada 1 rkl pannukakkutaikinaa pellin koloihin.
  6. Paista muffini-pannukakkuja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-12 min.
  7. Anna pannukakkujen jäähtyä hetki ja kippaa ne sitten ulos pelliltä.
  8. Ota cocktailtikkuja ja painele 4-5 pannukakkua tikkuun ja pujota muutama marja tikun päähän.
  9. Asettele vartaat tarjolle ja sihtaa halutessasi päälle tomusokeria.
  10. Tarjoile vartaat siirapin tai hunajan kanssa.

Vinkki! Voit paistaa pannukakut myös (teflon)pannulla. Laita pannulle hieman öljyä ja paista useampi pieni pannukakku samalla kertaa. 

VEGAANINEN: jätä kananmuna pois taikinasta.

GLUTEENITON: vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää nesteeseen 1 tl psylliumia.

Ihanat PannukakkuvartaatIhanat PannukakkuvartaatIhanat Pannukakkuvartaat Ihanat Pannukakkuvartaat

Ihanaa viikon jatkoa! Seuraavaksi on luvassa jotain suolaista, kuten olette toivoneet! ♥


Katso lisää brunssiohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Niin söpöjä! Tämä on pakko kokeilla 🙂

  2. Ihan mieletön idea!!!, Näitä on pakko tehdä seuraavalla brunssilla, luulen, että kaikki jäävät huulet pyöreinä ihastelemaan.
    Kiitos jälleen kerran upeasta ideasta <3.
    Mukavaa viikonloppua ja nähdään ens perjantaina :).

    1. Ihana Sari! Näissä herkuissa myös helppous on valttia! 🙂

      Ihanaa viikonloppua ja ensi perjantaina nähdään! <3

  3. Veera sanoo:

    Nämä näyttävät superihanilta! Ajattelin valmistaa pannareita brunssille, mutta jäin pohtimaan, kuinka paljon etukäteen nämä voi tehdä? Kärsiiköhän rakenne jos nämä paistaa ja tikuttaa esim tuntia ennen vieraiden tuloa?
    Mietin myös, että kai nämä kylmänäkin maistuu koska tarjolle kun laittaa pöytään niin eipä ne kauaa lämpimänä pysy….

    1. Nämä voi kyllä tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Meillä näitä syötiin vielä seuraavana päivänä ja hyvin maistui 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *