• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanat Pannukakkuvartaat

Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot· Pannukakut ja letut· Vegaaninen

24 tammi

Ihanat Pannukakkuvartaat

Viikko on yli puolenvälin, joten nyt voi antaa viikonlopuksi brunssivinkkejä! Itse kyllä herkuttelin näitä ihania pannukakkuvartaita jo tiistaina pakkasen paukkuessa ulkona. Rehellisesti, en poistunut kyseisenä päivänä kotoa kuin nopeasti kauppaan hakemaan marjoja. Kylmyys oli tällä kertaa ihan liikaa. Pannukakkuvartaat maistuivat taivaalliselta samalla kun selailin vanhoja leivontalehtiä lattialla viltin päällä kahvikuppi toisessa kädessä. PARASTA!

En ole talvi-ihminen. Rakastan lämpöä, kosteaa ilmastoa ja pientä hikeä. Jotenkin tämä vielä korostuu nyt kun juuri palasin häämatkaltamme. On jotenkin vaikea käsittää, että muutaman lennon päässä on sellainen paratiisi, jossa ilmasto hellii ihmistä. On kuitenkin pieniä hetkiä, jolloin nautin pakkasesta ja lumesta. Nämä hetket ovat joulu, hiihtoreissu Lappiin ja erinäiset talviretket, jotka päättyvät saunan lauteille. Tulevana viikonloppuna olisikin tarkoitus piipahtaa Kuusijärvellä savusaunassa. Nyt jännittää kuinka kauan joudutaan vielä odottamaan kevättä. Tekisi mieli varata maaliskuun alkuun joku kevätreissu, jossa pääsisi fiilistelemään orvokkeja ja kokeilemaan pikkukenkiä asvaltille.

No mennään takaisin pannukakkuvartaisiin. Taikinana toimii tässä ohjeessa aika perinteinen pannukakkutaikina, mutta pannukakut paistoin minimuffinipellillä 3 erässä aina noin 12 minuuttia kerrallaan. Nämähän voi paistaa toki myös pannulla, mutta päätin kokeilla miten minimuffinssipelti sopii tähän tarkoitukseen ja sopihan se. Asettelin pienet pannukakut cocktailtikkuihin, joista ne on helppo syödä, dipata siirappiin tai herkutella sellaisenaan. Mielestäni nämä myös vegaaniseksi tai gluteenittomaksi  leivottavat pikkupannarit sopivat aamupalahetkeen kuin myös välipalaksi.

Ihanat Pannukakkuvartaat

Kerään (ulkomaisia) leivontalehtiä. Tuon niitä mukanani jokaiselta matkalta, aina kun niitä löydän. Ulkomaisissa lehdissä ohjeet ja vinkit ovat aina vähän erilaisia kuin täällä. Se on kumma miten lehtien sivulta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista. Minulla ei ole suosikkilehteä, mutta Saksasta löytyy fantastisia lehtiä, joissa on todella kauniita kuvia ja herkullisia vinkkejä! Pian lähden työmatkalle Frankfurtiin ja yleensä juuri helmikuussa kyseisellä matkalla olen tehnyt lehtien suhteen hyviä löytöjä!


Ihanat Pannukakkuvartaat

Noin 72 pientä pannukakkua

Pannukakkutaikina

  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 dl kauramaitoa (tai muu maito)
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vanilja-aromia (tai -sokeria)
  • 2 rkl kookosöljyä (tai muu öljy)

Lisäksi

  • vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita
  • siirappia
  • tomusokeria
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään, jätä sivuun.
  2. Mittaa kauramaito, muna ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa kevyesti.
  3. Yhdistä kuivat ainekset maitoseokseen koko ajan vatkaten.
  4. Voitele minimuffinipellin vuoat voilla tai vuokaspraylla.
  5. Kaada 1 rkl pannukakkutaikinaa pellin koloihin.
  6. Paista muffini-pannukakkuja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-12 min.
  7. Anna pannukakkujen jäähtyä hetki ja kippaa ne sitten ulos pelliltä.
  8. Ota cocktailtikkuja ja painele 4-5 pannukakkua tikkuun ja pujota muutama marja tikun päähän.
  9. Asettele vartaat tarjolle ja sihtaa halutessasi päälle tomusokeria.
  10. Tarjoile vartaat siirapin tai hunajan kanssa.

Vinkki! Voit paistaa pannukakut myös (teflon)pannulla. Laita pannulle hieman öljyä ja paista useampi pieni pannukakku samalla kertaa. 

VEGAANINEN: jätä kananmuna pois taikinasta.

GLUTEENITON: vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää nesteeseen 1 tl psylliumia.

Ihanat PannukakkuvartaatIhanat PannukakkuvartaatIhanat Pannukakkuvartaat Ihanat Pannukakkuvartaat

Ihanaa viikon jatkoa! Seuraavaksi on luvassa jotain suolaista, kuten olette toivoneet! ♥


Katso lisää brunssiohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Perinteiset Runebergintortut
Seuraava artikkeli: Fantastiset Blinit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kati sanoo

    24.1.2019 17:35

    Niin söpöjä! Tämä on pakko kokeilla 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2019 17:51

      Nämä on kyllä ihania! <3 🙂 Kokeile ihmeessä!

      Vastaa
  2. Sari/Saaranlautasella sanoo

    25.1.2019 16:06

    Ihan mieletön idea!!!, Näitä on pakko tehdä seuraavalla brunssilla, luulen, että kaikki jäävät huulet pyöreinä ihastelemaan.
    Kiitos jälleen kerran upeasta ideasta <3.
    Mukavaa viikonloppua ja nähdään ens perjantaina :).

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2019 07:38

      Ihana Sari! Näissä herkuissa myös helppous on valttia! 🙂

      Ihanaa viikonloppua ja ensi perjantaina nähdään! <3

      Vastaa
  3. Veera sanoo

    7.4.2019 09:33

    Nämä näyttävät superihanilta! Ajattelin valmistaa pannareita brunssille, mutta jäin pohtimaan, kuinka paljon etukäteen nämä voi tehdä? Kärsiiköhän rakenne jos nämä paistaa ja tikuttaa esim tuntia ennen vieraiden tuloa?
    Mietin myös, että kai nämä kylmänäkin maistuu koska tarjolle kun laittaa pöytään niin eipä ne kauaa lämpimänä pysy….

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2019 13:52

      Nämä voi kyllä tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Meillä näitä syötiin vielä seuraavana päivänä ja hyvin maistui 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisu Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisuutta ei ole vielä tullut valvoa kahdestaan puolille öin järven rannalla, pulahtaa lämpimään veteen, ihailla upeaa auringonlaskua ja nauttia luonnon äänistä sekä kauneudesta. Olen kiitollinen tästä heinäkuun alun hetkestä ja muistosta 🫶🏻 #thisisfinland #suomenkesä
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios