• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gianni – Italialainen ravintola Tallinnassa

Herkkumatkat· Ravintolat & Kirjat· Viro

7 kesä
Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Tallinnaan pääsee taas ja siitä syystä kaivelin arkistoista kesken jääneen postauksen, josta olen saanut paljon kyselyjä Instagramin puolella, myös viime aikoina. Tänne blogin luonnoksiin on itse asiassa jäänyt paljon toivottuja matkapostauksia roikkumaan. Pyrin tänä kesänä postailemaan teille ainakin kerran viikossa uusia vinkkejä, niin kotimaan matkailuun kuin ulkomaillekin. Ulkomaan matkoista on ihana unelmoida, vaikka tällä hetkellä tilanne on niiden osalta hieman hankala. Itse ainakin pääsen virtuaalisesti mukavaan lomatunnelmaan ja toivon tulevien postauksien inspiroivan myös teitä!

Matkustimme viime kesänä Tallinnaan herkkumatkalle ja herkuttelimme taivaallisen kolmen ruokalajin lounaan italialaisessa ravintolassa Giannissa! Kokemus oli mieleenpainuva herkullisen ruoan takia, mutta myös miljöön ja palvelun ansiosta. Saimme nimittäin nauttia lounaan privaatisti ravintolan puutarhassa sijaitsevassa kasvihuoneeseen tehdyssä puutarhamajassa, joka on auki asiakkaille vain kesäisin.

Giannin ruokasali itse ravintolassa on valoisan hurmaava ja huokuu jopa ylellisyyttä. Ravintolasta löytyy myös yksityiskabinetteja. Giannin ravintolapäällikkö kertoi meille ravintolan olevan etenkin liikematkustajien ja paikallisten suosiossa. Turistit eivät ole sitä vielä kunnolla löytäneet, koska ravintola ei sijaitse vanhan kaupungin sydämessä, vaan hiukan sivummassa kaupungin laidalla, joskin ihan lähellä satama-aluetta. Keittiössä häärää ihan aito italialainen pääkokki, joka tekee ruokaa totta kai koko sydämellään.

Ravintolan yhteydessä toimii myös ihastuttava kahvila, josta saa ravintolan oman kondiittorin tekemiä leivonnaisia ja italialaista kahvia. Harmi, että tällä reissulla emme jaksaneet maistaa kakkuvitriinin herkkuja, kuten tartaletteja, käsin tehtyjä konvehteja, pavlovaa, crostataa ja muita ihania leivonnaisia. Seuraavalla reissulla piipahdamme ehdottomasti myös kahvilan puolella.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Gianni – Italialainen ravintola Tallinnassa

Upea ravintolakokemuksemme pohjautuu ehdottomasti puutarhamajaan, jossa nautimme lounaan. Puutarhamaja oli hieman tuulisena ja viileänä päivänä lämmitetty meitä varten. Sisällä majassa roikkui valonauhoja ja kukkia. Tuolit oli pehmustettu tyynyillä ja huopiakin löytyi vilun yllättäessä. Pöytä oli katettu kahdelle, mutta majaan mahtuu myös neljän hengen porukka.

Ammattitaitoinen tarjoilijamme piti meistä huolta koko lounaan ajan, antaen myös omaa rauhaa. Mietimme aluksi joutuuko majassa odottelemaan pitkiä aikoja lasien täyttöä tai seuraavan ruokalajin tuloa, kun tarjoilija ei näe meitä ja tyhjeneviä lautasiamme. Kuin tilauksesta tarjoilijamme tuli aina oikeaan aikaan tiedustelemaan saisiko seuraavan ruokalajin tuoda, tarvitsemmeko lisää lämmitystä, viiniä tai jotain muuta?

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Alkuruoka

Rakastan italialaista ruokaa, (ei liene yllätys kenellekään) mutta olen sen suhteen myös hyvin tarkka. Ihanaa kun saan kehua Giannia! Ruoka oli fantastista alusta loppuun. Alkuruokalistalta löytyy klassikoita satokauden raaka-aineet huomioiden. Carpacciosta löytyi neljä erilaista versiota, joista testasin tonnikalan Carpaccio Di Tonno. Rakkaani tilasi suosikkejaan: simpukoita tomaatti-valkosipulikastikkeessa. Pakko päästä vielä testaamaan joskus muut klassikot, kuten vitello tonnato ja buffalo mozzarellaan tehty caprese.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa
Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Pääruoka

Pääruoka oli vaikea valita, hyvin vaikea. Pastan ystävänä haluaisin aina maistaa pastaa tai risottoa italialaisessa ravintolassa. Heh mielellään kumpaakin. Ne kertovat myös keittiön osaamisesta. Mieheni taas söisi mielellään lihaa, mutta päätyi ottamaan loppukesään sopivan kanttarelli-katkarapu-tomaattipastan, joka oli taivaallista! Sain maistiaisen pastaakin, vaikka päädyin lopulta tilaamaan kalaa: kampelaa sitruuna-salvia-voikastikkeessa.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa
Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Tarjoilija stranseerasi eli puhdisti kalan ruodoista minulle tuodessaan sen pöytään. Luksusta! Ja niin herkullista, että muistan fiilikseni edelleen. Lisukkeena söin kalan kanssa satokauden vihanneksia ja rapeaa italialaista leipää.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Jälkiruoka

Tilaa oli ehdottomasti myös jälkiruoalle. Tilasimme sesongin jäädykkeen ja sorbetin kahvin kanssa. Valitettavasti tiramisut ja muut raskaammat jälkkärit jäivät ensi kertaan.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Luumuista tehty semifreddo ihastutti minua erityisesti. Ihanan raikasta, mutta täyteläistä. Ei liian makeaa. Upeaa, että ravintola käyttää juuri sesongissa olevia tuotteita.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Ja vieressäni herkuteltiin sitruunasorbetilla, joka ei petä juuri koskaan. Kaunis asettelu ja vihdoin pilvien takaa pilkottava aurinko toivat hymyn huulille. Emme olisi halunneet lähteä puutarhamajasta ollenkaan.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa
Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Suosittelen lämpimästi ravintola Giannia Tallinnan koko ajan kasvavasta upeasta ravintolatarjonnasta. Puutarhamajoja on ravintolassa vain yksi ja se tulee varata etukäteen. Ravintola on asettanut myös puutarhamajan tilaajille minimitilausrajan, joten olethan yhteydessä suoraan ravintolaan ja tiedustelet mahdollisuutta päästä kokemaan kesäisen makunautinnon puutarhassa.

Gianni - Italialainen ravintola Tallinnassa

Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on? Aiotko matkustaa Tallinnaan, ehkä pidemmälle vai panostatko tänä kesänä kotimaan matkailuun?

Onko sinulla toiveita vinkkipostauksiin matkailun osalta?

/Anni


Lisää vinkkejä Virossa matkailuun löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Söpöt Pannarimurot pannulla tai uunissa
Seuraava artikkeli: Mustikka-Mangotuorepuuro (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios