• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Dulche de leche – Karviaispiirakka

Makeat piirakat

9 elo
Dulche de leche - Karviaispiirakka
Dulche de leche - Karviaispiirakka



Keräsin litroittain marjoja vanhempieni puutarhasta viime viikonloppuna. Ainakin minulle juuri lapsuudesta tutut karviaisetkin olivat vihdoin kypsiä ja niitä tuli kerättyä muutama litra. Mietiskelin kotona mitä karviaisista voisi leipoa, nimittäin ensin ajattelin tehdä vaan hilloa. Pienen kaappien  kaivelun ja mietinnän jälkeen syntyi tämä ihanan makean kirpeä ”Dulche de leche – Karviaispiirakka” eli karamellia ja kirpeyttä.

Käytin piirakkaan purkillisen valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Voit halutessasi keittää pohjan päälle itse kinuskin. Idea tässä piirakassa on yhdistää karamellin/kinuskin makeus ja ihanien karviaisten kirpeys. Yksityiskohtia piirakkaan loin tekemällä piirakkapohjan jämätaikinasta pieniä hortensiankukkia piirakan päälle. Söimme piirakkaa jäätelöllä ja ilman. Osui ja upposi!

 


Dulche de leche – Karviaispiirakka

Pohja:

  • 3 dl jauhoja
  • 100 g voita
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 rkl vettä
  1. Nypi kylmä voi jauhojen sekaan murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää keltuainen, sokeri ja vesi ja painele tasaiseksi vaivaamatta liikaa.
  3. Lisää vettä hiukan jos taikina jää liian murumaiseksi.
  4. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
  5. Ota taikina jääkaapista ja kauli silikonisella alustalla leivinpaperin päällä pyöreäksi.
  6. Nosta taikina voideltuun piirakkavuokaan (24cm) ja painele se vuokaan.
  7. Kaulitse päältä niin että ylimääräiset reunat tippuvat ja laita ne sivuun.
  8. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Täyte: 

  • 1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 5 dl karviaisia
  1. Levitä valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito piirakkapohjan päälle.
  2. Ripottele karamellin päälle peratut karviaiset.
  3. Kauli loppu taikina levyksi silikonisella alustalla.
  4. Painele  taikinasta hortensia muotilla pieniä kukkia.
  5. Nosta kukat yksitellen piirakan päälle pientä palettiveistä apuna käyttäen.
  6. Voitele kukat kevyesti kananmunalla.
  7. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä kunnolla ja tarjoile hiukan lämpimänä.

Dulche de leche - Karviaispiirakka

Seuraathan minua jo

Facebookissa, Instagamissa ja Pinterestissä?

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kaksikerroksinen Sitruuna-Mustikkakakku
Seuraava artikkeli: Punaherukkapaistos – Red Currant Crumble »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Roosa sanoo

    9.8.2016 06:21

    Voii eii miten herkullisen näköistä! <3 Taitaa olla pakko hakea karviaisia mökiltä ja testata tätä. 😛

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2016 06:49

      Kiitos! 🙂 Suosittelen ehdottomasti! <3

      Vastaa
  2. Sanna sanoo

    19.8.2019 19:48

    Tämä on todella hyvä ohje! En ole tätä ennen oikein osannut käyttää karviaisia. Tähän piirakkaan sopivat erinomaisesti. Jätskiä vielä päälle. Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.8.2019 07:04

      Jee ihana kuulla että oot löytänyt tämän 🙂 Taidan vinkata muille myös tästä arkiston arteesta Facen puolella.

      Vastaa
  3. Tuike sanoo

    9.8.2020 15:57

    Tänään testattu ja tämä oli tosi hyvä resepti! Kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2020 17:22

      Ihana kuulla <3

      Vastaa
  4. Minnu sanoo

    17.8.2021 22:08

    Tein just tätä mutta en tiedä onko uunissa vai leipurissa vikaa, taikina jäi todella vaaleaksi ja karviaisista jotka tuoreena laitoin niin irtosi hirveästi nestettä joka nyt lilluu piiraan pinnalla. Lisäsin paistoaikaa mutta ei auttanut asiaa🙈maku kuitenkin hyvä. Ja minä käytin punaisia karviaisia kun ei vihreitä ole.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2021 06:31

      Onpa tosi erikoista, kun paistokin on tässä ohjeessa melko pitkä… en keksi muuta, kuin että uunisi ei ole yhtä tehokas kuin omani, joka sai reilusti väriä. Samasta syystä marjojen nesteet eivät ole haihtuneet. Harmi 🙁 Onneksi piirakka kuitenkin maistui!

      Vastaa
  5. Aiju sanoo

    7.8.2022 08:01

    Todella hyvä ohje! En ole aiemmin testannut kondensoituamaitoa joten oli mielenkiintoista senkin vuoksi! Heti meni puoli piirakkaa suihin kun uunista otti.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.8.2022 21:42

      Ihanaa kun tykkäsit 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios