torstai 5. maaliskuuta 2015

Suklaadonitsit valkosuklaasta ja maitosuklaasta


On jo hetki aikaa siitä kun näitä ihania donitseja maiskuteltiin ystävien kesken pienissä juhlissa. Olen tehnyt donitseja uunissa nyt lukuisilla eri taikinoilla ja tästä tuli kaikista mehevin lopputulos. Vähensin hieman jauhojen määrää, laskin uunin lämpötilaa ja lisäsin paistoaikaa. Nämä olivat älyttömän hyviä! Tein kaksi erilaista taikinapohjaa tällä kertaa: vaalea- ja tummadonitsitaikina. Koristeluun käytin sulatettua maitosuklaata ja valkosuklaata sekä erilaisia nonparelleja. Kaiken herkullisuuden lisäksi tämä ohje on helppo ja nopea. Donitsit ovat uunissa vain 6 minuuttia, joten aikaa kuluu eniten koristeluun.




Valkosuklaadonitsit: (n. 20 kpl minidotsivuossa paistettuna)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
1 kananmuna

Suklaadonitsit: (n. 20 kpl minidotsivuossa paistettuna)
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
1 kananmuna

Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Vispaa maito ja kananmuna kevyesti voisulaan. 
Sekoita kaikki aineet keskenään kunnes taikina on tasaista.
Voitele donitsivuoka voilla tai öljyllä. 
Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki auki. 
Pursota taikinaa donitsivuoan rinkuloihin noin puoleen väliin.
Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6 minuuttia.
Anna olla hetki vuoassa ja nosta donitsit ritilälle jäähtymään.

Kurrutus:
200 g valkosuklaata
200 g maitosuklaata
nonparelleja

Sulata valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Kasta donitsit suklaaseen ja nosta ritilälle
Ripottele päälle nonparelleja ja muita koristeita mielesi mukaan.


Vinkki! Paista donitseja enemmän ja pakasta ne vierasvaraksi. Pakastetut donitsit sulavat nopeasti. Koristele ne sulatuksen jälkeen ja tarjoile.  

Ihanaa viikon jatkoa :)

12 kommenttia:

  1. Saako kyseisiä donitsivuokia ostettua jostain kaupasta, ettei tilaamaan täydy ryhtyä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi :) Itse ostin tuon minidonitsipellin Kokkipuodista. Heillä on liike Helsingissä korkeavuorenkadulla. Myös Confetin myymälöistä (Vantaa ja Espoo) saa donitsipeltejä, mutta ei ihan samanlaista, millä itse olen tehnyt näitä pieniä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hei Emmi! Ole hyvä. Kävin kurkkaamassa blogiasi ja nyt haluan samanlaiset GT-trikoot mitkä olit hankkinut. Pirteät värit piristävät urheilusuoritusta aina :)

      Poista
  3. Kannattaako donitseja tehdä jo päivää etukäteen vai suositteletko tekemään samana päivänä, kun ne on tarkoitus tarjota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voit tehdä donitsit jo edellisenä päivänä. Itse teen joskus niin, että paistan donitsit etukäteen, mutta koristelen vasta ennen vieraiden tuloa :) Kunhan säilytät donitsit esimerkiksi tiiviissä muovipussissa, niin etteivät ne kuivu, niin ne kyllä pysyvät hyvinä seuraavaan päivään.

      Poista
  4. Ovatpa suloisia. :) Minulla ei ole vieläkään tuota donitsipeltiä, pitäisi saada hankittua se, voisi väsäillä tämmöisiä vaikka viimeistään vappuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rommirusina :) Voi vitsit vappuna näitä onkin tehtävä! Suutuntuma ja kuohkeus ei yllä samaan kuin öljyssä paistetuissa donitseissa, mutta juju näissä uunissa paistettavissa onkin nopeus ja vähempi rasva! Ja kyllä nämä vaan ovat herkullisia!

      Poista
  5. Olen aina halunnu maistaa oma tekoisia donitseja! Maistuvatlo lähelläkään kaupan donitseille? Arnoldsin donitseja olisi tosi kiva tehdä! T: rakastunut leipomaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu millaisia kaupan donitseja tarkoitat? :) Arnoldsin donitsit eroavat näistä uunissa paistetuista, koska ne tehdään hiivataikinaan ja paistetaan rasvassa. Näiden uunidonitsien etu on hieman rasvattomampi eli terveellisempi taikina ja leivonnan helppous. Kuorrutteita voi keksiä vaikka kuinka paljon erilaisia :)

      Poista
  6. Heips! Onko kuorruttaminen hankalaa paksulla suklaalla?
    Voisiko lisätä ruokaöljyä jotta suklaasta tulisi hieman juoksevampaa?
    Osaatko sanoa paljonko 200g:n uskaltaisi laittaa, että se kuitenkin kovettuisi?
    ~Mari~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mari, kuorruttaminen ei minusta ollut yhtään hankalaa, mutta toki voit lisätä muutaman tipan öljyä sekaan. Lisäisin noin 1 tl :) ei pitäisi vaikuttaa kovettumiseen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!