• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Gluteenittomat Runebergintortut

Gluteeniton· Leivokset· Runebergin Tortut

4 helmi
Gluteenittomat Runebergintortut

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Otin varaslähdön Runebergin päivään jo pari viikkoa sitten. Olin tulossa palaverista, jo matkalla kotitoimistolle, kun kävelin houkuttelevan torttutiskin ohi. Hetken mielijohteesta kävelin suoraan tiskille ja tilasin yhden tortun mukaan otettavaksi. Junassa avasin rasian ja söin mehevän herkun mukaan pakatulla muovihaarukalla. Vuoden ensimmäinen runebergintorttu maistui taivaalliselta. Lounas oli jäänyt väliin ja verensokeri oli alhaalla. Herkkuhetki oli melko täydellinen, vaikka yleensä arvostan herkkuhetkissä posliinilautasia, seuraa ja kahvia.

Alkuvuodesta minua houkuttavat suuresti runebergintortut ja laskiaispullat. Johtuuko se sesongista ja siitä, että näitä herkkuja näkee joka puolella? Vai siitä, että niitä saa vain kerran vuodessa? Kaikki nämä vaikuttavat varmasti, mutta fiilistelen myös makumuistoja ja perinteitä. Muistan tortut ja pullat lapsuudesta. Saimme herkutella niillä kerran vuodessa ja näitä hetkiä odotettiin aina.

Minusta on ihana vaalia perinteitä ja tehdä niistä erityisiä myös meidän yhteiseen arkeen mieheni kanssa. Eilen katoin posliinimukit ja lautaset pöydälle ja vietimme herkullisen Runebergin kahvihetken kotona. Näin teemme yleensä joka vuosi. Tänä vuonna poikkeuksellisesti pari päivää ennen virallista juhlapäivää.

Nappasin kahvihetkestämme kuvat ja päätin jakaa teille gluteenittomien torttujen ohjeen, koska sitä aina välillä kysellään. Ohje on täysin sama, jota käytän perinteisiin runebergintorttuihin, mutta gluteenittomiin jauhoihin sovellettuna. Gluteenittomat runebergintortut olkaa hyvät.

Gluteenittomat Runebergintortut

Gluteenittomat RUNEBERGINTORTUT

noin 6 kpl  leivo esimerkiksi tällaisiin vuokiin*

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl gluteenitonta keksimurskaa tai gluteenitonta korppujauhoa
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • 1 dl kermaa
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
  2. Lisää muna voimakkaasti vatkaten sekaan.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
  5. Voitele ja jauhota torttuvuoka tai muffinipelti.
  6. Annostele taikina vuokiin 2/3 tilavuudesta.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kostutus:

  • 6 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl rommia tai punssia
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Vinkki! Jos et halua käyttää alkoholia, voit kostuttaa tortut vaikka omenamehulla!

Koristelu

  • vadelmahilloa
  • tomusokerikuorrute (sekoita kiinteä kuorrute tomusokerista ja vedestä)
  1. Kumoa tortut jäähtyneinä alustalle ja sivele ne rommilla tai punssilla maustetulla sokerivedellä. Lusikoi kostuketta vielä torttujen päälle.
  2. Lusikoi jokaisen tortun päälle nokare vadelmahilloa.
  3. Koristele kuorrutteella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Vinkki! Tuplaa taikinaohje niin saat enemmän torttuja. Tarkista tortun kypsyys myös puutikulla, paistoaika riippuu vuoasta ja uunista. 

Gluteenittomat Runebergintortut
Gluteenittomat Runebergintortut

Mukavia torttuhetkiä ja toivottavasti myös aurinkoista päivää!

♥ Anni


Herkullista Runebergin päivää! Lisää Runebergintorttuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Rapeat ja nopeat jääkaappisämpylät
Seuraava artikkeli: Arkiruokavinkki: HELPPO MEZE-LAUTANEN »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heidi sanoo

    6.2.2020 10:11

    Hei, jos käyttää kertakäyttömuffinivuokia (paperisia), niin riittääkö taikina 6 kappaleeseen amerikan muffinivuokia vai onko parempi käyttää tavallisen kokoisia muffinivuokia?

    Vastaa
    • Heidi sanoo

      6.2.2020 15:54

      Ehdin jo tehdä 😀 Käytin amerikan muffinivuokia ja oli hyvä valinta. Taikina riitti seitsemään vuokaan. Kiitos ohjeesta!

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        6.2.2020 18:37

        Mahtavaa 🙂 Ole hyvä! Nautinnollisia runeberintorttu-hetkiä <3

        Vastaa
  2. Hanna sanoo

    28.1.2021 17:34

    Mistä nuo ihanat kupit? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2021 19:50

      Pip Studion kupit <3

      Vastaa
  3. Maria sanoo

    31.1.2021 14:54

    Hyvä ohje! Kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2021 13:25

      Kiitos <3

      Vastaa
  4. peran sanoo

    17.1.2023 18:10

    Hei kuinka psylliumia käytetään ?
    Itse tein niin, että turvotin sitä maidossa noin 10 minuuttia, ja sekoitin turvonneen maitoseoksen munan ja voin sekaan.
    Tosin omassa ohjeessani oli joitakin muitakin eroavuuksia ohjeeseesi nähden.
    Oma ongelmani on ollut gluteenittomissa Runebergin tortuissa, että rakenne on varsin lähellä gluteenitonta sokerikakkua. (Toki eihän sokerikakku ole huono, mutta Runebergin torttun pitäisi olla Runebergin tortun makuinen). Konkreettisin ero siihen tulee kostukkeena olevasta tummasta rommista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2023 06:48

      Heippa,

      olet käyttänyt sitä ihan oikein. Oikeaoppisesti sitä käytetään juuri noin. Itse välillä oikaisen ja lisään sen jauhoseokseen ja annan tekeytyä taikinassa. Täältä löydät lisätietoja gluteenittomasta leivonnasta:

      https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-leivonta-nain-muutat-reseptit-helposti/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios