• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Halloween· Kakut

30 elo
Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Syksy saapui ja samalla startataan omenakausi. Syksy on upeaa aikaa, vaikka ihana kesä ja loma on aina haikeaa jättää taakse. Syksy tuo mukanaan paljon odotettuja makuja: omenoita, kurpitsaa ja muita herkkuja.

Tässä on ehdottomasti syksyn ihanin ja takuulla mehevin omenakakku. Reseptin taika on maitorahka jota tulee kakkuun ja kakun päälle kaadettavaan rahkavaahtoon. Katso fiilistelyvideo ja rahkavaahdon valmistus Instagramin puolelta.

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Ohje (noin 8-10 hlö)

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g pehmeää maitorahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g sulaa voita
  • 2 dl kotimaisia omenapaloja
  • kanelia
  • lisää omenoita päälle viipaleina
  • 1-2 tl kanelia

Rahkavaahto

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g pehmeää maitorahkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, rahka ja vaniljasokeri.
  5. Lisää kuivat aineet rahkaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kääntele lopuksi sula voi sekaan ja kääntele omenapalat sitten.
  7. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan.
  8. Asettele päälle omenaviipaleita limittäin ja sihtaa kanelia päälle.
  9. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää taikinaa.
  10. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi, lisää rahka ja vatkaa sekaan.
  11. Tarjoile kakku hiukan lämpimänä vaahdon kanssa.
Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Kuvat on otettu studiollani Kumpulassa. Ai, että tuo ikkunoista tulviva valo on kaunis.

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Ihaninta alkavaa syyskuuta ja omenasesonkia!

(Resepti on suunniteltu alun perin kaupallisessa yhteistyössä Ehrmannin kanssa.)

/Anni


Lisää omenareseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Rahkainen Tomaattigalette
Seuraava artikkeli: Helppo Mustikkaunelma »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios