|

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Syksy saapui ja samalla startataan omenakausi. Syksy on upeaa aikaa, vaikka ihana kesä ja loma on aina haikeaa jättää taakse. Syksy tuo mukanaan paljon odotettuja makuja: omenoita, kurpitsaa ja muita herkkuja.

Tässä on ehdottomasti syksyn ihanin ja takuulla mehevin omenakakku. Reseptin taika on maitorahka jota tulee kakkuun ja kakun päälle kaadettavaan rahkavaahtoon. Katso fiilistelyvideo ja rahkavaahdon valmistus Instagramin puolelta.

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Ohje (noin 8-10 hlö)

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g pehmeää maitorahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g sulaa voita
  • 2 dl kotimaisia omenapaloja (pieneksi leikattuja)
  • lisää omenoita päälle viipaleina
  • 1-2 tl kanelia

Rahkavaahto

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g pehmeää maitorahkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita kevyesti toisessa kulhossa kananmunat, rahka ja vaniljasokeri.
  5. Lisää kuivat aineet rahkaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kääntele lopuksi sula voi sekaan ja kääntele omenapalat sitten.
  7. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan.
  8. Asettele päälle omenaviipaleita limittäin ja sihtaa kanelia päälle.
  9. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää taikinaa.
  10. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi, lisää rahka ja vatkaa sekaan.
  11. Tarjoile kakku hiukan lämpimänä vaahdon kanssa.
Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Kuvat on otettu studiollani Kumpulassa. Ai, että tuo ikkunoista tulviva valo on kaunis.

Rahka-omenakakku rahkavaahdolla

Ihaninta alkavaa syyskuuta ja omenasesonkia!

(Resepti on suunniteltu alun perin kaupallisessa yhteistyössä Ehrmannin kanssa.)

/Anni


Lisää omenareseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *