• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sitruuna-mustikkakakku

Kakut· Kuivakakut

17 elo
Sitruuna-mustikakkakku

Tämä kakku on leivottu jo aikoja sitten. Kuvat vain unohtuivat muistikortille ja sesonki meni ohi. Leivoin kakun Arabian kuvauksiin ”rekvisiitaksi”, mutta kakusta tuli niin herkullinen, että se jäi mieleeni. Nyt mustikkasesongin ollessa kuumana jaan teille ohjeen supermehevään sitruuna-mustikkakakkuun.

Kahvikakkutyyppinen taikina on helppo leipoa, se saa lisää mehevyyttä sitruunaisesta kostutuksesta joka lusikoidaan kakun päälle ennen tarjoilua. Päälle pursotettava kerma on koristelukikka. Tämä kakku on hyvää ihan sellaisenaan. Koita vaikka itse! Niin ihanaa.

Sitruuna-mustikakkakku

Sitruuna-mustikakkakku

noin 10 hlö

Ohje 

  • 100 g voita 
  • 2 dl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 3 kananmunaa 
  • 1 sitruunan kuoriraaste 
  • 0,5 dl sitruunamehua 
  • 3,5 dl jauhoja 
  • 1 tl ruokasoodaa 
  • 2 dl ranskankermaa 
  • 1,5 dl mustikoita 
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  2. Voitele noin litran leipävuoka huolellisesti. 
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min.) 
  4. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten. 
  5. Raasta sekaan sitruunan kuori. Purista mehu ja jätä sivuun.  
  6. Sekoita keskenään jauhot ja sooda. 
  7. Lisää osissa voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermaa. 
  8. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja kääntele taikina tasaiseksi. 
  9. Lisää (jäiset) mustikat viimeisenä taikinaan ja kaada taikina vuokaan.  
  10. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikuilla. HUOM! Paistoaika on aina viitteellinen, koska uunien tehoissa on eroja. 
  11. Nosta kakku jäähtymään ja jäähdytä hetki vuoassa (5 min), kippaa kakku jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla. 

Kostutus

  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  1. Lämmitä mehua ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Lusikoi kostuke kakun päälle.

Kuorrutus ja koristelu

  • 1 dl vispikermaa
  • (pensas)mustikoita
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota jäähtyneen kakun päälle.
  2. Viimeistele kakku mustikoilla. Tarjoile ja nauti!
Sitruuna-mustikakkakku

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää sitruunaisia reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Mustikkakakku
Seuraava artikkeli: Rahkainen Tomaattigalette »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hanna sanoo

    7.9.2022 10:42

    Hei, vaikuttaa herkulliselta myöhäiskesän kakulta! Voikohan tämän tehdä jo pari päivää ennen tarjoilua ja lisätä sitruunakostutuksen ja kuorrutteen tarjoilupäivänä? Säilyykö huoneenlämmössä suojattuna?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2022 09:35

      Kyllä säilyy 🙂 voit tehdä näin <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios