• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pienet fetapinaattinyytit

Suolaiset piirakat

15 maalis
Pienet fetapinaattinyytit

Pienet fetapinaattinyytit -resepti syntyi hävikistä. Arvioin joulukuussa hieman ylikanttiin joulutorttujen menekin pikkujouluissamme. Siitä syystä pakastimeen jäi monta pakettia lehtitaikinalevyä käyttämättä ja niitä on vieläkin!

Keksin erilaisia suolaisia käyttötarkoituksia taikinalevyille. Näistä fetapinaattinyyteistä tuli hitti! Katso myös Cheddarnyytit.

Parasta näissä nyyteissä on se, että ne käyvät moneen tarkoitukseen loistavasti: herkutteluun, kahvipöytään vieraille, lounaaksi salaatin kanssa tai vaikka brunssille viikonloppuna. Ja mikä vielä tärkeämpää on se miten helposti ja nopeasti näitä herkkuja valmistat.


Pienet fetapinaattinyytit

Ohje: (16 kpl)
8 lehtitaikinalevyä

Täyte:

  • 150 g pinaattia
  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • pippuria
  • suolaa
  • 1 sipuli
  • 100 g fetajuustokuutioita
  • 16 kirsikkatomaattia
  • 1-2 dl emmental raastetta (mustaleima)
  1. Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja anna niiden sulaa noin tunti.
  2. Jaa levyt kahteen osaan ja painele puolikkaat muffinipellin aukkoihin (ks. kuva).
  3. Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
  4. Laita pari fetakuutiota nyyttien pohjalle.
  5. Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
  6. Täytä nyytit pinaattikermaseoksella.
  7. Ripottele päälle emmentalraastetta.
  8. Halkaise tomaatit ja asettele nyyttien päälle.
  9. Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
  10. Anna nyyttien jäähtyä kunnolla ja nosta vuoista tarjolle.

Vinkki! Voit tehdä nyytit myös voitaikinaan. Vaihtele täytteitä oman mieltymyksesi mukaan! 

Pienet fetapinaattinyytit

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa?

15 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Keväinen Rusettikakku
Seuraava artikkeli: Pieniä Red Velvet Kakkuja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Herkkuhovi sanoo

    15.3.2015 08:58

    Tämän ohjeen nappaankin talteen! Olen etsinyt tuleville lastensynttäreille jotain uutta tarjottavaa vanhojen tilalle ja nämä on juuri sellaisia mitä kaipasin, kiitos! 🙂
    Onko tuo pinaatti muuten sitä tuoretta, kyselee tyhmä..? 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.3.2015 17:49

      Heippa!

      Kiva kun löytyi sopiva resepti lastenjuhliin. Nämä ovat kyllä herkullisia ja helppoja tehdä 🙂 Käytin reseptissä pakastepinaattia eli silläkin saralla pääsee helpolla 😉

      Vastaa
  2. Petra sanoo

    22.3.2015 15:44

    Moi! Tein näitä eilen illalla, oli tosi helppo tehdä ja ne oli erittäin hyviä, ja myös Niklas tykkäsi paljon 🙂 Olen tallentanut reseptin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2015 10:26

      Moi Petra 🙂 voi kuinka kiva kuulla! Itsekin ihastuin näiden helppouteen ja herkullisuuteen!

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2015 10:26

      Moi Petra 🙂 voi kuinka kiva kuulla! Itsekin ihastuin näiden helppouteen ja herkullisuuteen!

      Vastaa
  3. Jenny Harju sanoo

    17.1.2017 18:28

    Kiitos reseptistä! Aivan täydellinen! ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.1.2017 05:46

      Kiitos Jenny 🙂 Tykkään itsekin! Niin helppoja ja herkullisia. Kannattaa myös kokeilla eri täytteillä esim:

      http://www.anninuunissa.fi/2016/01/jauheliha-cheddarnyytit.html

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    5.5.2017 05:52

    Hei! Pystyisiköhän näitä tehdä yo-juhlia varten etukäteen? Eli voiko näitä pakastaa, ja tarjoillanko sitten lämmitettyinä? Näyttää niiin hyviltä! Muutenkin löytänyt sun blogista aivan ihania ohjeita, joten kiitos siitä! ��

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.5.2017 06:26

      Hei, lehtitaikina/voitaikina on pakastetuote – en suosittelisi tekemään valmiiksi ja pakastamaan uudestaan. Sinuna tekisin nämä 1-2 päivää aikaisemmin, säilyttäisin jääkaapissa ja lämmittäisin juhliin. Nämä on kuitenkin niin helppo tehdä, kun taikina on valmis 🙂 Kiitos ihanista sanoista <3 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  5. Juulia sanoo

    29.1.2019 13:02

    Moi!

    Kiva resepti! Miten tekisit tästä kinkkuversion/lihaversion?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.1.2019 07:10

      Moi julia,

      Esimerkiksi näin 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/jauheliha-cheddarnyytit/

      Vastaa
  6. Venla sanoo

    25.10.2020 19:36

    Hei, kuulostaa ihanalta ja hyvältä. Olen etsinut juuri tälläistä ohjetta. Haluaisin kysyä voiko fetan muuttaa mozzarellaksi ja voiko pinaatin muuttaa pestoksi, että tulisi mozzarellapestonyyttejä? Mutta kyllä tämä fetan ja pinaatinkin yhdistelmä kuulostaa hyvältä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2020 06:32

      Hei, miksei voisi? Kokeile ihmeessä 🙂 tulee varmasti hyvää!

      Vastaa
  7. Minou sanoo

    29.3.2022 16:22

    Laitoin päällimmäiseksi mozzarellaa kun ei ollut vahvemman makuista juustoa, täytteeseen tuli vuohenjuusto-fetaa. Tomaattien sijaan laitoin ohuita purjoviipaleita. Käytin siis sitä mitä kotoa löytyi ja tuli tosi herkullisia ja sieviä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2022 18:23

      Oi kuulostaa hyvältä! 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios