| |

Kasvishampurilaiset – Hävikistä Vegeburgeriksi

Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi

Kaupallinen yhteistyö Apetina

Mitä kasviksia sinun jääkaapistasi löytyy aina? Nyt tarkoitan niitä kasviksia, jotka jäävät vihanneslaatikkoon lojumaan. Mietitkö välillä mitä teet viimeiselle porkkanalle tai kesäkurpitsan puolikkaalle? Minun jääkaapistani löytyy varsinkin näin kesäaikaan porkkanoita, kesäkurpitsaa ja kevätsipulia. Raastoin hävikkikasvikseni raasteeksi, lisäsin sekaan Apetina-juustoa sekä mausteita ja pyörittelin niin maukkaita kasvispihvejä, että kuola valuu tälläkin hetkellä näppikselle!

Tee sinäkin Kasvishampurilaiset – Hävikistä Vegeburgeriksi -ohjeellani ja vinkeilläni elämäsi parhaimmat kasvispihvit burgerin väliin! Kurkkaa myös Apetinan sivuilta muita mahtavia hävikkikasvis -ohjeita. Pääset selaamaan ohjeita tästä.

Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi

Pakkasin hävikkikasvikset jääkaapin vihanneslaatikosta mukaan ja ajoin äidin luokse maalle. Tarkoituksena oli syödä maailman parhaimmat kasvishampurilaiset eli vegeburgerit puutarhassa aurinkovarjon alla. Välillä kesä yllättää ja meidän hampparihetki siirtyi sadetta suojaan terassille. Nappasin keltaisen sadetakin päälle ja kokosin hampparit kesäsateessa. Jos mahdollista kasvishampurilaiset maistuivat kostean raikkaassa ilmassa jopa paremmalta kuin paahteessa.

Perinteiset kasvispihvit syntyvät yleisimmin kesäkurpitsasta ja porkkanasta ja sipulista. Nämä tutut kasvikset ovat minunkin pihvieni pohjana, koska ensinnäkin niitä löytyy aina jääkaapistani ja toiseksi niillä saa tasapainoisen herkullisen makuisia kasvispihvejä, varsinkin kun taikinaan lisää Apetina-juustoa! Jääkaapin hävikkikasviksista tehdyt burgerpihvit nousevat täysin uudelle tasolle vinkeilläni. NAM!

Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi

Miten onnistua kasvipihvien teossa?

Voit sekoittaa eri juureksia keskenään ja tehdä pihvejä aineksista, joita jääkaappisi vihanneslaatikosta löytyy. Voit siis korvata kesäkurpitsan kaalilla, porkkanan palsternakalla jne. Pidä ohjeen määrät kuitenkin samana ja lue alta vinkkini kasvispihvien tekemiseen. Koossa pysyminen on kasvispihvien suurin ongelma. Siihen on muutamia hyviksi todettuja vinkkejä.

Sidosaine

Käytä kasvispihvien massassa aina jotain sidosainetta, kuten kananmunaa tai juustoa. Käytin tässä ohjeessa molempia ja pihvit pysyivät mehevinä ja koossa koko paiston ajan.

Maku

Lisää mausteita ja yrttejä oman makusi mukaan. Valitse myös maukas juusto, kuten Apetina Snack Green Pesto, jossa makua antaa myös pesto sekä öljy.

Proteiini

Täyttävämpiä saat kasvispihveistä, kun lisäät massaan juustoa, linssejä, herneitä, papuja, tofua tai siemeniä. Minä valitsin punaiset linssit, juuston ja seesaminsiemenet.

Rapeus

Paista kasvispihvit kuumassa öljyssä, miedolla lämmöllä pitkään ja varovasti. Ripottele pihvien pinnalle siemeniä ennen paistoa. Paiston kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä, etteivät pihvit pala!

Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi


Kasvishampurilaiset – Hävikistä Vegeburgeriksi

OHJE 4 hlö

Kasvispihvit

  • 2 kananmuna
  • 0,75 dl kaurajauhoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl porkkanaa raasteena
  • 2 dl kesäkurpitsaa raasteena
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 dl kevätsipulia
  • 1 pkt Apetina Snack Green pesto -juustoa
  • seesaminsiemeniä
  1. Sekoita kaurajauhot, kananmuna ja mausteet kulhossa. Jätä sivuun.
  2. Raasta kasvikset karkealla terällä ja valuta mahdollinen neste. Valuta linssit ja hienonna sipuli.
  3. Sekoita kasvisraaste, linssit ja sipuli munaseoksen kanssa. Lisää vielä paketti Apetina-juusto öljyineen.
  4. Muotoile ”taikinasta” pihvejä, taputtele päälle seesaminsiemeniä.
  5. Kuumenna pannu ja paista pihvit miedolla lämmöllä öljyssä rapeiksi. Huom! Jos pannusi on liian kuuma kasvispihvien pinta palaa helposti, mutta pihvit jäävät sisältä raa’aksi. Kasvispihvit kannattaa paistaa hitaasti ja maltilla, jotta kananmuna kypsyy ja sitoo ne yhteen.

Vinkki! Valmista pihvit uunissa tai grillin sisällä 200 asteessa noin 20 min.

Lisäksi

  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • puntti salaattia
  • silmusalaattia
  • 1 pihvitomaatti
  • marinoitua punasipulia
  • maun mukaan majoneesia
  • Apetina Pala Original -juustoa
  1. Paahda sämpylät grillissä tai uunissa.
  2. Huuhtele ja viipaloi salaatit ja tomaatit.
  3. Leikkaa Apetina -juustosta ohuita viipaleita
  4. Täytä hampurilaiset nostelemalla pohjalle majoneesia, sipulia ja salaattia.
  5. Nosta lämmin pihvi salaatin päälle ja lisää vielä tomaatti, juustosiivut ja silmusalaatti.
  6. Tarjoile kasvishampurilaiset lämpiminä sivusalaatin kanssa.

Vinkki! Lisää ketsuppia ja muita kastikkeita myös oman makusi mukaan.

Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi
Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi
Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi
Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi
Kasvishampurilaiset - Hävikistä Vegeburgeriksi

Herkullista viikon jatkoa!

Muista jakaa oma versiosi Instagramissa käyttämällä tageja #anninuunissa #hävikkikasvis

Kurkkaa myös Apetinan sivuilta muita mahtavia hävikkikasvis -ohjeita. Pääset selaamaan ohjeita tästä.

/Anni


Lisää kasvisruokia löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Sini sanoo:

    Hyvä kasvispihvien ohje, itse käytän sidosaineena korppujauhoja ja kananmunaa. Pysyy pihvit hyvin kasassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *