• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pieniä Red Velvet Kakkuja

Halloween· Kreemikakut

19 maalis

Pieniä Red Velvet Kakkuja voi tarjota vuoden ajasta riippumatta! Perinteiseen red velvet kakkupohjaan tulee kaakaojauhetta, punaista elintarvikeväriä ja ripaus etikkaa! Ihanuuden viimeistelee pehmeä tuorejuustokreemi.

Juhlin viime viikolla syntymäpäiviäni ja lupasin leipoa kakkuja synttärikahveille kolmeen eri osoitteeseen. Päätin tehdä yhdestä taikinasta kolme pientä kakkua, ettei jo korkattua kakkua tarvitsisi kannella paikasta toiseen. Tällaisesta pienestä kakusta riittää hyvin neljälle tai jopa kuudelle, jos pieni pala kakkua riittää taltuttamaan makean nälän.

Irtopohjavuoka, jota käytin on 12 cm halkaisijaltaan. Olen jo pitkään halunnut kokeilla red velvet kakkua, joka on yksi suosikki kuppikakku-makuni varsinkin viime kesäisen New Yorkin reissun jälkeen. Jotain ihmeellistä tässä kakussa on, bimittäin vaikkei kakkua kostuteta ja pohja on melko kuivakakkumainen, on kakku samettisen pehmeää ja mehevää suussa.  Kakun punainen väri jäi hiukan vaisuksi, mutta en viitsinyt lisäillä elintarvikeväriä holtittomasti. Kolmannesta kakusta en kerennyt napata kuvaa, mutta tässä kuvia kahdesta synttärikakusta, joissa on vähän erilainen koristelu kummassakin.


Pieniä Red Velvet Kakkuja

Ohje: (3 pientä tai 1 iso 20 cm kakku)

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kaakaojauhetta
  • 3 dl auringonkukkaöljyä
  • 2,5 dl piimää
  • 2 isohkoa kananmunaa
  • 2 tippaa punaista pastaväriä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota kolme 12 cm  irtopohjavuokaa tai yksi 18-22 cm irtopohjavuoka.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda, suola ja kaakaojauhe.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa öljy, piimä, kananmunat, väri, etikka ja vanilja-aromi.
  5. Lisää kuivia aineita hiljalleen juoksevien aineiden seokseen kevyesti vatkaamalla, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet
  6. tasaiseksi taikinaksi.
  7. Jaa taikina vuokiin tasaisesti ja siirrä vuoat uuniin.
  8. Paista kakkuja noin 45 minuuttia, kunnes puutikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa kakun keskeltä.
  9. Nosta valmiit kakut uunista ja anna kakkujen jäähtyä kunnolla.
  10. Leikkaa jäähtyneet kakut kolmeen osaan ja muotoile kakun päällimmäinen osa tasaiseksi.
  11. Säästä ylijäänyt kakkumuru koristelua varten.

Tuorejuustokuorrute:

  • 400 g tuorejuustoa
  • 100 pehmeää voita
  • 7 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • punaista pastaväriä
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi sekaisin monitoimikoneessa.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (muutama minuutti).
  3. Värjää halutessasi osa tai koko kuorrute punaisella tai muulla värillä.
  4. Täytä kakut kuorrutteella.
  5. Voitele kakkujen pinta kuorrutteella veitseä apuna käyttäen.
  6. Laita loput kuorrutteesta pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tylla.
  7. Pursota kuorrute kauniisti kakun päälle.
  8. Koristele kakkumuruilla.
Vinkki! Säilytä valmiit kakut jääkaapissa, mutta ota noin 30 minuuttia ennen tarjoilua esille, jotta koostumus pehmenee. Leivo kakkupohjat jo päivää tai paria ennen, jotta maku syvenee. Murenna kakusta jäänyttä taikinaa koristeeksi kakkujen päälle tai reunoille. 

Katso myös herkullinen Blue Velvet-kakku

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pienet fetapinaattinyytit
Seuraava artikkeli: Lime-Marenkipiiras »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Gussum sanoo

    27.11.2018 17:34

    Hei!
    Voiko valkoviinietikan vaihtaa omenaviinietikkaan,kun sitä olisi kaapissa😁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.11.2018 19:16

      Uskon, että toimii sekin 🙂

      Vastaa
      • Gussum sanoo

        27.11.2018 19:52

        Kiitoksia!😊

        Vastaa
      • Anne sanoo

        3.6.2020 21:26

        Voiko tämän tehdä gluteenittomana🤔

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          4.6.2020 08:57

          Melkein kaikki leivonnaiset (kakut, muffinssit, piirakkapohjat) voi mielestäni muuntaa gluteenittomiksi vaihtamalla jauhoja. On tärkeää varmistaa sisältävätkö gluteenittomat jauhoseokset valmiina nostatusaineita. Psylliumia voi lisätä paremman koostumuksen saamiseen.

          Vastaa
  2. Sanna A sanoo

    19.5.2020 20:19

    Mitä tuorejuustoa tykkäät käyttää näissä kuorrutteissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2020 06:15

      Tykkään käyttää Philadelphiaa 🙂

      Vastaa
  3. Sofia sanoo

    30.10.2021 12:24

    Moikka!
    Tein ohjeen mukaan kakun 20cm leveään vuokaan. Kakusta tuli väriltään ruskea ja vaati paistoa lähes 2 tuntia. Tein kyllä kaiken täysin ohjeen mukaan, mikäköhän meni pieleen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2021 18:09

      Moikka, raskaammat kakut vaativat pidemmän paiston. Se mitä väriainetta käyttää saattaa vaikuttaa lopulliseen väriin. Vahva pigmenttisillä väreillä saa parhaimman lopputuloksen (esim. progel.)

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios