keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Jauheliha-Cheddarnyytit


Jäikö torttutaikinaa pakastimeen joulusta? Loppiaisena nimitääin syödään joulun jämät.  Itselläni torttutaikinaa löytyy nykyään aina pakastimesta, koska siitä saa mahtavan suolaisen vierasvaran. Blogini yksi suosituimmista resepteistä on Fetapinaattinyytit, joita valmistin vuosi sitten joulun jälkeen. Nyt muokkasin ohjetta hieman ja näin syntyi Jauheliha-Cheddarnyytit. Täytteeksi voit laittaa melkein mitä vaan. Näissä herkuissa parasta on helppous. Tarvitset vain muffinipellin, joissa nyytit paistuvat kauniiseen muotoon.

Ohje: (12 kpl)
6 lehti- tai voitaikinalevyä

Täyte:
100g smetanaa
100g kermaviiliä (voit käyttää myös pelkästään kermaviiliä eli yhden purkin)
suolaa
pippuria
yrttejä
2 kananmunaa
1 pieni sipuli
1,5 dl valmiiksi ruskittettua jauhelihaa
2 rkl pieniä kapriksia
1,5 dl cheddar-raastetta
baby pinaattia koristeeksi

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja anna niiden sulaa noin puoli tuntia.
Jaa levyt kahteen osaan ja painele puolikkaat muffinipellin aukkoihin.
Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
Jaa jauheliha myös nyyttien pohjalle.
Sekoita smtana, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
Kaada kermaseos nyytteihin täytteiden päälle.
Ripottele päälle cheddarraastetta.
Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Anna nyyttien jäähtyä kunnolla ja nosta pelliltä tarjolle.


Rauhallista Loppiaista!

2 kommenttia:

  1. Nämä ovat varmaan herkullisia - kokeiluun menee :) Olen tehnyt fetapinaattinyyttejä ohjeellasi pari kertaa, ja ovat saaneet huikean vastaanoton vierailta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja :) Oli mukavaa lukea kommenttisi. Fetanyytit ovat suosittuja siis monissa juhlissa, nimittäin ne ja nyt nämä nyytit ovat ihastuttaneet myös meidän vieraita!

      Poista

Kiitos kommentistasi!