• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Keväinen Rusettikakku

Sokerimassakakut

11 maalis

Vietän tänään omia syntymäpäiviäni ja siksi tämän ihanan keväisen kakkupostauksen ajankohta ei olisi voinut osua paremmin kohdalle. Kuvissa komeileva kakku on syöty jo päiviä sitten. Tein tämän kakun nimittäin kakunkuorrutuskurssilla, jolle osallistuin taannoin. Kurssifiiliksiä voi kurkata täältä.

Kakkupohjana tässä kakussa oli 4 munan sokerikakkupohja, jonka paistoin 18 cm irtopohjavuossa. Kostutukseen käytin noin 1dl vaniljamaitoa. Täytteenä kakussa oli reilut kerrokset suklaamoussea ja mustaherukkamoussea.

Suklaamousse:

  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tosiessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen.
  5. Lopuksi kääntele kerma joukkoon.

Mustaherukkamousse:

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,8 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  • 1,5 dl kermaa
  • 2-3 dl soseutettuja mustaherukoita
  1. Vaahdota kerma ja vaniljakastike eri kulhoissa.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri keskenään.
  4. Lisää soseutetut marjat edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen.
  5. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
  6. Kääntele lopuksi sekaan kerma ja vaniljavaahto.

Sokerikakun leikkasin kolmeen osaan. Kokosin kakun irtopohjavuokaan, jossa sen paistoin. Vuorasin vuoan pohjan ja sivut leivinpaperilla, jolla sain myös korkeutta vuokaan. Kostutin pohjapalan vaniljamaidolla ja kaadoin suklaamoussen pohjan päälle. Suklaamousse on hyvä olla alempana, koska se on painavampaa kuin marjamousse. Seuraavaksi nostin päälle keskimmäisen palan, jonka kostutin myös vaniljamaidolla. Sen päälle kaadoin marjamoussen ja lopuksi nostin päällimäiseksi kolmannen kakkupalan. Kakku lepäsi yön yli jääkaapissa ennen kuorrutusta.

Kurssilla kakut kuorrutettiin suklaavoikreemillä tasaisiksi. Päällystin lopuksi oman kakkuni valkoisella sokerimassalla, jota meni noin 800g. Rusettiin meni noin 100 g valkoista sokerimassaa, jonka värjäsin pastavärillä keltaiseksi.

Heräsin tänään onnittelulauluun ja valmiiksi katettuun aamiaspöytään. Nyt lähden tästä kahvittelemaan isoäitini luokse synttäreiden merkeissä ja illalla on luvassa muita yllätyksiä 🙂 En malta odottaa! Kyllä syntymäpäivät ovat mahtavia aikuistenkin mielestä!

 

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Naistenpäivän Keväinen Brunssi
Seuraava artikkeli: Pienet fetapinaattinyytit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Leipoo sukkasillaan sanoo

    11.3.2015 18:26

    Onnittelut syntymäpäivänä :). Kauniin ja herkän kakun olet tehnyt!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.3.2015 18:45

      Kiitos kommentista ja onniteluista! Tätä kakkua ei olisi kyllä raaskinut syödä 🙂

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    15.3.2015 20:00

    Onnea!
    Olisiko mahdollista saada postausta sokerimassan käsittelystä ja tuollaisen ison rusetin teosta? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.3.2015 04:56

      Kiitos 🙂

      Hyvä idea. Laitan korvan taakse sokerimassapostauksen ja rusettiohjeet. Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Vastaa
  3. mallu sanoo

    20.5.2015 20:13

    Hei! Ajattelin täyttää täytekakun näillä sinun täytteilläsi, mutta minun kakkuni on halkaisijaltaan 26cm. Joten kannattaisiko täytteet tehdä 1,5 kertaisina ja kaksinkertaisina?

    🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.5.2015 03:27

      Hei Mallu, kiitos kommentistasi 🙂 Kuten leikkauskuvasta näet, niin kerrokset tässä kakussa ovat paksut. Jos haluat myös paksut kerrokset, niin tekisin täytteet 1,5 kertaisina. Kerro miten onnistuit. Mukavia leivontahetkiä!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios