• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pastéis de nata – Kermaleivokset mustikoilla

Leivokset· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot

13 elo
Pastéis de nata - Kermaleivokset mustikoilla

Jaoin teille Instagramin puolella aivan ihanan ohjeen pari päivää sitten. Pastéis de nata eli portugalilaiset kermaleivokset, joita niin moni rakastaa. Pääsin itse maistamaan pari vuotta sitten näitä ihanuuksia Portugaliin, Lissaboniin Pastéis de Belem -leipomoon, missä leivos on aikoinaan kehitetty ja mistä edelleen saa ne ainoat ja oikeat (jos jaksaa jonottaa). Lisää voit lukea täältä.

Tuunasin oman ohjeeni mustikoilla ja menin sieltä missä aita on matalin. Käytin valmista voitaikinaa ja valmista vaniljakreemiä. Siksi näiden leivosten tekemiseen meni vain hetki. Kahvipöydässä maalla kyseltiin ”olisko näitä lisää”. Yksi ei selvästikään riitä tyydyttämään kahvin seurassa syntyvää makean himoa. Leivo kermaleivoksia siis reilusti kun kaivat taikinat pöydälle. Onnistut myös torttutaikina-levyillä, jos niitä löytyy pakastimestasi.

Pastéis de nata - Kermaleivokset mustikoilla

Pastéis de Nata – Kermaleivokset mustikoilla

noin 12 kpl

Ohje

  • 500 g valmista voitaikinaa
  • 2 prk valmista vaniljakreemiä (esim. Valio)
  • 4 rkl vispikermaa
  • noin 1 dl mustikoita
  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • tomusokeria
  • kanelia
  1. Ota taikina sulamaan ajoissa. Kaulitse taikinalevyt hieman ohuemmiksi ja ota niistä lasin avulla halkaisijaltaan noin 10 cm pyöreitä pohjia.
  2. Voitele muffinssipelti kevyesti ja painele pohjat vuokaan. Pistele pohjat haarukalla. Nostele pohjille muutama mustikka. Sekoita kerma sekä vaniljakreemi keskenään ja lusikoi se mustikoiden päälle.
  3. Viimeistele leivokset asettelemalla mustikoita päällimmäiseksi ja voitele leivokset kevyesti vispatulla kananmunalla.
  4. Paista leivoksia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Sihtaa hieman jäähtyneiden leivosten päälle kanelia ja tomusokeria. Tarjoile ihanuudet lämpiminä
Pastéis de nata - Kermaleivokset mustikoilla

Ihanasti patinoituneet Arabian Myrna-lautaset löytyivät kierrätyskeskuksesta.

Pastéis de nata - Kermaleivokset mustikoilla
Pastéis de nata - Kermaleivokset mustikoilla

*Postauksen kuvat ja resepti on alun perin suunniteltu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras ja Valio kanssa.

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää mustikka-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Tertin Kartano – 25 hetkeä kuvina
Seuraava artikkeli: Tarte Tatin Tomaateista »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Iita sanoo

    15.2.2022 22:54

    Hei mitä luulet, pystyisikö näitä leivoksia pakastamaan ja maistuuko vielä pakkasen jälkeen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.2.2022 07:51

      En kyllä pakastaisi ellen tekisi voitaikinaa ja kreemiä itse. Voin olla väärässäkin. Selviää testaamalla, melkein mitä tahansa voi mielestäni pakastaa kun sen tekee herkun olessa tuore ja muistaa peitellä tuotteet kunnolla. Täällä lisää leivonnaisten pakastuksesta:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios