• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tarte Tatin Tomaateista

Suolaiset piirakat

18 elo
Tarte Tatin Tomaateista

Lähdetään taas makumatkalle ja tällä kertaa Ranskaan.

Tarte Tatin tomaateista. Oi voi kyllä! Kun näin tämän idean ulkomaisessa ruokalehdessä ensimmäisen kerran, revin sivun ja laitoin sen talteen idea-kansiooni. Odotin kypsiä, meheviä ja makeita tomaatteja. Nyt niitä on ja nyt niistä kannattaa myös ehdottomasti leipoa. Esimerkiksi tämä ranskalainen ihanuus.

Tomaatit ovat lähikaupasta, mutta kuvien kukkakimppu ja mausteena käytetyt rosmariinin oksat kävin poimimassa palstaltamme, joka antaa juuri nyt parasta satoa. On perunoita, porkkanoita, raitajuuria ja kukkia. Marjat ehdimme jo syödä ja kesäkurpitsaa saimme tänä vuonna niukasti. Silti minulla on vielä hihassa teille yksi uusi ja ihana kesäkurpitsa-ohje.

Tässä piirakassa yhdistyy ihanasti suolaisen ja makean liitto. Jos haluat piirakasta hieman suolaisemman, vähennä sokerin määrää. Voitaikina sopii ihanasti karamellisoituneiden tomaattien kanssa yhteen. Ihanaa kun sitä ei välttämättä tarvitse tehdä itse. Käytin valmistaikinaa nimittäin. Muistathan haudutella tomaatteja tarpeeksi pitkään, että neste haihtuu eikä vetistytä taikinaa. Rosmariinin tilalla voit käyttää myös timjamia tai muita yrttejä. Niin ihanaa!

Tarte Tatin Tomaateista

Tarte Tatin Tomaateista

Ohje

noin 6 hlö

  • 300 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • iso nokare voita
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • noin 200 g voitaikinaa
  1. Pese ja kuivaa tomaatit. Hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa sokeri ja voi uuninkestävälle pannulle (käytin itse valurautaista pannua). Anna voin ja sokerin sulaa pannulla ja kuplia hetken.
  3. Lisää seuraavaksi kirsikkatomaatit pannulle. Anna tomaattien muhia keskilämmöllä ainakin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, suola, viinietikka ja rosmariini.
  4. Anna kaiken muhia vielä noin 10 min, tomaatteja varovasti käännellen, kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut. Tässä vaiheessa voi ja sokeri ovat muuttuneet hieman siirappimaiseksi.
  5. Nosta pannu liedeltä ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  6. Kaulitse valmis pehmennyt voitaikina pyöreäksi levyksi ja nosta tomaattien päälle.
  7. Paista piirakkaa noin 20 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes taikinan pinta on saanut väriä.
  8. Nosta pannu uunista ja anna jäähtyä hetken. Kumoa sitten tarte tatin tarjolle tai tarjoile se suoraan pannusta, kuten minä tein sen käännettyäni.

Vinkki! Tomaatit päästävät jonkun verran nestettä, joten suosittelen hauduttamaan niitä tarpeeksi. Suosittelen myös syömään tarte tatinin heti paiston jälkeen, lämpimänä ja kun tuo rapea voitaikina on parhaimmillaan.

Tarte Tatin Tomaateista
Tarte Tatin Tomaateista
Tarte Tatin Tomaateista
Tarte Tatin Tomaateista

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Kaikki suolaiset piirakat löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pastéis de nata – Kermaleivokset mustikoilla
Seuraava artikkeli: Mehevä Suklaa-kesäkurpitsakakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sanna sanoo

    31.8.2021 11:13

    Ihanan kuuloinen resepti, täytyypä heti kokeilla <3
    Haudutetaanko pikkutomaatit kokonaisena, vai oletko puolittanut ne? En ihan saa selvää kuvasta…

    T. Sanna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2021 14:21

      Voit halkaista tai laittaa kokonaisina 🙂 makuasia.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios