Parhaat Omenareseptit

Mutta minne hävisivät omenat? Vanhempiemme puut ovat omenattomia, työkaverin puussa on muutama raakile, joissa madonreikiä. Vaikuttiko kylmä alkukesä tämän vuoden omenasatoon? Onko sinun puussasi tänä vuonna hyvä sato?

 

Sillä aikaa kun odottelen itse omaa omenalähetystä entiseltä työkaveriltani (jolla ehkä on niitä omenoita), niin jaan teidän kanssa nämä minun ikisuosikit ja viime vuoden omenahitit. Ykkösenä se paras ja yksinkertainen herkku, mitä puutarhan omenoista voi loihtia nopealla aikataululla. Herkun viimeistelee aito vaniljakastike. Linkki reseptiin alla:

 


Parhaat Omenareseptit

 

Avomieheni toiveesta viime syksynä leipomani itävaltalainen hienostunut ja aikuiseen makuun sopiva jälkiruokaherkku. Klikkaa reseptiin:

 

 

Viimeisenä älyttömän helppo ja voi että niin suussa sulava omenapasteija! Linkki reseptiin alla.

 

Tässä olivat minun vime vuoden (omena)voittajat. Jään odottelemaan vielä mahdollisuutta saada omenoita, jotta voisin loihtia ainakin yhden mehevän omenapiirakan, jonka saisin nauttia lämpimänä raikkaan vaniljakastikkeen kanssa.


Katso kaikki Omena-reseptini täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Comments

  1. Meillä on pihassa 3 omenapuuta (kääpiölajikkeita), joihin tulee yhteensä 8 omenaa, joten omalla omenasadolla ei tänä kesänä juuri pääse juhlimaan. Ja ainakin toisen naapurin omenapuu, jolta sain viime vuonna huiman määrän omppuja, ei tuota satoa tänä vuonna ollenkaan. Onneksi kaupasta kuitenkin saa nyt kotimaisia omppuja. Täytyypä joskus itse kanssa tehdä omenastruudelia, sitä en olekaan koskaan vielä leiponut.

    1. Hei 🙂 kyllä tämän vuoden sadon kanssa siis on yleisesti ongelmia, kun niin moni kertoo, että sato on jäänyt saamatta. Onneksi on tosiaan torit ja kaupat! Kannattaa leipoa stuudelia. Itse tykkään erityisesti tuosta ohuesta taikinasta, mihin omenat on pyöritelty. Mukavaa viikonloppua!

  2. Taas todella ihania herkkuja, nam :). Ja sinulla on aivan upeita kuvia – voi vain huokailla ja ihailla!

    1. Kiitos Erja 🙂 tämmöinen palaute on kuvista erittäin tervetullutta, kun joskus tuntuu ettei itse ole tyytyväinen mihinkään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *