Ihana Trio-Jäätelökakku Keskikesän Juhliin


Olen odottanut innolla kesää, lomaa ja tämän reseptin kokeilua. Inspiraation reseptiin sain jo viikkoja sitten Tukholmassa, kun kävin siellä nuuhkimassa kesän kakkutrendejä. Minulla alkaa kesä ja loma tänään, joten meillä on juhlan aihetta kotona. En malta odottaa kakun ensimmäistä suupalaa ja lasillista kuohuvaa. Seuraavassa postauksessa julkaisen herkkureportaasin Italiasta, jossa lomailemme juhannuksen yli. Nauttikaa juhannuksesta ja herkullisista kesäherkuista!

Ohje:

  • 200 g tuoreita mansikoita
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl smetanaa
  • 5 keltuaista
  • 1,5 dl glukoosisiirappia
  • 4 dl vispikermaa
  • 0,5 tl vanilja-aromia
  1. Vuoraa irtopohjavuoka (18 cm) leivinpaperilla pingottamalla pohja paperilla ja asettelemalla sivuille reunaleivinpaeria.
  2. Laita puolet mansikoista sivuun ja muhenna toinen puolikas kulhossa.
  3. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
  4. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.
  5. Sekoita kolmannessa kulhossa smetana ja glukoosisiirappi keskenään.
  6. Yhdistä kaikki massat keskenään ja sekoita tasaiseksi. Jaa massa puoliksi kahteen eri kulhoon.
  7. Lisää toiseen puoliskoon muhennetut mansikat ja kaada massa irtopohjavuokaan. Jäähdytä 2 tuntia pakastimessa.
  8. Lisää toiseen massaan vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi.
  9. Ota vuoka pakastimesta ja ripottele jäätyneen mansikkamassan päälle mansikoita. Kaada vaniljamassa mansikoiden päälle.
  10. Jäädytä kakkua pakastimessa ainakin 5 tuntia.

Koristelu:

  • 100 g tummaa suklaata (70%)
  • 2 rkl voita
  • tuoreita mansikoita
  1. Pilko suklaa kulhoon ja sulata voin kanssa mikrossa tai vesihauteessa aina välillä hämmentäen.
  2. Anna jäähtyä hiukan.
  3. Ota jäätelökakku pakastimesta ja irrota vuoasta.
  4. Kaada suklaa kakun päälle ja anna suklaan valua kauniisti yli kakun reunojen.
  5. Laita kakku tunniksi pakastimeen ja koristele ennen tarjoilua tuoreilla mansikoilla.

Vinkkejä! Suklaa kovettuu kakun päälle nopeasti, joten ole vikkelä sitä levittäessä, jotta saat kauniin valumapinnan. Anna kakun odottaa ihan hetkinen pakastimesta oton jälkeen, jolloin sitä on helpompi leikata. Muista, että jäätelö sulaa nopeasti ja siksi myös tämä kakku sulaa, jos se ei heti pääse parempiin suihin!

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *