• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Paras Vegaaninen Suklaakakku

Kakut· Suklaakakut· Vegaaninen· Yhteistyöt· Ystävänpäivä

7 helmi
Paras Vegaaninen Suklaakakku

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & Nature’s Charm

Kun luulin, että olin jo leiponut maailman parhaan suklaakakun! Huh miten herkullista tästä VEGAANISESTA kakusta tuli. Niin tahmean fudgemaista, todella suklaista, silkkisen sulavaa, juuri sopivan makeaa ja täydellisen koukuttavaa. Tätä on saatava toinen pala! Mietin miten voisin saada teidät vakuuttuneeksi tästä hehkutuksesta, koska kuvat eivät todellakaan tee oikeutta tälle kakulle, vaikka herkullisia ovatkin. Tein teille siis myös videon, joka löytyy Instagramin puolelta. Jos tarvitset vakuutteluja (tai jos yksinkertaisesti haluat kuolata tätä kakkua vielä hetken) katso video tästä.

Suklaa on loistava tapa hemmotella ystävää tai rakasta Ystävänpäivänä. Siksi leipoisin juuri tämän kakun viikon päästä maanantaina 14.2. ystävälle 🖤 Hän ei tulisi pettymään.

Paras Vegaaninen Suklaakakku

nature’s charm

Uudet herkulliset Nature’s Charm Kookos- jälkiruokakastikkeet ovat vegaanisia. Pääsin suunnittelemaan ensimmäisenä suklaa-fudge -kastikkeesta reseptiikka. Tuo fudge kuvaa hyvin tämän kookospohjaisen suklaakastikkeen makua, nimittäin se on ihanan fudgemainen, tahmea ja herkullinen. Koska kookoksen maku jakaa usein mielipiteitä (osa rakastaa ja osa taas ei voi sietää), kerrottakoon, että kookoksen maku ei maistu läpi kakussa ollenkaan. Suklaa itsessään on niin voimakas, että se peittää alleen kookoksen. Uskon kookoksen tuovan tähän kastikkeeseen kuitenkin sen ihanan tahmaisen fudgemaisen tekstuurin.

Löydät Nature’s Charm tuotteita hyvin varustelluista K-kaupoista (K-Supermarket & K-Citymarket) ja Prismoista. Suklaan lisäksi valikoimissa on suolakinuski- ja matcha-kastikkeet. Sen lisäksi, että kastikkeet ovat käyttövalmiita sellaisenaan, on niiden käyttömahdollisuudet leivonnassa rajattomat. Tulen antamaan teille kevään aikana lisää vinkkejä. Ainiin ja jos et löydä tuotetta omasta lähikaupastasi, muista jättää toive kauppiaalle.

Käytin Nature’s Charm -suklaakastiketta tämän suklaakakun kuorrutteessa. Yhdistettynä kasvipohjaiseen tuorejuustoon syntyi ihanan silkkinen suklaakreemi, jota olisin voinut lusikoida suoraan kulhosta suuhun!

Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku

Munaton suklaakakku, miten?

Korvasin tässä kakussa munat vegaanisella munan korvikkeella, jonka tein chia-siemenistä ja vedestä. Kirjoittelin jokin aika sitten vegaanisesta leivonnasta enemmän tänne. Olen melko usein korvannut munia hedelmäsoseilla, mutta nyt en halunnut kakun makuun ”sivuaromeja”. Chia-munat kannattaa tehdä juuri ennen taikinan tekoa, sillä niiden tulee levätä 5-10 minuuttia ennen taikinaan lisäämistä. Ohjeen chia-muniin löydät kakkuohjeen yhteydestä alempaa.

En voi vieläkään uskoa kuinka paljon kakku nousi tai miten hyvin chia-hyytelö mehevöitti sekä kuohkeutti kakkupohjaa. Kananmunia ei todellakaan tarvita! Itse asiassa kakusta tuli jopa hieman parempi ilman munia, koska chia-hyytelö toi juuri toivotunlaisen fudgemaisen tekstuurin kakkupohjaan.

Paras Vegaaninen Suklaakakku

Paras Vegaaninen Suklaakakku

noin 14-16 hlö

Kakkupohja

  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 chiamunaa (ks. ohje alta)
  • 1,5 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljy)
  • 3 dl kauramaitoa
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 2 tl vanilja-aromia

Kuorrute

  • 300 g kasvipohjaista tuorejuustoa (esim. Oatly, jota itse käytin)
  • 1 prk (200 g) Natures Charm Kookos suklaa-fudge kastiketta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa noin 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (sokeri, kaakaojauhe, vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja suola).
  3. Valmista chiamunat alla olevan ohjeen mukaan ja siirrä kulhoon. Lisää öljy, maito, kahvi ja vanilja. Vispaa nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden sekaan.
  4. Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.
  6. Jäähdytä kakku ritilällä, leikkaa kakun kohonnut osa pois ja kippaa kakku toisinpäin, niin että tasainen pohja jää päällimmäiseksi. Leikkaa kakku veitsellä kahteen kerrokseen.
  7. Valmista kuorrute mittaamalla tuorejuusto kulhoon, kaada suklaakastike päälle ja vatkaa kuohkeaksi.
  8. Levitä kuorrutetta kakun väliin ja päälle palettiveitsellä. Voit käyttää kakkua tai kuorrutetta välillä jääkaapissa, jossa se jähmettyy hieman. Varmistathan, että kakku on kokonaan jäähtynyt, ettei kuorrute sula kakun väliin tai päälle.
  9. Viimeistele kakku pyörittämällä palettiveistä sen päällä, jotta saat pyörrekuvion kakun pintaan.

Chia-munat

  • 3 rkl chia-siemeniä
  • 9 rkl vettä
  1. Jauha siemenet blenderissä ja sekoita veteen.
  2. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku
muistilista
  • tee chia-munat ajoissa ennen taikinan sekoittamista
  • älä paista kakkua liian kauan, ettei se kuivu
  • käytä tummaa ja laadukasta leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
  • kuorruta kakku vasta kun se on kunnolla jäähtynyt
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku

Ihanaa ystävänpäivää jo etukäteen! Muistathan tägäillä #anninuunissa Instagramissa.

/Anni


Lisää Ystävänpäivän reseptiikkaa löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Time to Bloom – Taidetta kotiin
Seuraava artikkeli: Laskiaispullat Passionhillolla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Maria sanoo

    7.2.2022 15:35

    Voiko chiamunat korvata ihan tavallisilla kanamunilla? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.2.2022 15:46

      Tässä ohje munilla tehtävään kakkupohjaan 🙂 https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaakakku/

      Vastaa
  2. Terhi sanoo

    7.2.2022 19:25

    Onnistuiskohan gluteenittomana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.2.2022 06:36

      Kyllä pitäisi onnistua 🙂 samassa suhteessa ja jos käytät valmiita jauhoseoksia tarkista onko niissä valmiiksi jo nostatusaineet.

      Vastaa
  3. Mari sanoo

    10.2.2022 10:08

    Hei, ajattelin kokeilla tätä tehdä ystävänpäiväksi ja teen munallisen version, siihen olikin jo ohje kiitos siitä. Voiko käyttää öljyn sijaan sunnuntai juoksevaa margariinia ja voiko vanilja-aromin korvata vaniljasokerilla, ja onko molempiin sama määrä? Kakkusi näyttää niin upealta, että vesi herahtaa kielelle jo kuvia katsoessa. Kiitos jo etukäteen jos vastailet.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2022 11:14

      Heippa, vanilja-aromin voi aina korvata jollain vastaavalla vaniljatuotteella esim. tuo vaniljasokeri, jota laittaisin 1 tl. Käytän todella vähän juoksevia margariineja – uskon että voit käyttää sitä samassa suhteessa, mutta miten se vaikuttaa makuun ja koostumukseen, en ole täysin varma.

      Vastaa
  4. . sanoo

    10.2.2022 18:41

    Näyttää hyvältä! Vastaako ohjeen 3rkl chiaa siis kakkuohjeessa tarvittavaa kolmea chia-munaa? Vai onko chia-munan ohje vain yhdelle munalle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.2.2022 06:12

      1 rkl chia-siemeniä + 3 rkl vettä = 1 chia muna 🙂 Käyn tekstin läpi ja katson että tämä olisi selkeämpi kaikille.

      Vastaa
  5. Jaana sanoo

    14.2.2022 09:27

    Hei kiitos ohjeesta! Otsikko ei todellakaan valehtele, ihan paras suklaakakku! Juhlittiin viikonloppuna ystävänpäivää ja tehtiin tämä kakku. Niin hyvää! Ja itse asiassa yön yli jääkaapissa olleena, seuraavana päivänä vielä parempaa!

    Kuinka korkea sun kakkuvuoka on? Jouduin tekemään tämän kahdessa eri vuuassa, kun olisi varmaan tullut taikina yli. Halkaisija mun vuuassa oli 19 cm. Tiedän sit ens kerraksi ostaa paremman vuuan ☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.2.2022 09:59

      Ihana kuulla! Meistäkin kakku oli seuraavana päivänä vielä parempaa! Mulla on korkea 10 cm vuoka. Ei tosiaan mahdu taikina tavalliseen vuokaan. Täältä löytyy esimerkiksi näitä korkeita:

      https://www.heirol.fi/shop/leivonta/leivontavuoat/irtopohjavuoka-korkea-20-x-10-cm-pinnoitettu/

      Vastaa
  6. Tiina V sanoo

    14.2.2022 18:54

    Testiin menee! Miten paljon kahvi tässä maistuu vai maistuuko ollenkaan? En itse ole kahvin ystävä… 🙈

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.2.2022 07:43

      Kahvi ei maistu valmiissa kakussa 🙂

      Vastaa
  7. Ronja sanoo

    27.3.2022 20:31

    Onnistuisiko tämän pakastus tai muuten etukäteen valmistaminen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2022 08:35

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  8. Elsa sanoo

    5.5.2022 17:24

    Ihanalta vaikuttava resepti, olen leipomut monta vuotta vegaanista mutta en ole koskaan kokeillut chia-munia. Nyt haluan kokeilla! Mutta jäin vähän epäröimään, tehdäänkö chia-munat ensimmäiseksi ennen muita vaiheita, kuten tekstissä suositellaan, vai vaiheessa 3 kuten reseptissä lukee? Ja jos vaiheessa 3, annetaanko seisoa 10min ennen kuin lisätään muut kohdassa 3 mainitut aineet?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2022 05:55

      Munat tehdään ohjeen mukaisessa järjestyksessä ohjeen mukaisesti, eli hiukan pitää odotella. Voit toki olla etevä ja valmistaa chia-munat valmiiksi etukäteen 🙂 niiden ei kannata kuitenkaan antaa liian kauan tekeytyä etteivät mene liian tönköksi.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios