| |

Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla

Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla

Jotain herkullisen tahmeaa, pehmeää, täyteläistä, suklaista herkkua viikonlopuksi? Jatka lukemista.

Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla on juuri niin herkullista miltä se kuulostaakin. Kävin availemassa jääkaapin ovea vähän väliä. Vielä ihan pieni pala, kiitos.

Sain äidiltä muutaman Geisha suklaalevyn ja siitä se idea sitten lähti. Olen aiemmin leiponut Geisha-juustokakkua, johon tekin rakastuitte. Tuon ohjeen löydätte täältä. Tämä brownie on tuon juustokakun sisar, ihan yhtä herkullista, mutta ihan erilaista. Jos rakastit Geisha-juustokakkua, sinun on kokeiltava tätä!

Ihanan pehmeä brownie pienillä Geisha-sattumilla valmistuu puolessa tunnissa. Kun brownie on uunissa ehdit hyvin sulattaa loput Geishat ja vatkata sulan suklaan vispikerman sekaan. Ihana Geisha-vaahto levitetään jäähtyneen brownien päälle, viimeistellään Geisha-rouheella ja leivos on valmis nautittavaksi. Joko kaivoit kulhot kaapista?

Äitienpäivä on tulossa, olisiko tässä ihana leivos myös äidille?

Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla

Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla

noin 8-10 hlö

Ohje

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 g Geisha-suklaata
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunivuoka (18x28cm) leivinpaperilla.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat, sokerit ja siirappi kevyesti sekaisin (ei tarvitse vaahdottaa). Lisää jäähtynyt voisula munasokeriseokseen.
  3. Rouhi Geisha-suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  4. Lisää kuivat aineet ja suurin osa Geisha-rouheesta munasokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
  5. Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle loput Geisha-rouheet.
  6. Paista brownieta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Vinkki: Saat pellillisen brownieita tuplaamalla ohjeen.

Geisha-vaahto

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g Geisha-suklaata
  1. Sulata Geisha vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Kääntele sula jäähtynyt suklaa kermavaahdon sekaan nuolijalla.
  3. Levitä vaahto jäähtyneen brownien päälle.
  4. Viimeistele Geisha-brownie vielä rouhitulla Geishalla.
Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla
Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla
Geisha-Brownie Geisha-vaahdolla

Olisi ihana nähdä millaisen version sinä leivot tästä kakusta! Jaa kuva leivonnaisestasi Instagramissa #anninuunissa @anninuunissa ♥

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää suklaisia löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

26 Kommenttia

  1. Heidi sanoo:

    Oi, mikä herkku! 😍 Onnistunee varmaan myös, jos vaihtaa suklaan fazerinaan ja jauhot gluteenittomiksi, jotta sopii myös gluteenittomalle? Maku toki eri, mutta idea sama. 😍

  2. Anna sanoo:

    Geisha sisältää vehnää, eli pelkkä jauhojen vaihto ei riitä.
    Myös fazerinassa on saattaa sisältää vehnää/ gluteenia merkintä!

  3. Heidi sanoo:

    Hölmö kysymys… Missä vaiheessa tuo siirappi lisätään?

    1. No ei ollut hölmö kysymys 😀 se puuttui sieltä ja on nyt lisätty. Sokereiden kanssa samaan aikaan.

  4. Jenni sanoo:

    Voisiko kuorrutteen pursottaa? Herkullisen oloinen resepti, tätä pitää ehdottomasti kokeilla!

  5. Piia sanoo:

    Voiko tämän tehdä jääkaappiin valmiiksi odottelemaan vieraita? 🙂

  6. Jenni sanoo:

    Voiko tämän tehdä edellisenä päivänä valmiiksi vai kärsiikö tuo vaahto siinä? Olisiko vinkata jotain muuta vastaavaa suklaista pellille tehtävää herkkua, minkä voisi tehdä jo juhlia edeltävänä päivänä? Ei kuitenkaan mitään perus mokkapalaa. 😊

  7. Reetta sanoo:

    Onnistuuko pohja ilman siirappia vai onko ihan pakollinen ainesosa onnistuakseen? Jos on, onko muuta mitä käyttää siirapin tilalla?

  8. Emina sanoo:

    Hei, kiitos hyvästä reseptistä! Itse tein tästä vähän tuunatun version, koska äitini osti vahingossa hiukan eri aineita :D. Suklaa oli Geishan karamelli ja merisuola, kaakao oboyta ja kerma kuohukermaa vispikerman sijaan. Hyvää tuli silti! Pohjassa maistui hieman pienoinen merisuola, mutta tarpeeksi makea jotta se ei häirinnyt. Kuorrute ei ollut yhtä siistiä kuin kuvassa, liekö johtuen siitä että käytin kuohukermaa vispikerman sijaan?

    1. Kuulostaa hyvältä 🙂 en usko, että vispikerman tai kuohukerman välillä on niin suuria eroja. Jos kermaa vatkaa liikaa, niin se saattaa olla liian jämäkkää, jopa rakeista ja siksi epäsiistimpi.

  9. Johanna sanoo:

    Hei! Voiko pohjan pakastaa?

  10. Jenna Haarala sanoo:

    Hei! Kärsiikö rakenne, jos jättää kananmunat pois? Voisitko suositella niiden tilalle jotain? Herkullinen resepti!

    1. Tätä ohjetta en ole kokeillut ilman kananmunia, joten en osaa suoraan sanoa. Kaupoissa myydään ”no egg” valmistetta jota voisi kokeilla. Banaani tai omenasose, jota usein käytetään tilalla saattaa muuttaa makua.

  11. Jasmin sanoo:

    Kiitos herkullisesta ohjeesta. Saisikohan tästä jatkojalostettua jotenkin suoraan toimivan muffinireseptin? 🤔

    1. Jakaa taikinaan vaan muffinivuokiin ja testailemalla löytää hyvän paistoajan (about 10 min ehkä) 🙂 Siitä baan kokeilemaan!

    1. Kiitos Erica, harmi ettei kaikki merkitse lähteitä, varsinkin jos kopiovat ohjeen sanasta sanaan. Löysitkö häneltä muita kopioituja ohjeita kuin tämän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *