• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku

Kreemikakut· Yhteistyöt

25 loka
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku

Eilen oli muuten tosi jännä ilta. Esiinnyin Marja Hintikka Showssa, jossa esittelin suunnittelemani Erokakun. Kakkua olin leiponut ja viilannut koko viikonlopun. Jos joskus on jännittänyt viedä kakku juhliin, minne itsekin on menossa, niin sanotaan näin: tällä kertaa jännitti potenssiin 100. Kaikki meni kuitenkin hyvin – kuten yleensä. Oli hauskaa ja kokemus oli ikimuistoinen. Jos missasit Shown, voit katsoa sen Yle Areenalta jälkikäteen.

Tässä postauksesta voit napata kakun ohjeen. Kyseessä siis suklaakakku, jonka sisällä on pinjata ja kirpeää sitruunatahnaa pehmeän suklaamoussen kera. Kakku on kaksipuoleinen – puolet edustavat eron kahta ulottuvuutta ja sisusta yllätyksiä sekä katkeruutta. Valitettavasti kakun sisuksesta en saanut kuvaa tähän postaukseen en uskaltanut leikata palaa ennen lähetystä. Sisältä löytyi kuitenkin Skitles hedelmäkarkkeja. Instagram feedissäni taitaa olla yksi kuva kakun sisuksesta.


Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku

Suklaakakkupohja

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 1.5 dl vettä
  • 4.5 dl luonnonjogurttia
  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1.5 tl vaniljasokeria
  • 7.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 tl soodaa
  • 0.5 tl suolaa
  1. Pinnoita leivinpaperi kolmen 20 cm irtopohjavuoan pohjalle – voitele reunat tai käytä reunaleivinpaperia.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun.
  3. Mittaa voi kattilaan ja sulata. Pilko suklaa joukkoon ja sulata sekaan. Jäähdytä.
  4. Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, jogurtti ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina kolmeen vuokaan ja paista kakkuja uunin keskitasossa 160 asteessa noin 45min.
  7. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissa ja siirrä ne ritilälle jäähtymään.
  8. Tasoita ja muotoile jäähtyneiden kakkujen pinta tasaiseksi.

Vinkki! Paista koko kakku yhdessä vuossa – paisto aika pitenee yli tuntiin. Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.

Täyte

  • 1 purkki Lemon Curd –tahnaa
  • 1-2 dl Skitles karkkeja

Suklaamousse

  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kermaa
  • 300 g tummaa suklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
  5. Kääntele lopuksi kerma joukkoon nuolijalla.
  6. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.

Marenkivoikreemin ohje löytyy esimerkiksi tästä.

Valkosuklaaganache

  • 150g valkosuklaata
  • kermaa
  • pastavärejä
  1. Pilko valkosuklaat kahteen pieneen kulhoon.
  2. Kuumenna kerma ja kaada pieni tilkka suklaan päälle – anna olla hetki.
  3. Sekoittele lusikalla hitaasti ja lisää kermaa tarvittaessa.
  4. Värjää lopuksi kumpikin ganache pastaväreillä.

Koristeeksi

  • Makeisia
  • Macaron -leivoksia
  • Nonparelleja
  • Muita koristeita
Kakun kokoaminen
  1. Tee keskimmäiseen kakkupohjaan pyöreä reikä (noin 8 cm) keskelle muotilla tai lasilla.
  2. Kokoa kakku yhteen 20cm kakkuvuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla.
  3. Kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla (1 dl maitoa + 1tl vaniljasokeria).
  4. Levitä sitruunatahnaa alimmaiselle kerrokselle, lisää puolet suklaamoussesta.
  5. Nosta keskimmäinen pala, jossa reikä päälle. Täytä reikä Skitles -karkeilla.
  6. Levitä reunoille sitruunatahna ja toinen osa moussesta, nosta päälle päällimmäinen kakkupala. Vedä kelmu kakun yli ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
  7. Valmista marenkivoikreemi ja levitä se kauttaaltaan kakun päälle palettiveitsellä.
  8. Halutessa värjää osa kreemistä ja levittele sitä kakun pintaan ”vesivärimäisesti”.
  9. Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin kovettua.
  10. Kaada ganache kakun päälle – kummallekin puolelle oma väri.
  11. Koristele kakku kummaltakin puolelta eri tavalla karkein, nonparellein tms. oman makusi mukaan! Koristele rakkaus puoli ja ero puoli erikseen oman makusi mukaan!
Muutamat fiilikset vielä eiliseltä.
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku

Herkullista Runebergin päivää! Lisää Runebergintorttuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Seuraava artikkeli: Halloween Haamukakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minnea sanoo

    25.10.2016 05:41

    Voi, miten hieno kakku! Ja varmasti myös maistui hyvältä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2016 08:24

      Kiitos Minnea 🙂 Kakku maistui kaikkien mielestä loistavalta <3

      Vastaa
  2. Minna sanoo

    25.10.2016 08:23

    Upea kakku!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2016 08:24

      Kiitos Minna 🙂

      Vastaa
  3. Kaura sanoo

    25.10.2016 21:32

    Onpas komea kakku. Hieno koristelu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2016 04:14

      Kiitos paljon Kaura 🙂

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    27.10.2016 13:24

    Näyttää herrrkulliselta siis tuo kakku:D t.Jani-75

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2016 13:44

      Kiitos Jani 🙂 herkullista se olikin!

      Vastaa
  5. Jack Bauer sanoo

    27.10.2016 14:46

    Upea kakku! Pitääkin katsoa ohjelma Areenasta 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2016 17:45

      Hihi 🙂 Kiitos paljon! Kaikkeen sitä lähtee mukaan 😉

      Vastaa
  6. m sanoo

    14.12.2018 22:12

    Olen tekemässä batman kakkua ja siihen olisi tarkoitus tulla mustan värinen valutus ja mietin sitä ensin että teen sen mustista candy meltseistä, mutta sitten törmäsin tähän sinun kakkuun ja jäin miettimään että valkosuklaasta se olisi varmaan paremman makuinen. Jäin vain miettimään, jos värjään sen mustaksi wiltonin pasta väreillä, niin tahraako esim suun ja huulet mustaksi? Minulla kun ei ole progelin mustaa enkä sitä ehdi enää tilata. Progelin värien olen huomannut sotkevan käsiäkin huomattavasti vähemmän kuin muut värit. 🤔

    Vastaa
    • Anni sanoo

      16.12.2018 07:36

      Valitettavasti minulla ei ole kokemusta Wiltonin mustasta väristä. Käytän itse ProGelin värejä, koska niissä on enemmän pigmenttiä ja pieni tippa riittää värjäykseen.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Hääpäivä 🤍 Tämä oli meidän hääpotrett Hääpäivä 🤍

Tämä oli meidän hääpotrettien viimeinen otos tasan neljä vuotta sitten tänään 🌿Ollaan jo vähän väsyneitä kuvattavia, mutta pidän tästä kuvasta erityisesti. Siitä ettei hymyillä, mutta näytetään silti tosi onnellisilta, raukeilta. Kaikki meni hyvin. Me ollaan tässä ja nyt. Meidän päivä, ihana olla juuri nyt Italiassa  muistelemassa yhdessä, koko meidän kolmihenkisen perheen kesken #keramiikkahäät 🌸 @camillabloom
La Dolce Vita ❤️ La Dolce Vita ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios