• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku

Kreemikakut· Yhteistyöt

25 loka
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku

Eilen oli muuten tosi jännä ilta. Esiinnyin Marja Hintikka Showssa, jossa esittelin suunnittelemani Erokakun. Kakkua olin leiponut ja viilannut koko viikonlopun. Jos joskus on jännittänyt viedä kakku juhliin, minne itsekin on menossa, niin sanotaan näin: tällä kertaa jännitti potenssiin 100. Kaikki meni kuitenkin hyvin – kuten yleensä. Oli hauskaa ja kokemus oli ikimuistoinen. Jos missasit Shown, voit katsoa sen Yle Areenalta jälkikäteen.

Tässä postauksesta voit napata kakun ohjeen. Kyseessä siis suklaakakku, jonka sisällä on pinjata ja kirpeää sitruunatahnaa pehmeän suklaamoussen kera. Kakku on kaksipuoleinen – puolet edustavat eron kahta ulottuvuutta ja sisusta yllätyksiä sekä katkeruutta. Valitettavasti kakun sisuksesta en saanut kuvaa tähän postaukseen en uskaltanut leikata palaa ennen lähetystä. Sisältä löytyi kuitenkin Skitles hedelmäkarkkeja. Instagram feedissäni taitaa olla yksi kuva kakun sisuksesta.


Erokakku – Överikkakku – Sitruunasuklaakakku

Suklaakakkupohja

  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1.5 dl rypsiöljyä
  • 1.5 dl vettä
  • 4.5 dl luonnonjogurttia
  • 6 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1.5 tl vaniljasokeria
  • 7.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 tl soodaa
  • 0.5 tl suolaa
  1. Pinnoita leivinpaperi kolmen 20 cm irtopohjavuoan pohjalle – voitele reunat tai käytä reunaleivinpaperia.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun.
  3. Mittaa voi kattilaan ja sulata. Pilko suklaa joukkoon ja sulata sekaan. Jäähdytä.
  4. Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, jogurtti ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina kolmeen vuokaan ja paista kakkuja uunin keskitasossa 160 asteessa noin 45min.
  7. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissa ja siirrä ne ritilälle jäähtymään.
  8. Tasoita ja muotoile jäähtyneiden kakkujen pinta tasaiseksi.

Vinkki! Paista koko kakku yhdessä vuossa – paisto aika pitenee yli tuntiin. Leikkaa kakku kolmeen osaan jäähtyneenä.

Täyte

  • 1 purkki Lemon Curd –tahnaa
  • 1-2 dl Skitles karkkeja

Suklaamousse

  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kermaa
  • 300 g tummaa suklaata
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
  5. Kääntele lopuksi kerma joukkoon nuolijalla.
  6. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.

Marenkivoikreemin ohje löytyy esimerkiksi tästä.

Valkosuklaaganache

  • 150g valkosuklaata
  • kermaa
  • pastavärejä
  1. Pilko valkosuklaat kahteen pieneen kulhoon.
  2. Kuumenna kerma ja kaada pieni tilkka suklaan päälle – anna olla hetki.
  3. Sekoittele lusikalla hitaasti ja lisää kermaa tarvittaessa.
  4. Värjää lopuksi kumpikin ganache pastaväreillä.

Koristeeksi

  • Makeisia
  • Macaron -leivoksia
  • Nonparelleja
  • Muita koristeita
Kakun kokoaminen
  1. Tee keskimmäiseen kakkupohjaan pyöreä reikä (noin 8 cm) keskelle muotilla tai lasilla.
  2. Kokoa kakku yhteen 20cm kakkuvuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla.
  3. Kostuta jokainen kerros vaniljamaidolla (1 dl maitoa + 1tl vaniljasokeria).
  4. Levitä sitruunatahnaa alimmaiselle kerrokselle, lisää puolet suklaamoussesta.
  5. Nosta keskimmäinen pala, jossa reikä päälle. Täytä reikä Skitles -karkeilla.
  6. Levitä reunoille sitruunatahna ja toinen osa moussesta, nosta päälle päällimmäinen kakkupala. Vedä kelmu kakun yli ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
  7. Valmista marenkivoikreemi ja levitä se kauttaaltaan kakun päälle palettiveitsellä.
  8. Halutessa värjää osa kreemistä ja levittele sitä kakun pintaan ”vesivärimäisesti”.
  9. Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin kovettua.
  10. Kaada ganache kakun päälle – kummallekin puolelle oma väri.
  11. Koristele kakku kummaltakin puolelta eri tavalla karkein, nonparellein tms. oman makusi mukaan! Koristele rakkaus puoli ja ero puoli erikseen oman makusi mukaan!
Muutamat fiilikset vielä eiliseltä.
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku
Erokakku - Överikkakku - Sitruunasuklaakakku

Herkullista Runebergin päivää! Lisää Runebergintorttuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös

INSTAGRAMISSA

FACEBOOKISSA

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Toffeen makuiset Halloweenkeksit
Seuraava artikkeli: Halloween Haamukakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minnea sanoo

    25.10.2016 05:41

    Voi, miten hieno kakku! Ja varmasti myös maistui hyvältä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2016 08:24

      Kiitos Minnea 🙂 Kakku maistui kaikkien mielestä loistavalta <3

      Vastaa
  2. Minna sanoo

    25.10.2016 08:23

    Upea kakku!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2016 08:24

      Kiitos Minna 🙂

      Vastaa
  3. Kaura sanoo

    25.10.2016 21:32

    Onpas komea kakku. Hieno koristelu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2016 04:14

      Kiitos paljon Kaura 🙂

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    27.10.2016 13:24

    Näyttää herrrkulliselta siis tuo kakku:D t.Jani-75

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2016 13:44

      Kiitos Jani 🙂 herkullista se olikin!

      Vastaa
  5. Jack Bauer sanoo

    27.10.2016 14:46

    Upea kakku! Pitääkin katsoa ohjelma Areenasta 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2016 17:45

      Hihi 🙂 Kiitos paljon! Kaikkeen sitä lähtee mukaan 😉

      Vastaa
  6. m sanoo

    14.12.2018 22:12

    Olen tekemässä batman kakkua ja siihen olisi tarkoitus tulla mustan värinen valutus ja mietin sitä ensin että teen sen mustista candy meltseistä, mutta sitten törmäsin tähän sinun kakkuun ja jäin miettimään että valkosuklaasta se olisi varmaan paremman makuinen. Jäin vain miettimään, jos värjään sen mustaksi wiltonin pasta väreillä, niin tahraako esim suun ja huulet mustaksi? Minulla kun ei ole progelin mustaa enkä sitä ehdi enää tilata. Progelin värien olen huomannut sotkevan käsiäkin huomattavasti vähemmän kuin muut värit. 🤔

    Vastaa
    • Anni sanoo

      16.12.2018 07:36

      Valitettavasti minulla ei ole kokemusta Wiltonin mustasta väristä. Käytän itse ProGelin värejä, koska niissä on enemmän pigmenttiä ja pieni tippa riittää värjäykseen.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios