• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kummituskakku – Suklaakakku (gluteeniton)

Halloween· Kreemikakut· Suklaakakut

7 loka

Kummituskakku - Suklaakakku (gluteeniton)

Kummituskakku – Suklaakakku (gluteeniton) on suussa sulava kakku, jolla virittäydytään tulevaan Halloweeniin! Joko sinä olet aloittanut Halloween puuhailut? Kannattaa olla ajoissa, sillä aika rientää kovaa vauhtia ja Halloween viikonloppu on jo muutaman viikon päästä. Verkkokauppaani on tullut karmivia ja hauskoja Halloween tuotteita jo pari viikkoa sitten ja parhaimmat viedään jo käsistä. Ihana huomata, että te todellakin olette ajoissa!

  • Tutustu tuotteisiin täällä.
  • Lisää Halloween -reseptejä löydät täältä.

Leivoin jo aiemmin hauskoja Haamumarenkeja, joiden reseptin jaan teille myös pian. Nuo ihanat haamut kuitenkin huhuilivat minulle leivosrasiasta ja ne oli ihan pakko asetella tämän kakun päälle, joka matkasi eilen mieheni työpaikalle hänen työkavereiden kahvitaukoa piristämään.

Mitä mieltä olet? Kelpaisiko tämä gluteeniton ja suklainen kummituskakku teidän Halloween juhliin?


Kummituskakku – Suklaakakku (gluteeniton)

Tein tähän kakkuun 4 kananmunan gluteenittoman kaakaopohjan tähän korkeaan 18 cm kakkuvuokaan. Ohjeen löydät tästä.

Kakun sisällä on mustikkahillo ja liivatteeton suklaamousse, jota on myös kakun kuorrutuksessa.  Suklaamoussen ohjeen löydät täältä.

Kakun kokoaminen: 

  1. Leivo kakkupohja 1-2 päivää etukäteen. Leikkaa täyttöpäivänä 3 kerrokseen.
  2. Varaa kostutukseen 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa.
  3. Valmista suklaamousse ja täytä kakku. Jätä ainakin 1/3 suklaamoussesta kakun kuorrutukseen.
  4. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen kerros kerrallaan aina kostuttamalla jokainen pohja erikseen.
  5. Sivele kostutuksen jälkeen kerros mustikkahilloa kakkupohjalle ja lisää sen jälkeen suklaamousse.
  6. Kun olet koonnut kakun kokonaan, laita se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  7. Koristele kakku tarjoilupäivänä suklaaganachella ja haamumarengeilla.

Suklaaganache

  • 50 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  • 0.5 dl kermaa
  • 2 tl glukoosisiirappia
  1. Pilko suklaa kulhoon.
  2. Lämmitä kerma ja siirappi kuumaksi kattilassa, mutta älä kiehauta.
  3. Kaada kuuma kerma suklaan päälle kulhoon – anna olla näin 5 min.
  4. Sekoittele lusikalla kerman lämmöstä sulanutta suklaata ja kermaa varovasti ja rauhallisesti.
  5. Jos tuntuu ettei kaikki suklaa sula kerman joukkoon, käytä seos nopeasti mikrossa (10 sekuntia) ja sekoittele uudestaan.
  6. Katso tarkkaan ganachen koostumusta. Onko se liian löysää? Tai liian paksua valutukseen? Voit testata kakun reunaan lusikalla pienen määrän.
  7. Jos ganache on liian löysää, lisää pala suklaata sekaan, jos ganache taas on liian paksua, lämmitä lisää kermaa joukkoon.
  8. Odota vielä hetkinen, että ganache jäähtyy hiukan ja nostele vasta sitten valumat kakun reunoille lusikalla.
  9. Lopuksi kaada loput ganachesta kakun päälle ja tasoita.

Koristeet: 

Haamumarenkien ohjeen löydät täältä.

Asettele marengit ganachen päälle, kun se ei ole vielä jähmettynyt niin marengit liimautuvat hyvin kakun pintaan.


Kummituskakku - Suklaakakku (gluteeniton)Kummituskakku - Suklaakakku (gluteeniton)

Virittäydy Halloweeniin täällä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehevät Kanelipullat – Cinnamon Rolls
Seuraava artikkeli: Jack O’Lantern Kurpitsajuustokakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Eppu sanoo

    7.5.2021 12:29

    Säilyykö suklaamousse seuraavaan päivään sellaisessa muodossa, että sen voi levittää kakun päälle vai jähmettyykö liikaa? Pitääkö tehdä pienempi annos lisää kuorrutusta varten? Ohjeessasi ei mainittu kuorrutuksen laittoa, oletan, että se on kokoamista seuraavana päivänä, koska kakku ohjataan kokoamaan paistovuokaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2021 13:50

      Kyllä se jähmettyy, mutta huoneenlämmössä kun saa olla hetken niin on taas levittyvämpää. Voit myös kuumentaa palettiveistä. Kuorrutus ja koristelu on lähes poikkeuksetta aina seuraavana päivänä ohjeissani, koska teen kakut aina tekeytymään paistovuokaan.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios