|

Monipuolinen Voikreemi

Monipuolinen Voikreemi

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Usein kuulen lauseen ”En pidä voikreemin mausta”. Uskallan väittää, että usein kreemin vatkaaminen jää puolitiehen tai sitä ei mausteta kunnolla, jolloin koostumus kärsii ja maku voi olla voimainen. Täydellisen ja monipuolisen voikreemin koostumus on vaalea, kuohkea ja silkkinen. Voikreemikin voi olla kevyt kun sen maustaa raikkaaksi ja malttaa vatkata oikein. Voikreemi on myös hyvin monikäyttöinen!

Muistan varmasti ikuisesti voikreemin maistelusession Englannissa. Olin kakkumessuilla viime marraskuussa ja pääsin maistelemaan Sugar & Crumbsin ständillä uusia makutomusokereita. Tomusokerit oli vatkattu voikreemin sekaan, jotta maku tulisi luonnollisesti esiin osana käyttötarkoitusta eli leivonnassa. Hah en tiedä kuinka monta sataa grammaa voikreemiä nuolimme pienien tikkujen päistä, mutta emme yksinkertaisesti voineet lopettaa maistelua. Parhaimmillaan voikreemi nimittäin on juuri niin ihanaa kuin tuolla messuilla. Nyt makutomusokereita saa myös Suomesta useassa herkullisessa maussa! Miltä kuulostaisi Key Lime, Vanilla Fudge, Prosecco, Peach Bellini tai Black Cherry?

Lupasin teille kreemitysohjeita. Tässä postauksessa annan niitä ja myös vinkkejä täydellisen ja monipuolisen voikreemin vatkaukseen, levitykseen ja käyttöön. Seuraavaksi sitten lisää kakun kokoamisesta. Ihanaa päivää!


Monipuolinen Voikreemi

Riittoisuus halkaisijaltaan 18-22 cm kokoisen kakun kuorrutukseen riippuen hiukan kreemityksen paksuudesta. Pienempään kakkuun riittää myös pursotukseen.

TÄRKEÄÄ KREEMITYKSESSÄ ON OIKEAT VÄLINEET, KUTEN PALETTIVEITSI.

Ohje

  • 200 g voita
  • 4-5 dl (maku)tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • aromi, marjajauhe tai muu mauste esim. kaneli tai vaniljan siemenet
  • pastaväri
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
  5. Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
  6. Jos värjäät kreemin, lisää väri vatkauksen loppuvaiheessa.
  7. Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
  8. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä* apuna käyttäen

HUOM! Kreemin vatkaamiseen menee kokonaisuudessaan noin 10 minuuttia.

Vinkki! Mausta voikreemiä oman makusi ja mielikuvituksesi mukaan! Voit lisätä kreemiin kanelia, hunajaa, aromeja, marjajauheita tai sitruunan kuorta. Oikeastaan voit maustaa kreemiä melkein millä vain. Nestemäisiä aineita en suosittele ettei kreemi juoksetu. 

Voikreemin käyttö

  • Sokerimassan alla eristeenä (kakut)
  • Kuppikakkujen kuorrutteena
  • Kakun kuorrutteena
  • Kauniit ja terävät pursotukset kakun päälle (kukat ja lehdet)
  • Kääretortun ja kakun täytteenä
  • Macaron kuorien välissä
  • Suklaaganachen alla

Muuta huomioitavaa

  • Voikreemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän
  • Voit myös pakastaa voikreemin – ota sulamaan ja vatkaa uudestaan ennen käyttöä
  • Voit tehdä voikreemin myös maidottomaan margariiniin, jolloin saat VEGAANISTA kreemiä
  • Voi-pohjainen kreemi kovettuu kylmässä. Tämä tekee pursotuksista kestävämpiä ja siksi kreemi soveltuu loistavasti myös kakun kuorrutukseen ja esimerkiksi ganachen alle.
Monipuolinen Voikreemi
Vanilla Fudge kreemi, joka saa makunsa makutomusokerista. Ihanan helppoa.
Monipuolinen Voikreemi
Lime-aromilla maustettu kreemi, jonka värjäsin kevyesti vihreällä geelivärillä.
Monipuolinen Voikreemi
Vadelmakreemi, joka saa makunsa vadelmajauheesta.

Oliko tämä postaus hyödyllinen? Toivoisitko lisää tämän tyyppisiä postauksia? Jätä toiveita alle ♥

Lisää täytteitä ja kuorrutuksia löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

133 Kommenttia

  1. Anni Koo sanoo:

    Hei!
    Haluaisin pursottaa voikreemiä pienten suklaaleivosten (kiinteähköä brownie-tyylistä taikinaa) päälle, ikään kuin koristeeksi.
    Joudun tekemään leivokset kuitenkin 1-2 päivää etukäteen.
    Mitä luulet, kestääkö pursotus leivosten päällä tuon pari päivää jääkaapissa?

    1. Moikka Anni,

      Kyllä kestää. Muista peitellä leivokset hyvin. Voikreemi ottaa helposti makuja ja hajuja jääkaapista.

      Mukavaa leivontaa!

  2. Arja sanoo:

    Kiitos, hyödyllinen postaus. Lisäksi toivoisin ohjeen kakun kokoamisesta ja siitä miten kakun reunat saa suorat ja terävät. Makutomusokerit kiinnostaa, kurkkaan verkkokauppaasi 😊

  3. Liina sanoo:

    Hei! Paljonko kreemiä pitää tehdä 24cm kakkuun, jos laittaa yhteen väliin ohuen kerroksen ja kuorruttaa ohuelti (sokerimassa tulee päälle)? 😊

    1. Hei Liina, pahoittelen etten ole huomannut kommenttiasi aiemmin. Kreemin riittoisuus riippuu paljon siitä kuinka paksun kerroksen sitä laittaa väliin ja kakun päälle. Tekisin varmaan itse 1.5 kertaisen annoksen noin isoon vuokaan, mutta tämä on nyt veikkaus.

  4. Kilipukkikukka sanoo:

    Hei,
    Kiitos tosi hyvästä reseptistä! Olen kokeillut tätä nyt kaksi kertaa, toisella kerralla pursottamani kukat lerpahtivat. Voiko tällaisessa tapauksessa kreemin laittaa pursotuspussissa hetkeksi jääkaappiin jäykistymään? Käytin täydet 5dl tomusokeria.

    1. Hei, juuri näin! Kannattaa jähmettää kreemiä välillä jääkaapissa, nimittäin lämpimässä huoneilmassa kreemi helposti menee pehmeäksi ja näin ollen sitä on vaikeampi pursottaa.

  5. Suvi sanoo:

    Hei, voisiko kreemillä kuorrutetun kakun päälle tehdä pursotuksia kermavaahdolla? Eli reagoivatko ne jotenkin keskenään? Kreemi ei ole meillä oikein maistunut isoina määrinä, siksi haluaisin kokeilla tällaista 🙂
    Ja kiitos todella hyvästä ohjeesta, tällä kreemi on onnistunut joka kerta!

    1. Hei Suvi, pelkäänpä, että kerma saattaa valua kreemin päältä pois. En ole kokeillut, mutta veikkaan näin. Voikreemin pinta on kova jähmettyessään ja kerma on aina hieman kosteaa, joten..

  6. Kati sanoo:

    Moikka! Säilyykö kreemi miten kauan jääkaapissa jos jää yli?

  7. Janne sanoo:

    Voiko maustaa sitruunan mehulla vai kärsiikö haposta?

      1. Janne sanoo:

        Kiitos. Taidan kokeilla aromia…

  8. Merja sanoo:

    Moikka.
    Ajattelin tehdä voikreemistä ruusuja. Voiko valmiit ruusut pakastaa ja laittaa vasta tarjoilupäivänä kakun päälle?

    1. Hei Merja,

      en ole kokeillut voikreemi-koristeiden pakastusta, joten en voi sitä suositella valitettavasti.

  9. Rauni sanoo:

    Kokeilin tehdä kreemiä vegaanisesta leivontamargariinista, ja se jäi kurkkuun rasvaisenä äklönä vaikka kuinka olin vatkannut. Sen sijaan olen nyt tehnyt sekoittamalla kookosrasvaa ja vegaanista levitemargariinia, tai pelkkää kookosrasvaa, ja se toimii mainiosti! Bonuksena se että väri on hohtavan valkoinen!

  10. Piia sanoo:

    Jos haluaa suklaanmakuisen voikreemin, suositteletko käyttämään kaakaotomusokeria, jotain aromia tai ihan suklaata? Maku pitäisi olla lapsen suuhun sopiva suklaa ja soveltua sokerimassan alle eristeeksi.

  11. Kaisa sanoo:

    Hei! Minkälainen voi sopii parhaiten voikreemiin? Onko suolaton parempi kuin normaalisuolainen?

    1. Moikka Kaisa, tämä on vähän makuasia. Jotkut käyttävät aina suolatonta ja varsinkin ulkomailla suolaton voi on suositumpaa. Itse käytän normaalisuolaista. Kun sokeria tulee kreemiin niin paljon suola antaa kivan pikantin maun 🙂

  12. Pauliina sanoo:

    Haluan koristella kakun kyljet suklaalastuilla. Saanko ne pysymään voikreemissä vai olisiko joku muu kuorrute parempi?

    1. Voikreemi on pehmeää heti vatkauksen jälkeen ja se kovettuu kylmässä. Varmasti tarttuu suklaa hyvin kreemiin kun se on juuri levitetty.

  13. Jenni sanoo:

    Tämä on nykyään mun luotto-ohje. Onnistuu aina, eikä maistu voilta 🙂

    1. Ihana kuulla 🙂 Näin se on! Kun jaksaa kunnolla vatkata niin ei maistu <3 Hyvää viikonloppua!

  14. Jensku sanoo:

    Hei, kiitos selkeästä ohjeesta! Paljon tästä suurinpiirtein tulee dl, kun minun pitäisi saada kreemiä tehtyä melkein 29dl.

    1. Valitettavasti en ole mitannut kreemiä valmiina deseissä. Jos vastaan niin menee täysin arvailuksi. Sinuna tekisin testi erän ja mittaisin itse 🙂

  15. Anna sanoo:

    Hei, tyttäreni synttärit lauantaina. Ajattelin tehdä täytekakun pohjan torstaina, täyttää perjantaina. Sokerimassakuorrute kyllästyttää ja ajattelin sinun sivuista innostununeena antaa voikreemille mahdollisuuden. Voinko kuorruttaa jo pe vai kannattaako vasta la? Haluisin myös kiusivaluman. Missä kohtaa teen siis kuorrutteet?

  16. Liina sanoo:

    Hei!
    Kun tein eileen voilkreemia macaronien varten ja jätin ylimääräisen pursotinpussissa jääkaapiin, pitääkö se uudestan vatkata tai vain pitää huoneenlämmössä, että pystyn sitä pursotamaan? 🤔

    1. Voikreemi pehmenee huoneenlämmössä, joten pystyt varmasti pursottamaan suoraan kun on sopivaa. Itse teen niin, että jos jää kulhoon, niin saatan hieman vatkata seuraavana päivänä (kun on pehmennyt).

  17. K sanoo:

    Hei.
    Osaisitko sanoa jos kreemiä värjää ja kakun päälle tekee värjätyllä kreemillä esim ruusuja, alkaako ruusuista irrota väriä esim.jos alla on vaaleampi sävy?
    Tarkotus olisi tehdä kakku edellis päivänä ja mietin että onko kakku ihan pilalla juhlapäivänä?

    1. Jos käytössäsi on laadukkaat pasta/geelivärit niin ei pitäisi värin levitä tai irrota. Voikreemi kovettuu kylmässä ja säilyy hyvin kakun päällä seuraavaan päivään.

  18. Krista sanoo:

    Moikka! Oletko mausnu tätä voi kreemiä kahvin makuiseksi? Mun pitäis saada mokkakreemiä, ja mietin että olisko tää hyvä pohja sille. Mutta laittaisinkö pikakahvia vai mitä? 🤔

    1. heippa, maustaisin itse juurikin pikakahvijauheella 🙂 tai kahvi-aromilla, mutta sitä on hankalampi löytää.

  19. Sanni sanoo:

    Heippa! Meillä on viikonloppuna tulossa pienet juhlat ja ajatuksena tehdä kakku mihin tulisi tämä voikreemi. Ajattelin maustaa kreemin sitruunalla, onko parempi käyttää sitruunan kuorta (kuinka paljon)? Vai käykö esimerkiksi dr oetkerin sitruuna-aromi? 😊

    1. Hei, laittaisin 1 sitruunan kuoren ja aromilla voi toki vahvistaa makua. Oman maun mukaan lisäilisin 🙂

  20. Janna sanoo:

    Hei!
    Onnistuin kuin onnistuinkin tekemään ensimmäistä kertaa ihka oikeita macaroneja ohjeesi avulla, kiitos! Pohdin kreemitäytettä niihin, ja haluaisin maustaa kreemin hillolla? Osaatko sanoa onnistuisiko hillon ja kreemin yhdistelmä macaronien väliin? Kiitos paljon jo etukäteen mikäli ehdit vastata. Hyvää kesää <3

    1. Varmasti onnistuu. Yleensä itse laitan hillosilmän macaron-leivoksen keskelle ja ympärille kreemiä 🙂 Ihanaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *