• Etusivu
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Häähumua
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mökkiohjeet
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Vegaaninen
  • Ravintolat & Kirjat
  • Mehut ja muut juomat

Annin Uunissa

Herkullista Elämää

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
Täytteet ja kuorrutukset

Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

4.5.2018

Monipuolinen Voikreemi

Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

Kevään juhlat lähenevät. Päätin julkaista sarjan täydellisen kakun leivontavinkkejä tulevia juhlia silmällä pitäen. Aloitetaan korkean kakun täytteistä. Itse suosin moussetäytteitä. Niillä saa korkeutta kakkuun ja perusreseptiä muuntelemalla saat monipuolisesti erimakuisia täytteitä kakkuun.

Jokaisen täydellisen kakun alku on kakkupohja. Löydät erilaisia kakkupohja-vaihtoehtoja täältä. Olen vähän tylsä, mutta suosin perinteistä sokerikakkupohjaa täytekakuissa. Minusta kakkupohja voi olla ihan perinteinen, nostan sitten kakussa muita asioita esiin, kuten täyte, kreemi ja koristeet. Täydellisen sokerikakkupohjan ohjeen löydät tästä. Kuvissa näkyvän kakun kakkupohja on 3 munan sokerikakkupohja, joka on leivottu 15 cm vuokaan.

Tämä ananasmousseohje syntyi supersuositun marjamousse-ohjeeni pohjalta. Rakastan tätä ohjetta, koska se on yksinkertainen ja muuntautuva. Voin vaihtaa joka kerta hedelmäsoseen tai marjat toiseen ja muuten ohje pysyy samana. Lisäksi tämä mousse on superherkullista ja se pysyy jämäkästi kakun sisällä. Välillä lisään hilloa, siirappia tai hedelmäsosetta kakkupohjan ja moussen väliin antamaan lisää makua. Myös marjoja voi painella moussekerrokseen antamaan makua ja väriä.

Huomioi nämä:

  • Todella kirpeät ja happamat marjat saattavat vaatia enemmän liivatetta
  • Jos teet tukevan todella korkean kakun, lisää vielä yksi liivate, jotta mousse pysyy kakun välissä jämäkästi
  • Hyydytä mousse aina jääkaapin kautta eli täytä kakku kakkuvuokaan, jossa paistoit pohjan ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli
  • Voit tehdä mousseen tulevan hedelmä- tai marjasoseen pakastemarjoista, pakastehedelmistä tai tuoreista hedelmistä tai marjoista
  • Voit käyttää mascarponen tilalla myös maustettua tuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

Riittoisuus: halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen kerrokseen tai 20-22 cm kakun yhteen kerrokseen. Tuplaa täyte halutessasi.

Ohje:

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponea
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta + tilkka vettä
  • 2 dl ananasosetta (Bonne tai tee itse)
  1. Vaahdota kerma kuohkeaksi, mutta ei liian kovaksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
  3. Vatkaa mascarpone ja sokeri keskenään.
  4. Soseuta ananas, käytä kakkuun 2 dl sosetta – voit käyttää myös valmista ananassosetta (Bonne).
  5. Lisää ananassose edelleen vatkaten mascarponeseokseen.
  6. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
  7. Kaada liivate ohuena nauhana mascarponeseokseen koko ajan vatkaten.
  8. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
  9. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.

Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi)

Kakku odottaa kuorrutusta. Julkaisen monipuolisen voikreemin ohjeen ja ohjeita kakun kuorrutukseen seuraavaksi!

Ihanaa viikonloppua!


Lisää täytteitä ja kuorrutteita löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Ananas Kuorrutteet ja täytteet Leivonta
by Anni Paakkunainen 
10 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
  • Portugalin helmet: Lissabon & LagosPortugalin helmet: Lissabon & Lagos
  • KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLEKINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE (G)
Edellinen postaus: Hääkakkuni – vaikea valinta tai sitten ei?
Seuraava postaus: Monipuolinen Voikreemi

Kommentit

  1. Emilia sanoo: 5.5.2018 00:01:ssa

    Moi, olisin kysellyt hieman suuntaa antavasti, kuinka monelle hengelle tämän kokoinen kakku riittää? Jos teen sen tuohon 15cm vuokaan.

    T. Stressaantunut juhlien tarjiamusten suunnittelija

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 5.5.2018 06:45:ssa

      Hei Emilia,

      Kuvassa olevasta kakusta tuli tämä kakku (linkki alla), jonka riittoisuus on 8-10 hlö. Korkeita halkaisijaltaan pienempiä kakkuja leikataan ohuempi pala per syöjä ja minusta ne riittävät todellla hyvin pienelle porukalle:

      https://www.anninuunissa.fi/donitsikakku-ja-juhlahuumaa/

      Vastaa
  2. Raghda sanoo: 6.5.2018 09:10:ssa

    Anne kiitos paljon ohjeesta ja mä tykkään miten hyviä vinkkejä laitat ja selität selkeästi asioita aina..
    esim että riittää kahteen kerrokseen 15cm kakkuun tai sit yhteen kerrokseen 20cm.. olet säästänyt paljon aika ja vaiva lukevalle ❤️ Tykkään ??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 6.5.2018 10:25:ssa

      Ahh ihana kommentti! Kiitos <3 On niin mahtava kuulla, että ohjeet ovat selkeitä. Sitä on vaikea joskus kirjoittaa, kun itse tekee eikä osaa ajatella lukijan näkökulmasta 🙂

      Vastaa
  3. Kaura sanoo: 6.5.2018 23:47:ssa

    Oi, miten mehevän näköinen kakku! :p Ens viikonloppuna voisikin tehdä äitille jonkun moussea sisältävän kakun <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 7.5.2018 07:54:ssa

      Kiitos <3 Äitienpäivä on hyvä syy leipoa taas herkkuja! 🙂

      Vastaa
  4. Noora sanoo: 11.5.2018 13:07:ssa

    Moi! Ajattelin tehdä äitienpäiväkakkuun tätä täytteeksi, ja jäi epäselväksi tarkoittaako tuolla ohjeessa sanottu ananassoseen määrä 2 purkillista vai desiä? Kiitos vastauksesta jo etukäteen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 11.5.2018 20:25:ssa

      Hei Noora 🙂 Sieltä reseptistä puuttui dl merkki. Kiitos kun laitoit kommenttia. Nyt ohje on korjattu. Mukavaa viikonloppua!

      Vastaa
  5. Soikkeli sanoo: 7.7.2019 01:12:ssa

    Tein täytteen tuoreesta ananaksesta ja koko kakku meni pilalle. Ilmeisesti tuore ananas reagoi maitotuotteiden kanssa ja siihen tuli kitkerä jälkimaku. Ohje ei siis toimi tuoretta ananasta soseuttamalla!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 7.7.2019 10:43:ssa

      Hmm mielenkiintoista. Kitkerä maku voi tulla, jos ananas ei ole täysin kypsää. Pitää testata itse vielä tämä asia ja sitten muokata reseptiä tarpeen vaatiessa.

      Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa

Tervetuloa tutustumaan Annin omaan resepti- ja matkakirjaan. Blogin takana on herkkuihin, matkailuun ja kuvaamiseen hurahtanut esteetikko ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin kotona ja matkoilla. Haluan tietää myös kuka ruudun toisella puolella on, joten jätähän terveisiä, toiveita tai palautetta!

info(at)anninuunissa.fi

Seuraa somessa

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kirja Kuorrutteet ja täytteet Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Omenareseptit

Omenareseptit

Puolukka

Puolukka

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Häähumua

Häähumua

Minikakut

Minikakut

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

Keksikakku

Keksikakku

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

Suklaaspray

Suklaaspray

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Raparperireseptit

Raparperireseptit

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa
Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivä, Kakkupohjat, Täytekakut
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Joulu
  • ÄIDIN MEHEVÄ SÄMPYLÄKUUSI
    ÄIDIN MEHEVÄ SÄMPYLÄKUUSI
    Joulu, Leivät, Sämpylät

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • Suomen lippu 🇫🇮 Leivottiin maanantaina @hannasumari kanssa Itsenäisyyspäivän ihanin täytekakku, jossa maistuu mustikka ja vanilja ✨ Kakun video-ohje eli uusin jakso löytyy linkkinä profiilista. Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat ja tutuimmat ohjeet saattavat olla niitä haastavimpia, siksi kerromme ja näytämme vinkit täydellisen kakkupohjan leipomiseen, kakun leikkaamiseen, täyttöön sekä kermapursotuksiin 👌🏻 Katsoitko jakson jo? Mitä pidit siitä? Mitä toivoisit jatkossa näkeväsi ohjelmassani? 🍰
  • Parhaat pikkujoulut ikinä 🌿 Askarreltiin koko ilta tyttöjen kanssa kransseja ja naposteltiin herkkuja juustolautaselta sekä siemailtiin kuohuvaa 🥂 Kiitos @homeingardenkauniainen terapeuttisen kranssipikkujoulun toteuttamisesta. Mikä ilo oli oppia, tehdä ja nauraa yhdessä ✨ Nähdä ystäviä ja inspiroitua! Tästä olimme kaikki yhtä mieltä ja syntyi perinne pikkujouluihin, joiden jälkeen voi ripustaa seinälle kauniin itsetehdyn joulukranssin! Upeaa joulukuun ensimmäistä ✨ Psst.. huomenna klo 9.10 MTV3-kanavalla juhlitaan ennakkoon Itsenäisyyspäivää ja leivotaan sen mukaisesti 💙
  • 🌆 Piparkakkukaupungin kaavat ja ohjeet löytyvät nyt blogista ✨ Kaikki piparkakkuprojektit ovat haastavia, ainakin minulle. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Tässä versiossa leivotaan itse tehdystä taikinasta kaavojen mukaan pieniä talon päätyjä, jotka liimataan koristelun jälkeen piparkakusta tehtyyn alustaan ympyrän muotoon. Sisälle laitoin pienen lasin, jonka päälle laitoin pienemmän version edellisestä 👌🏻 Pienemmän version sisään laitoin kynttilän. Tadaa lyhty! Millainen piparitalo teillä tehdään tänä vuonna? ✨#anninuunissa
  • Currently dreaming of this 💦 🌴☀️ On niin harmaata, märkää ja kylmää. Tällä viikolla mut on vallannut kaamoksen voima. Pimeys väsyttää ja ahdistaa. Tekisi mieli piiloutua huopien alle ja nukkua koko ajan. Syödä lohturuokaa ja vaeltaa villapöksyissä pitkin asuntoa. ⁣
⁣
Luulin jo viime viikolla jouluhurmiossa ettei tämä fiilis nappaa mua tänä vuonna ollenkaan, mutta toisin kävi 😴 Vielä vaikeampaa tämä on just nyt kun teen töitä kotoa. Ahdistaa saamattomuus ja tehottomuus (tosin saan pestyä pyykkiä työpäivän aikana), vaikka samaan aikaan mietin, että olen todellakin  ansainnut tämän. En kaipaa yhtään viime vuosien liiallista joulukiirettä, jonka joulumyynti kaupalla aiheutti. Siis mulla on vapaa-aikaa tehdä mitä huvittaa. Mitä se on? 😂 Ehkä just nyt on se aika ottaa rennommin. Se on välillä todella vaikeaa, koska myös some aiheuttaa tietynlaisia paineita. Sitä ahdistuneena katselee mitä muut saavat aikaan, tekevät ja nauttivat. Poden someahdistusta aina välillä. Someahdistus saa kiireen ja paineen kasvamaan ja jopa itsetunnon heikentymään kun itseään alkaa vertailla, vaikka ei missään nimessä pitäisi! Onko sulla joskus tällaisia fiiliksiä? ⁣
⁣
Olen haikeuksissani selaillut häämatkakuviamme (josta on kohta jo vuosi!) ja haaveillut juuri tästä hetkestä. Samalla suunnitellut jo tulevia lämmön hetkiä. Pakoa arjesta auringon alle 💛 Kyllä tämä tästä. Yhden viikon muiden joukossa voi ottaa hieman rennommin ja vaikka vaan haaveilla!
  • 🌱🌶 Tiedättekö sen herkullisen ja mehevän yrttivoipatongin? Tämä on vähän kuin se, mutta niin paljon parempaa! Nämä ihanan pehmeät ja kuohkeat joulukuusen 🎄muotoon asetellut sämpylät on täytetty kahdella erilaisella maustevoilla ja koristeltu voista löytyvillä yrteillä ja mausteilla. Äiti oli leiponut viime vuonna meille jouluksi sämpyläkuusen. Rakastuin siihen ja sämpylät loppuivat kesken suurperheen joulupöydässä. Nykyään noita sämpylöitä on meillä ympäri vuoden. Kaikissa juhlissa ja joskus ihan muuten vaan. Tänään äiti opettaa myös teille miten helppo sämpyläkuusi leivotaan 🙏🏻 MTV3 klo 9.10 Huomenta Suomi Extra ✨ #anninuunissatv
  • Postikortteja Portugalista 💌 ⁣
⁣
Pakenimme etelään vuoden pimeimmän kuukauden alussa. Hengitimme raikasta meri-ilmaa, imimme itseemme D-vitamiinia ja söimme luultavasti viimeistä kertaa tänä vuonna ulkona. Uusi matkakertomus nyt blogin puolella, linkki profiilissa ✨ ja kohokohdissa tarinoita videoiden muodossa 👆🏻 #anninmatkat
  • My Gingerbread Project ✨ Tämän vuoden piparkakkuprojekti on valmis 🌆
  • ✨ Muutama viikko sitten meillä oli illallisvieraita kotona ja kuvasin tarinoiden puolelle videon, jossa hauduttelin kotimaisia päärynöitä kinuskissa 🍐Idea tuon videon postaamiseen syntyi yhtä nopeasti kuin tämä jälkiruokakin. Piti saada pöytään jotain nopeaa, ihanan herkullista ja tunnelmaan sopivaa. Söimme alkuun kermaista myskikurpitsakeittoa ja pääruoaksi ruusukaaleja uunikanan kanssa. Illallisen päätähti oli kuitenkin kinuskissa haudutetut päärynät & rapea kauracrumble 👌🏻 Voi lääh tästä tuli herkkua! Itseasiassa en ihmettele enää sitä viestivyöryä, jonka sain teiltä. Halusitte ohjeen ja nyt se on blogissa ✨ Linkki profiilissa!

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2019 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios