• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Brunssi· Gluteeniton· Puurot· Vauvanruoka· Vegaaninen

12 helmi
Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Tämä on todellista vispipuurorakkautta. Tuo ihana lapsuudesta tuttu herkku ihastuttaa myös näin vuoden alussa. Luulin aikoinaan, että vispipuuroa keitellään vain marjoista ja nautiskellaan kesällä. Nyt meillä syödään vispipuuroa kuitenkin ympäri vuoden ja keitän sitä melkein mistä tahansa marjasta tai hedelmästä. Tästä appelsiiniversiosta tuli yksi suosikkimme ja sitä syö myös vauva!

Verisappelsiinit, nuo alkuvuoden ihanimmat sitrukset, joiden sesonki kestää maaliskuun alkuun! Käytin niitä, mutta voit puristaa tähän puuroon myös tavallisia appelsiineja. Veriappelsiinit ovat luontaisesti tosi makeita, joten jätin puurostamme suolan ja sokerin pois, että myös vauva voisi nautiskella sitä. Suola pyöristää makua ja sokeri tuo puuroon lisää makeutta sekä syvyyttä. Hyvää puuro on myös ilman näitä kahta.

Käytämme nykyään vain tummia mannasuurimoita ja jos teemme vispipuurosta gluteenittoman vaihdan suurimot karkeisiin riisijauhoihin. Seuraavaksi ajattelin kokeilla kauramannaa ja tattaria. Mistä sinä keität vispipuurosi? Anna parhaimmat vinkit!

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Veriappelsiineista

Veriappelsiini on todellinen terveyspommi. Puna-oranssit hedelmät ovat täynnä c-vitamiinia ja muita vitamiineja -sekä hivenaineita. Sisiliassa kasvavasta Tarocco-lajikkeesta on mitattu sitrushedelmien korkein c-vitamiinipitoisuus. Tarocco on ihanan makea ja sopivasti hapan, suosin itse tätä lajiketta.

Punaiseen väriin liitetään paljon terveysvaikutuksia, kuten terveyden edistäminen ja syövän ehkäisy. Veriappelsiinin punainen väri tulee kahdesta antioksidanttina toimivasta aineesta: antosyaniini-nimisestä väriaineesta, jota esiintyy myös punakaalissa. Toinen väriin vaikuttava aine on sydäntauteja ehkäisevä lykopeeni, joka antaa värin myös tomaatille, granaattiomenalle ja tummille viinirypäleille.

Veriappelsiinit ovat melko uusi näky täällä pohjolassa, mutta Välimeren alueella niitä on ollut aina ja siellähän tämä ihanuus kasvaakin. Turistit ovat ihmetelleet punaista appelsiinimehua sisilialaisissa ravintoloissa. Kuten muutkin appelsiinit myös veriappelsiinit tarvitsevat kypsyäkseen auringonpaistetta ja lämpimiä päiviä. Erona on kuitenkin se, että veriappelsiinit vaativat kypsymiseen kylmät yöt ja viileän talven, jotta niille tyypillinen tumma väri muodostuu.


Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Ohje

  • 5 dl veriappelsiinien mehua
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl tummia mannasuurimoita (tai karkeaa riisijauhoa)
  • ripaus suolaa (ei vauvan versioon)
  • 2 rkl sokeria (ei vauvan versioon)

Lisäksi

  • luomukauramaitoa
  • veriappelsiinilohkoja
  1. Purista appelsiinien mehu suoraan kattilaan ja lisää vesi.
  2. Kiehauta ja lisää suola sekä sokeri, jos puuroa nautiskelevat vain aikuiset.
  3. Lisää mannasuurimot vispaten sekaan.
  4. Keitä puuroa noin 10 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu.
  5. Jäähdytä puuro täysin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  6. Tarjoile puuro luomukauramaidon ja veriappelsiinilohkojen kanssa.

GLUTEENITON: Vaihda mannasuurimot karkeisiin riisijauhoihin.

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää puuroreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Laskiaisen Mutakakku (M)
Seuraava artikkeli: Laskiaispullajuustokakku »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios