• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Brunssi· Gluteeniton· Puurot· Vauvanruoka· Vegaaninen

12 helmi
Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Tämä on todellista vispipuurorakkautta. Tuo ihana lapsuudesta tuttu herkku ihastuttaa myös näin vuoden alussa. Luulin aikoinaan, että vispipuuroa keitellään vain marjoista ja nautiskellaan kesällä. Nyt meillä syödään vispipuuroa kuitenkin ympäri vuoden ja keitän sitä melkein mistä tahansa marjasta tai hedelmästä. Tästä appelsiiniversiosta tuli yksi suosikkimme ja sitä syö myös vauva!

Verisappelsiinit, nuo alkuvuoden ihanimmat sitrukset, joiden sesonki kestää maaliskuun alkuun! Käytin niitä, mutta voit puristaa tähän puuroon myös tavallisia appelsiineja. Veriappelsiinit ovat luontaisesti tosi makeita, joten jätin puurostamme suolan ja sokerin pois, että myös vauva voisi nautiskella sitä. Suola pyöristää makua ja sokeri tuo puuroon lisää makeutta sekä syvyyttä. Hyvää puuro on myös ilman näitä kahta.

Käytämme nykyään vain tummia mannasuurimoita ja jos teemme vispipuurosta gluteenittoman vaihdan suurimot karkeisiin riisijauhoihin. Seuraavaksi ajattelin kokeilla kauramannaa ja tattaria. Mistä sinä keität vispipuurosi? Anna parhaimmat vinkit!

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Veriappelsiineista

Veriappelsiini on todellinen terveyspommi. Puna-oranssit hedelmät ovat täynnä c-vitamiinia ja muita vitamiineja -sekä hivenaineita. Sisiliassa kasvavasta Tarocco-lajikkeesta on mitattu sitrushedelmien korkein c-vitamiinipitoisuus. Tarocco on ihanan makea ja sopivasti hapan, suosin itse tätä lajiketta.

Punaiseen väriin liitetään paljon terveysvaikutuksia, kuten terveyden edistäminen ja syövän ehkäisy. Veriappelsiinin punainen väri tulee kahdesta antioksidanttina toimivasta aineesta: antosyaniini-nimisestä väriaineesta, jota esiintyy myös punakaalissa. Toinen väriin vaikuttava aine on sydäntauteja ehkäisevä lykopeeni, joka antaa värin myös tomaatille, granaattiomenalle ja tummille viinirypäleille.

Veriappelsiinit ovat melko uusi näky täällä pohjolassa, mutta Välimeren alueella niitä on ollut aina ja siellähän tämä ihanuus kasvaakin. Turistit ovat ihmetelleet punaista appelsiinimehua sisilialaisissa ravintoloissa. Kuten muutkin appelsiinit myös veriappelsiinit tarvitsevat kypsyäkseen auringonpaistetta ja lämpimiä päiviä. Erona on kuitenkin se, että veriappelsiinit vaativat kypsymiseen kylmät yöt ja viileän talven, jotta niille tyypillinen tumma väri muodostuu.


Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Ohje

  • 5 dl veriappelsiinien mehua
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl tummia mannasuurimoita (tai karkeaa riisijauhoa)
  • ripaus suolaa (ei vauvan versioon)
  • 2 rkl sokeria (ei vauvan versioon)

Lisäksi

  • luomukauramaitoa
  • veriappelsiinilohkoja
  1. Purista appelsiinien mehu suoraan kattilaan ja lisää vesi.
  2. Kiehauta ja lisää suola sekä sokeri, jos puuroa nautiskelevat vain aikuiset.
  3. Lisää mannasuurimot vispaten sekaan.
  4. Keitä puuroa noin 10 minuuttia, kunnes puuro paksuuntuu.
  5. Jäähdytä puuro täysin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  6. Tarjoile puuro luomukauramaidon ja veriappelsiinilohkojen kanssa.

GLUTEENITON: Vaihda mannasuurimot karkeisiin riisijauhoihin.

Appelsiinivispipuuro myös vauvalle 6 kk +

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää puuroreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Laskiaisen Mutakakku (M)
Seuraava artikkeli: Laskiaispullajuustokakku »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisu Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisuutta ei ole vielä tullut valvoa kahdestaan puolille öin järven rannalla, pulahtaa lämpimään veteen, ihailla upeaa auringonlaskua ja nauttia luonnon äänistä sekä kauneudesta. Olen kiitollinen tästä heinäkuun alun hetkestä ja muistosta 🫶🏻 #thisisfinland #suomenkesä
🍦🫶🏻 La Dolce Vita Gelateria Malcesinen v 🍦🫶🏻

La Dolce Vita Gelateria Malcesinen vanhassa kaupungissa Gardalla ❤️
#gelato #wheninitaly
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios