| |

Baby Shower Kakku

Baby Shower Kakku

Viime aikoina ollaan opeteltu vauvan kanssa ihan oikeaa päivärytmiä, joka alkaa pikkuhiljaa löytymään! Se tarkoittaa myös sitä, että ehdin kirjoitella ja julkaista teille täällä luonnoksissa lojuvia postauksia (kuten tämä Baby Shower Kakku), kun vauva nukkuu pitkiä päiväunia.

Jännä juttu on se miten omaa vauvaansa alkaa pikkuhiljaa tuntea paremmin. Tiedän koska hän on väsynyt tai nälkäinen, tiedän myös miten hän parhaiten nukahtaa ja minne. Aluksi näistä asioista ei ollut mitään hajua, puhumattakaan rytmistä. Toisaalta aiemmin vauva nukkui melkein koko ajan. Selkeämpi rytmi helpottaa ainakin itselläni päivien suunnittelua (jos siis on tällainen suunnittelija kuten minä :D). Ja miten ihanaa, että meillä on näin hyvin nukkuva vauva!

Vauvajuhliani vietettiin heinäkuun puolessa välissä ja Baby Shower kakkuni herätti kovasti ihastusta Instagramin puolella. En tehnyt tätä kakkua itse, vaan mieheni tilasi sen lahjakkaalta bloggaajakollegaltani Raililta (pistäydy hänen blogissaan täällä). Kakku oli pieni (10 hlö), koska mukana tuli myös kakun kanssa saman makuisia cakesicleja eli jäätelöpuikon näköisiä kakkuja tai kakkupaloja? Ihania, vai mitä? En ollut itse cakesicleja ennen syönyt (enkä ole niitä koskaan tehnyt). Niitä säästin yhden myös muistoksi pakkaseen, olivat nimittäin niin kauniita!

Baby Shower Kakku

Kakku oli niin kaunis! Juhlien teemavärit näkyivät siinä selkeästi: kulta, vaaleansininen ja valkoinen. Koristeena kakun päällä oli macaron-leivoksia, lehtikultaa ja marenkeja.

Cakesiclet olivat kuorrutettu vaaleansinisellä valkosuklaalla ja niissä oli kaunis vauva-aiheinen yksityiskohta. Nuo pienet vaunut oli painettu muotilla sokerimassan pintaan ja kiinnitetty valkosuklaaseen. Niin söpöt! Näitä cakesicleja olisi voinut kuvata vaikka kuinka paljon!

Baby Shower Kakku
Baby Shower Kakku

Unelmieni baby shower kakun kyljessä oli kultamaalilla kirjoitettu ”Baby” myöskin sokerimassan pintaan. Kakun alaosa oli maalattu sinisellä ja kakun pinnasta löytyi myös lehtikultaa. Ihana muuten tuo paksu vaaleansininen kakkualusta, jonka päällä kakku toimitettiin juhliin. Kakku oli helppo siirtää tarjoiluastialta toiseen.


Baby Shower Kakku

Kuten sanottu en tehnyt kakkua itse, joten minulla ei ole siihen ohjetta, mutta linkitän tähän omia ohjeitani, joilla kakun voisi tehdä.

Kakkupohja

Mehevän gluteenittoman kakkupohjan halkaisija oli 15 cm. Kakkupohjan voisi tehdä esimerkiksi tällä ohjeella: Vaniljakakkupohja.

Täyte

Kakun täytteenä oli ihanan pehmeää kinuskimoussea, johon oli paineltu vadelmia. Minun kinuskimousse -ohjeeni löydät täältä.

Kuorrute

Kakku oli kuorrutettu marenkivoikreemillä. Se on kevyempi versio perinteisestä voikreemistä. Hieman haastavampi valmistaa, mutta on tekemisen arvoista. Jos pidät marengista niin kokeile! Minun ohjeeni löytyy täältä.

Kakun kokoaminen

Lue kaikki vinkit kakun kokoamiseen täältä.

Koristeet

  • macaron -leivoksia
  • lehtikultaa
  • marenkeja

Pidä kaikkia näitä tarvikkeita aina kaapissa valmiina kun leipomisprojekti lähenee. Minulla on aina macaron-leivoksia pakkasessa ja marenkeja isossa lasisessa vaasissa keittiössä. Marengit säilyvät kuukausia.

Baby Shower Kakku
Baby Shower Kakku

Kakku oli jaettu kakkualustalla kahteen kerrokseen, jotta sen leikkaus sujuisi helpommin. Käytännössä siis tässä on kaksi kakkua päällekkäin. Tätä muuten kysytään usein eli ”miten korkea kakku leikataan?”. Tässä siis yksi esimerkki. Suosittelen korkeille kreemikakuille aina terävää veistä leikkaamiseen.

Baby Shower Kakku
Baby Shower Kakku

Kakku oli niin herkullista! Tiedätte varmaan, että suosikkimakuni yhdistyivät tässä(kin) kakussa.

Muista tarjoiluista ja juhlien ohjelmasta voit lukea lisää täältä.

Baby Shower Kakku
Baby Shower Kakku

Ihania muistoja nämä kuvat tuovat verkkokalvoille ja sydämeen! Nyt meidän kaunis terve vauva on jo täällä. Hän täyttää kohta jo 3 kuukautta. Olen kyllä niin otettu näistä minulle järjestetyistä juhlista edelleen. Voi itkut. Upeita ystäviä ja hetkiä.

Baby Shower Kakku
Baby Shower Kakku

Postauksen kauniit kuvat ovat Camilla Bloomin käsialaa.

Ihanaa päivää!

/Anni


Lisää vauva-aiheisia postauksia löydät jatkossa täältä.
Seuraa herkullista elämääni myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *