Silkinpehmeä suklaakreemi joka sopii niin kakun kuorrutukseen kuin täyttöönkin on täydellistä, ihanaa, täyteläistä, unenomaista, taivaallista, samettista, aromikasta..! Niin superherkullista, että itkettää! En ymmärrä miten tätä tuli tehtyä ensimmäisen kerran vasta nyt!
Kerroin teille leivontakuumeesta, jota sain tyynnyteltyä leipomalla tämän suklaakakun. No pitihän kakulle tehdä myös kuorrutus ja täyte. Siitä johtuen tapahtui seuraavaa. Olen ollut eilisestä asti sokerihumalassa. Suklaakakkua täytellessä tuli maisteltua useampaan kertaan tätä jumalaista kreemiä, joka soveltuu niin kakun täytteeksi kuin kakun kuorrutteeksikin. Kreemiä voi maustaa eri tavoilla: tilkka kahvia, valinnainen aromi (esim. toffee tai piparminttu) tai miksi et laittaisi kreemiin maustettua tuorejuustoa kuten kinuskituorejuusto?
Ihailen ja kuolaan avoimesti Manuelaa (Passion for Baking) ja tämä kreemi sai innostuksen alunperin hänen reseptistään: Dark Chocolate Cream Cheese Frosting . Tuunasin reseptiä kuitenkin itselleni sopivaksi. Ohjeen kreemi riittää yhden halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan täyttöön (3 kerrosta) ja kuorrutukseen. Jos teet pelkästään kuorrutuksen voit puolittaa ohjeen.
Silkinpehmeä Suklaakreemi:
- 400 g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy*)
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kuumaa vettä
- 350 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- valinnainen aromi esim. caramel tai kahvi
- Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään.
- Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi (vatkaa noin 5 minuuttia).
- Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto (huoneen lämpöisenä) kulhoon.
- Lisää tässä vaiheessa myös aromi, jos haluat maustaa kreemin.
- Vatkaa seos ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi (muutama minuutti)!
- Voit pursottaa kreemin kakun tai kuppikakkujen päälle tai levittää sen kauniisti ja tasaisesti palettiveitsellä!
Vinkki! Aromin lisäämisellä voit antaa kreemille ihania pikantteja makuja! Jos haluat pienen säväyksen kahvin, kinuskin tai piparmintun makua lisää muutama tippa aromia kreemiin vatkauksen aikana! Voit lisätä myös tipan vahvaa kahvia tai olla maustamatta kreemiä ollenkaan.
Vinkki! Vaihda maustamaton tuorejuusto vadelma- tai kinuskituorejuustoon! Voit myös käyttää makutomusokereita tavallisen tomusokerin sijaan!
Vinkki! Ole huolellinen ettei lisätty suklaa ole kuumaa tai tuorejuusto liian kylmää, jolloin kreemi helposti juoksettuu. Kaikkien aineiden tulisi olla mahdollisimman huoneenlämpöisiä.
Vinkki! Kreemi kovettuu jääkaapissa. Jos teet kreemin ennakkoon säilytä se jääkaapissa, anna pehmetä huoneenlämmössä ja vatkaa uudestaan kuohkeaksi ennen pursotusta, levitystä jne.
- Edit. 19.2.2018 Lukijan vinkki: myös maitosuklaalla tulee kuohkea ja täyteläinen kreemi!
LorAnn tuotemerkin aromeilla saa ihania makuja kreemiin! Löydät aromeja leivontatarvikekaupiusta. Täytin ja kuorrutin tämän suklaakakun suklaakreemillä.
Aivan ihanan kuuloinen ohje! Mutta kysymykseni kuuluu: Sopisiko tämä sokerimassan alle laitettavaksi? En pidä voi kreemeistä ja on tullut käytettyä massojen alla ihan vaniljakreemijauheella ja tuorejuustolla tykystettyä kermavaaahtoa, mutta tarjoilulla on kovin kiire kuorruttamisen jälkeen.
Hei Kakkunen 🙂
Kyllä uskon, että tämä kreemi sopisi myös sokerimassan alle. En ole testannut, joten en ole ihan varma miten tuorejuusto kreemissä vaikuttaa sokerimassaan (hikoiluttaako sitä) ja valkoisen massan alla tumma kreemi ei ole ihan paras. Kreemi kuitenkin jäykistyy jääkaapissa voin ansiosta, kuten voikreemikin mikä on paras sokerimassan alle. Kannattaa koittaa!
Paljonko kuvan kakkuun olet laittanut tuota kreemiä, riittääkö yksi satsi? Reunoilla näyttäisi olevan jotain muuta, onko se ihan suklaata? Kakku näyttää taivaallisen hyvältä ja sain jo tyttäreltä tilauksen tällainen syntymäpäiville. 🙂
Hei Anna-Maija, kuvan kakkupala on leikattu 20cm vuokaan leivotusta kakusta ja kakun sisällä on kreemiä, kuten myös kakun päällä. Yksi satsi kreemiä riittää 20 cm kakun täyttöön ja kuorrutukseen (se lukee tuolla ihan ohjeen alussa 🙂 Kiva, jos päätät leipoa kakun tyttäresi syntymäpäiville. Julkaisen viikon sisällä koko kakun ohjeen, mutta tosiaan pohjana toimi tämä:
https://www.anninuunissa.fi/helppo-meheva-suklaakakku/
Miten kreeminohjeen saisi muokattua maidottomaksi?
Hei Elina, valitettavasti en usko, että kreemistä saa koostumukseltaan samaa ilman maitotuotteita, koska kreemi sisältää:
– voita
– suklaata
– tuorejuustoa
Voin voi korvata margariinilla ja tummaa suklaata löytyy maidottomana, mutta tuorejuustoa ei oikein voi korvata mitenkään. En uskalla suositella tilalle muuta tuotetta ennen kuin olen itse testannut.
Hei! Tein juuri Violan vegaanisella tuorejuustoa tämän täytteen ja suklaakreemistä tuli todella hyvä (ellei jopa parempi)! 🙂
Kaupasta löytyy maidoton margariini, maidoton suklaa ja maidoton tuorejuusto esim Oatly. Hyvin toimii, olen tehnyt 😊
Voi, näyttää kyllä tosiaankin ihanalta! Pitää keksiä pian joku käyttötarkoitus tälle. Onneksi juhlia on tulossa vielä tälle vuodelle. 🙂
Hei Leena 🙂 Kiitos kommentista! Tätä voi kyllä laittaa meilkein mihin vaan! Vaikka keksien ja macaron-leivosten väliinkin. Taidan itsekin kokeilla pian uudestaan!
Voiko kreemiä säilyttää jääkaapissa,? Tein kreemiä reilusti koristelua varten:)
Hei Maria, ehdottomasti säilytys jääkaapissa kun kreemi sisältää maitotuotteita. Kreemi kovettu jääkaapissa, koska siinä on voita. Ota ajoissa huoneenlämpöön ja vatkaa pehmeäksi/kuohkeaksi ennen pursottelua/koristelua/levitystä.
Kiitos vastauksesta. Haluaisin vielä tarkentaa, säilyykö jääkaapissa 4 vuorokautta ?
Hei, kyllä minä käyttäisin vielä 4pv jälkeen. Säilyvyysasioissa käyttäisin aistinvaraista arviointia. Jos teet kreemin kakkuun, niin kuinka kauan kakku on mielestäsi syöntikelpoista? 🙂 Ainakin sen 4 päivää vai mitä? Se mihin käytät kreemin 4 päivän jälkeen on taas eri juttu. Näihin ei ole mitään kirjoitettuja sääntöjä. Niin kauan voi syödä kun näyttää, maistuu ja tuoksuu hyvältä 🙂
Hei!
Olen tekemässä tätä tyttären syntymäpäiväkakkua varten, sekä täytteeksi että kuorrutteeksi. Kakku on pakko olla tämän jälkeen suklaakoristeluineen jääkaapissa, joten miten paljon tämä kovettuu ja muuttuuko taas yhtään pehmeämmäksi kun otetaan kakku tarjolle?
Hei Suvi, voipohjaiset kreemit kovettuvat aina kylmässä ja pehmentyvät huoneenlämmössä. Kakun voi tottakai tehdä etukäteen jääkaappiin. Kun kakku tarjoillaan on koostumus taas pehmeä 🙂
Hei! Mitä luulet toimisiko tämä ohje korkean kakun välissä, jos suklaan vaihtaisi valkosuklaaseen ja kaakaojauheen esim. Vanilijakreemijauheeseen?
Hei Siina, hmm aika hyvä idea muuten 🙂 Lähtisin ehdottomasti kokeilemaan. Luulen, että toimisi, koska kremi on voipohjanen ja pysyy siksi kiinteänä varsinkin kylmässä. En voi kuitenkaan olla 100% varma, koska en ole testannut. Kerrothan miten kävi, jos päätät koittaa reseptiäsi. Minua alkoi kiinnostaa tämä 🙂
Ehdottomasti! 🙂 Ajattelin koittaa gluteenitonta kakkupohjaa mustikoilla ja täyttää kakun omatekoisella mustikkahillolla ja valkosuklaakreemillä! Saa nähdä miten onnistuu:)
Kuulostaa täydellisesltä! 🙂 Mukavaa leivontaa ja loppuviikkoa!
Hei! Taas on niin hyvä ohje!!! Paras kreemi mitä on kokeiltu ikinä!!! Kiitos….
Hei Ilona 🙂 Kiitos kommentista ja palautteesta! Tällaisia kommentteja on aina kiva lukea! Mukavaa viikkoa!
Ihania ohjeita ja olen tuunannut monesta oman maun mukaista! Kysymys: tämän kakun pakastaminen: toiminee varmasti samoin kuin muissakin kreemikakuissa?
Uskoisin, että toimii samoin.
Osaatko sanoa mistä mahtaisi johtua se että kun kakun kuorrutti kreemillä, se jähmettyi välittömästi kakun pintaan. Esim tasoittaminen kävi mahdottomaksi. Ei kyllä pysty leikkaamaankaan kakkua kun kreemi kovettuu kaapissa niin kovaksi 🤔
Kuinka vahvaa suklaata käytit? Voipohjaiset kreemit kovettuvat aina jääkaapissa (kylmässä) ja pehmenevät huoneenlämmössä. Ei pitäisi kuitenkaan tulla niin kovaa, että on vaikea leikata.
Heippa! Mahtavan kuuloinen ohje! Eikö tämä menisi myös ganachen alla, jos tekee valumakakun?
Hei Johanna,
Kiitos kommentista. Kyllä tämä menee myös ganachen alla 🙂 Kun on voita niin kreemi jämäköityy kylmässä. Eli kuorruta kakku ensin ja pidä jääkaapissa ja vasta kovettuneen kreemin päälle ganache. Hyvää viikonloppua!
Monelleko hengelle tästä kakusta mielestäsi riittää?
Hei jaana,
Kakku johon kreemi on tehty on noin kahdellekymmenelle syöjälle 🙂
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaakakku/
Onko kaakaojauhe aitoa kaakaota vai esim. Oboyta? Tein kreemin aitoon kaakaoon ja maku oli mielestäni hieman kitkerä vaikka mitat oli oikein.
Hei Susanna,
Aina leivonnassa käytän aitoa makeuttamatonta kaakaojauhetta 🙂 3 rkl koko kreemissä en usko tuoneen kitkeryyttä. Mitä suklaata käytit? Osa tummista suklaista on kirkeriä, jos esim. kaakaopitoisuus on 70%. Itse käytin suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 45-50%.
Mukavaa päivää!
Kiitos vastauksesta, suklaasta se tosiaan johtuikin. Ensi kerralla kokeilen eri suklaalla :).
Eipä kestä! Onnea uuteen kokeiluun! 🙂
Hei Anni!
Voisiko tuorejuustoa korvata jollain kreemissä? Nirsoilijoita joukossa?
Hei Susna,
Valitettavasti en oikein usko, että voi. Tai se ainakin muuttaa koostumusta jonkun verran. En ole testannut ilman, joten en voi suositella tilalle mitään 100% varmuudella. Täyte on juuri täydellistä tallaisena ja sen voin sanoa, että tuorejuusto ei maistu läpi 🙂
Moikka! Olen tekemässä pätkiskakkua ja tämän kreemin ajattelin laittaa väliin. Voiskohan osan suklaasta korvata sulatetuilla pätkiksillä? Vai meneekö ihan huti?
Hei Essi, en uskalla suositella sillä olen kokeillut pätkiksen sulattamista ja ne eivät sula tasaisesti. Pätkis kun on tryffeliä eikä täyttä suklaata 🙁 Harmi. Jos haluat mintun makua niin laita pari tippaa piparminttu-aromia 🙂
Hei!
Testasin noita sun ”helppo mehevä suklaakakku” ja ”silkinpehmeä suklaakreemi” -ohjeita. Kuvat kakusta pääsivät blogiini ja linkitin ohjeet siun blogiin. 🙂
Hei Pauliina,
Kiitos kommentista 🙂 Kiva kuulla, että testasit ohjeitani 🙂 Täytyykin käydä kurkkimassa blogiasi <3 Herkullista joulua!
Voikohan tuorejuuston sijaan käyttää masgarbone juustoa. Tai makujuustona sitruunaviolaa jos innostun lisämaus.
Hei Sanna,
Voit käyttää tuorejuuston tilalla mitä tahansa tuorejuustoa. Philadelphialla sain parhaan tuloksen – se on koostumukseltaan silkin pehmeää 🙂
Kiitoksia, noita olisi jo hankittuna ja vanilja violaa. Vieralle pitäs olla laktoositonta ja täällä en tuota philadelfiaa ole huomannut laktoosittomana.
Philadelphiaa löytyy nykyään myös laktoosittomana 🙂 Mukavaa leivontaa!
Moi Anni!
Tein tällä ohjeella suklaakakun lapseni juhliin. Kakkua kehuttiin paljon mutta kuten arvata saattaa, sitä riitti PALJON! Kiitos ohjeesta, teen tällä viikolla uudelleen tämän ystävälleni!
Moikka 🙂 Ihanaa kun kävit kertomassa terveiset kakun kehuista! Ihana kuulla, kiva kun reseptit pääsevät käyttöön. Oikein mukavaa kevään odotusta!
Hei!
Toimiiko kreemi, jos tumman suklaan sijaan käyttää maitosuklaata? 🙂
Hei iina, en ole kokeillut maitosuklaata niin en tiedä 100% valitettavasti. Tumma suklaa tekee kreemeistä ja täytteistä usein jämäkämpiä, siksi suosin sitä aina 🙂
Hei
Maitosuklaa testattu ja siitä tuli taivaallista ?jämäköity sekin hyvin ☺
Hei Iina, mahtavaa! Lisään reseptiin huomion, että onnistuu myös maitosuklaalla <3 Mitä suklaata muuten käytit 🙂
Käytin tuota Xtran maitosuklaata, mitä saa s-ryhmän kaupoista ?
Hyvä tietää, jos joku kysyy <3
Sopiiko tämä kreemi sokerimassan alle?
Kyllä, sopii loistavasti 🙂
Voikohan tätä pakastaa? On ihanan makuista, en viitsisi heittää pois kun tuli tehtyä vähän ylimäärin.
Hei Johanna,
Laita kreemi pakasterasiaan ja kunnolla kiinni. Voit pakastaa useamman viikon. Kun otat käyttöön niin sulata ja vatkaa uudestaan 🙂
Moikka!
Pystyisiköhän kakun pakastaa täytettynä ja päällystettynä? Helpottaisi viime hetken häävalmistelua!
Moikka Matu,
Kakun voi pakastaa, mutta kakku pitää peitellä hyvin, ettei se ota makuja ja hajuja pakastimesta. Siitä syystä ulkonäkö saattaa tulla suttuiseksi ellei sinulla ole kakun kokoista isoa suljettavaa rasiaa. Lisäksi kreemin koostumus saattaa muuttua. Kakkupohjan voi aina pakastaa, itse en suosi koko kakun pakastamista, mutta toki niin voi tehdä.
Heippa!
Ajattelin tehdä tämän suklaakreemin täytteeksi pikkuleipiin. Juhlat kolmen viikon päästä ja ajattelin nyt jo leipoa pikkuleivät valmiiksi pakkaseen ja mieluiten myös täyttäisin ne valmiiksi. Kestääköhän kreemi hyvänä pakastimessa? ?
Hei Amanda,
luulisin, että voit täyttää ja pakastaa. En usko että käy mitään 🙂 Pakkaa hyvin, niin ettei pikkuleivät ota makua pakastimesta. Kreemi on todella sulavaa ja luikasta. Pidä sitä hetki jääkaapissa niin se jähmettyy hiukan ja täyttö helpottuu 🙂
Selvä, näin teen ? kiitos vastauksesta! ?
Onko minun hyvä tehdä tuo kuorrutuskin tänään kun huomenna tarvitsen sen työkavereille
Teen itse kuorrutteet aina tarjoilupäivänä, koska ne kovettuvat (voi pohjaiset) jääkaapissa. Toki voi tehdä ennakkoonkin. Silloin on hyvä pitää hetki huoneenlämmössä ja vatkata kuohkeus takaisin 🙂
Käytätkö tähän kreemiin suolatonta voita vai tavallista voita? Ja olen tekemässä tätä 26 cm:n kakkun kuorrutukseen ja täytteeksi. Täytyykö tehdä 1,5 kertaisena?
Käytän ihan tavallista voita. Ilmoitan aina erikseen, jos resepti vaatii suolatonta 🙂 Nyt en osaa muistaa ihan tarkalleen tuota riittoisuutta – riippuu myös kakkusi korkeudesta. Jos epäilet riittävyyttä niin tee varmuudeksi 1.5 kertainen ohje. Jos kreemiä jää yli voi sen myös pakastaa.
Ihana resepti 🙂
Onko sulla ohjetta mimmonen suklaaganashe tähän sopisi valuttaa päälle?
Kiitos jo etukäteen.
Moikka,
Voit tehdä suklaaganachen esimerkiksi tämän ohjeen mukaan:
https://www.anninuunissa.fi/kummituskakku-suklaakakku-gluteeniton/
Hei, olen aiemminkin tehnyt tätä ihanaa kreemiä kakkuun, mutta nyt päätin käyttää tosi tummaa suklaata (pääosin 80%) ja lisäsin lopussa daim rouhetta ja nopeasti sekaisi. Kreemistä tuli heti vatkauksen lopetettuani tosi jämäkkää eikä silkkistä kuten aiemmin. Olisiko jompikumpi näistä muutoksista voinut tehdä sen, esim olisiko suklaata pitänyt laittaa vähemmän kun on niin tummaa? ?
Moi Salla, vosin veikata, että tuo todella tumma suklaa on jämäköittänyt kreemiä tai kumoikin. En osaa tarkemmin sanoa testaamatta miten suhteita tulisi muuttaa. Daimrouhekin on voinut vaikuttaa koostumukseen.
Aivan superhyvä ja suklainen kakku tuli syntymäpäiväjuhliin!
Ihanaa kuulla <3 Kiitos palautteesta!
Voiko tätä kuorrutetta pursottaa?
Voi tottakai. Kreemi on tosi pehmeää, joten kannattaa jämäköittää sitä hiukan kylmässä ennen pursottelua.
Hei Anni, ihastuttavan näköinen ja varmasti myös suussasulavan suklaisen makuinen. Tämä menee nyt seuraavaksi kokeiluun mulla. Haluaisin kysyä voiko kreemin tehdä margariinista vai toimiiko ainoastaan voi? Kiitos vastauksestasi.t.Essi
Hei Essi,
kiitos kommentistasi <3 En ole itse kokeillut margariinista, mutta muistelen jonkun lukijan testanneen ja onnistuneen <3 Kokeile siis ihmeessä!
Hei! Onko aromin käyttö ns”pakollista”?
Terv.Nadja
Aromin käyttö ei ole ikinä pakollista. Ne ovat ikäänkuin mausteita, joita laitetaan aina maun mukaan tai ei ollenkaan 🙂
Hei. Onko voin määrässä jokin virhe? Teimme tällä ohjeella ja meistä voita tuli todella paljon, kun melkein paketillinen. Voi maistui meistä läpi ja oli liian äklöä syödä. Harmi, kun kakku meni nyt piloille.
Hei Henna, määrät on ohjeessa ihan oikein. Tämä on yksi suosituimmista kreemiohjeistani ja tällä on onnistunut moni kotileipuri, mistä olen saanut paljon positiivista palautetta. Kreemin teko on hankalaa ja sitä pitää opetella. Kreemit ovat usein voipohjaisia, mutta voi ei maistu kreemissä kun kreemi on vatkattu oikein. Tosi harmi kuulla, että jokin on mennyt valmistuksessa teillä pieleen 🙁 Voit lukea lisää voikreemin valmistuksesta täältä:
https://www.anninuunissa.fi/monipuolinen-voikreemi/
Joo kreemi on liian voimainen ja peittää suklaan maun. Itsekään en pystynyt syömään. Omistan monitoimikoneen ja kreemi näytti täsmälleen samalta kuin sinun, joten tässä on turha syytellä ”vatkaamistaitojamme”. Maistuu paremmalta, kun pistää vain puolet voin määrästä ja enemmän tuorejuustoa.
Harmi, että koit vastauksesi syyttelevänä. Se ei ole ollut tarkoitus. Koitan itse pitää kommentoinnin täällä aina asiallisena ja mukavana – toivon sitä muiltakin. Meillä kaikilla on erilainen maku. Hyvä, jos löysit kuitenkin tavan tehdä tästä suositusta kreemistä sinun makuusi sopivamman lisäämällä tuorejuustoa ja vähentämällä voin määrää 🙂
Toimii hyvin myös maidottomalla Oatlyn påmackan ”tuorejuustolla” 😊
Mahtavaa! 🙂 Kiitos kommentistasi!
Käykö fazerin maitosuklaa?
En ole testannut itse Fazerin maitosuklaalla, mutta kommenttien perusteella kreemin voi tehdä maitosuklaaseen onnistuneesti 🙂
Kokeilin ensimmäistä kertaa tätä poikani 2v-synttärikakkuun ja voi NAM miten ihanan makuista kreemiä!! 😍 Todellakin silkin pehmeää ja ihanan makuista, olisi voinut lähes syödä kulhosta päin 😄
Hih tämä on kyllä silkkisen ihanaa 🙂 Kiva kun sinäkin pidit!
Voiko kreemin alle laittaa jotain hilloa yms?
Tottakai voi 🙂
Moikka,
Ihana ohje, mietin tässä että jos kreemin päälle tulisi sokerimassa koristeita, vettyisiköhän ne?
Kun on kuitenkin tuo tuorejuusto mukana 🤔
Moikka Jojo, laittaisin koristeet kakun pintaan tarjoilupäivänä. Eivät vety yhtä helposti kuten kerman päällä, mutta varmuuden vuoksi välttäisin koristelemasta päivää ennen 🙂
Heips,
Riittääkö täytteestä puolikas annos, jos täytän vain yhden kerroksen sekä kuorrutan päällisen? Kakku on 20cm 🙂
Hei,
Saattaa riittää, jos käytät kuorrutetta harkiten 🙂
Hei,
Onko hölmö idea tehdä suklaakakku tällä täytteellä, mutta kuorruttaa valkoisella kerma-rahka-seoksella? Jääkö tumma pohja paistamaan läpi tms. Kakku tulee syntymäpäiville ja jollain tapaa miellän valkoisen kakun juhlavammaksi kuin suklaanvärisen.
Hei,
Ei se ole minusta tyhmä idea – usein suklaakakkujakin kuorrutetaan valkoisella. Silloin toki on riskinä, että kakku paistaa läpi alta ellet tee paksuja pursotuksia 🙂
Moikka 🙂 olen tekemässä kakkua mihin tulee mansikkamousse ja toiveissa oli suklaakuorrutus ja kermapursotukset…onnistuisiko jos tällä reseptillä kuorrutraisi kakun tasaiseksi ja päälle pursottaisi kerman(myös sivuille) vai valuuko kerma pois
Moi,
Valitettavasti luulen että kerma valuu pois liukkaan voipohjaisen kreemin päältä 🙁
Ihana ohje! Muokkasin ohjetta siten, että laitoin 200g maitosuklaata ja 200g Geishaa. Tuli mukava pähkinäinen vivahde tuosta Geishasta ja koostumus täydellisen samettinen. Täyte tuntuu olevan vähän suolaiseen taittuva, ja arvelenkin tämän johtuvan voin määrästä. Saattaa olla, että keittiövaakani hieman huijasi ja voita tuli hivenen liian reippaasti.
Voi pieni suolainen vivahde häiritsee voi tässä ohjeessa käyttää suolatonta voita 🙂 Itse pidän juuri tuosta suolaisuuteen taittavasta mausta. Ihanaa sunnuntaita!
Mitenköhän tämä toimisi kuppikakkujen kuorrutteena. Saako pursotettua, pitääkö muotonsa pursotuksen jälkeen ja kolmannekseen mahtaako olla aivan liian makeaa.
Makeus on aina maistajan suussa 🙂 Minusta ei ole liian makeaa, mutta meillä kaikilla on hiukan erilainen maku. Tätä voi ehdottomasti myös pursottaa, jos tuntuu hiukan liian pehmeältä niin kreemiä voi pitää hetken jääkaapissa, missä se jämäköityy, koska on voipohjainen.
Moi! Olen tekemässä kreemiä toiseksi kakun täytteeksi ( 2 kerrosta tätä ja 2 kerrosta vadelmamoussea). Kakku on melko korkea joten jähmettyykö tarpeeksi jotta kakku pysyy kasassa, esim kannattaako lisätä Liivatetta? Voita on kyllä melko paljon mutta parempi kuitenkin varmistaa 🙂
En laittaisi tätä kreemiä noin korkean täytekakun täytteeksi. Se kovettuu kylmässä, mutta pehmenee huoneenlämmössä ja voi luisua kakun välistä pois. Miksi et tekisi ihan suklaamoussea:
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/
Kuulostaa ihanalle tämä ohje!
Paljonko kreemiä tarvitsen jos teen pienen kakun n.18cm vuokaan? Riittääkö puolitettu annos?
Lisäksi olisiko sinulla ohjetta suklaakakkuun joka ei olisi tehty tummasta suklaasta? Mieheni toivoi suklaakakkua mutta ei liian tummaa…hankalaa löytää reseptiä…
Hei,
Kreemin riittoisuus riippuu tietenkin siitä kuorrutatko kakun vai laitatko sitä myös kakun väleihin ja kuinka korkean kakun teet 🙂
Suklaakakut tehdään yleensä aina leivontasuklaaseen tai kaakaojauheeseen. Voisit testata kaakaopohjaista sokerikakkupohjaa, jos haluat miedon suklaan maun.
https://www.anninuunissa.fi/tumma-sokerikakkupohja/
Kiitos paljon!
Hei! Jos käy niin, että kreemi pääsee juoksettumaan, voiko sitä vielä pelastaa mitenkään?
Missä kohdassa juoksettuminen tapahtui?
Täydellinen luottoresepti! Tähän on turvauduttu ties kuinka monet kerrat ja aina yhtä onnistunut. Kiitos tästä ohjeesta!
Ihanaa <3 Tämä on kyllä mahtava ohje minustakin 🙂
Hei, tämä näyttää aivan ihanalta. Riittääköhän kreemi 25cm halkaisijaltaan kakun täytteeksi ja väliin, jos teen kakkuun vain yhden välin?
Kreemiä tulee runsaasti. Uskon, että riittää kyllä.
Tulin tuohon halkaisija-asiaan vielä lisäämään, että kuvan kakussahan on neljä kerrosta ja kolme väliä? Riittääkö ohje 20cm halkaisijalla siis kahteen vai kolmeen väliin? 🤔
Riittoisuus lukee selkeästi ohjeessa. Tässä vielä ote:
Ohjeen kreemi riittää yhden halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan täyttöön (3 kerrosta) ja kuorrutukseen. Jos teet pelkästään kuorrutuksen voit puolittaa ohjeen.
Kiitos vastauksista! ☺️ Tämä oli selkeä, mielestäni kuvassa vain oli yksi kerros enemmän, mutta ehkä sinä puhuitkin väleistä ja minä ajattelin kakun kerroksia ☺️
Tein aiemmin kakun väliin suklaakreemiä, jossa oli vain voita, tuorejuustoa ja maitosuklaata. Se kovettui jääkaapissa niin, että leikatessa piti väkisin painaa, että kerros lohkesi 😅 onneksi oli omaan käyttöön.
Nyt haluaisin testata tätä niin, että 25cm kakun kahteen väliin vadelmamoussea ja yhteen väliin tätä. Kovettuuko tämä kuinka kovaksi jääkaapissa, onko leikattavaa? Kannattaisiko tehdä puolikas annos tuohon yhteen 25cm väliin? En haluaisi ”pelkkää” suklaamoussea, kun haluaisin vadelman kanssa todella rikkaan ja paksun suklaatäytteen.
Tämä suklaakreemi kovettuu myös voin ansiosta jääkaapissa ja siitä tulee todella tönkköä, jos käyttämäsi suklaa on todella tummaa. Jos ei pysty leikata on kuitenkin jotain mennyt valmistuksessa pieleen. Kakut tosin kannattaa antaa aina olla hetken huoneenlämmössä ennen leikkaamista. Maistuukin paremmalta.
Jos haluat pehmeästi leikkautuvaa moussea kakun väliin niin suosittelen tätä:
https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/
Hei! Voiko pari pisaraa nestemäistä vanilja-aromia aiheuttaa kreemin juoksettumisen? Olen kerran tehnyt tätä kreemiä aiemminkin ja onnistui hyvin (muistaakseni tuolloin en lisännyt aromia), nyt sen sijaan juoksettui sen jälkeen kun olin lisännyt kaakaojauhe-vesi-seoksen, tuorejuuston, sulan suklaan ja aromin, vaikka tätä ennen vatkattu voi-sokerimassa oli näyttänyt juuri oikealta. Kaikki aineet olivat huoneenlämpöisiä.
Mietin myös miksi kaakaojauhe pitää sekoittaa kuumaan veteen, mikäli kaikki muut aineet tulee olla huoneenlämpöisiä?
En usko, että voi noin pienestä määrästä juoksettua. Kaakao sekoittuu kuumaan nesteeseen paremmin. Ohjetta voi toki soveltaa halutessaan.
Huippu ohje, myös tuo kakkupohja😋 Mietin tästä valkosuklaaversiota, mikä on kaakaojauheen merkitys kreemissä, voisiko sen jättää valkosuklaisesta vain pois..?
Kokeile ihmeessä ja kerro miten onnistuit 🙂 Kaakaojauhe tuo syvyyttä suklaiseen makuun. Minulla on myös erikseen valkosuklaakreemin ohje ja se löytyy täältä:
https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/
Huomasinkin sen kun olin kysynyt😀 Menee kokeiluun!
Hei Marjo, kokeilitko valkosuklaalla? Millainen tuli?☺️
T. Anna
Hei, mitä luulet, voiko kakun pakastaa,jos tekee jo aikaisemmin valmiiksi?
Olen tehnyt tätä usein ja tämä on taivaallisen hyvää!!☺️
Mietin että voisikohan tästä tehdä valkosuklaaversion vaihtamalla tumman suklaan valkoiseen ja jättämällä kaakaon pois?🧐
Ah, nyt näinkin tuon aiemman kommentin!
Näyttääpä herkulliselta! Ajattelin tehdä tämän kakun valmistujaisjuhliin ja pohdin kahta asiaa. Kannattaako kakku täyttää edellisenä iltana ja kuoruttaa juhlapäivänä? Ja Kuinka hyvin vaahto pitää muotonsa kun on huoneenlämpöistä? Mikäli kakku siis seisoo juhlapöydässä pidempään niin jaksaako pitää itsensä siististi kasassa? Onko tällaisesta kokemusta?
Hei, täytän itse kakut aina edellisenä päivänä ja kreemitän sekä koristelen tarjoilupäivänä. Kuorrutuksenkin voi tehdä jo edellisenä päivänä tähän kakkuun. Kreemi pitää kyllä muotonsa ihan hyvin ellei ole kamala helle ja kosteus , kuten kesällä 🙂
Minulla onnistui täydellisesti, mutta on ällön makeaa.
Täytyy todella tykätä suklaasta, muuten ei pysty syömään. Vieläkin vihloo hampaita. Ehkä kakun täytteeksi pitäisi lisätä jotain raikasta.
Tällaisia ne makuasiat ovat 🙂 Toisen mielestä täydellistä ja toisen ei. Ihanaa joulun aikaa!
Tämä kreemi on toiminut minulla erinomaisesti!
Tein kreemiä isomman satsin ja pakastin. Aion viikonloppuna tehdä churroja ja mietin, voisiko tätä sulatettuna, uudelleen vatkattuna ja huoneenlämpöisenä soveltaa suklaamoussedippinä churroille. Tai voisiko kreemiä löysentää jollain tapaa vielä tässä vaiheessa? Tulisiko sinulle jotakin keinoa mieleen?
Tämä kreemi on loistavaa 🙂 Varmasti toimii myös suklaamoussedippinä! Jos lämmität kreemiä saat siitä juoksevampaa.
Kiitos! ☺️ Eli siis ihan mikrossa / hellalla voisi koittaa lämmittää (kädenlämpöiseksi?)?
Mikrossa lämmittäisin ihan hetken (samoin tehdään jos pitää nopeasti saada voikreemistä pehmeää – ei hellalla 🙂
hei! miten voin välttää ettei kreemistä tule liikaa voin makuinen?
Kun voikreemi on vatkattu kunnolla ja tarpeeksi pitkään se ei maistu voilta. Tähän tarkoitukseen kannattaa käyttää aina sähkövatkainta.