Bagels
Mikä olisi parempaa sunnuntaiaamuna kuin vastapaistetut bagelit? En keksi tällä hetkellä mitään muuta. Nämä herkut ovat tuoreena herkullisen rapeita ja maukkaita. Kaikenlisäksi voit täyttää ne mielesi mukaan. Kahvi toiseen käteen ja nam!
Taikina: 20 kpl (itse jaoin taikinan 3 osaan ja tein 6 bagelia)
- 7 dl vettä
- 3 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 ps (11g) kuivahiivaa
- 15 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
- Seesaminsiemeniä
- Pellavansiemeniä
Keittämiseen:
- 3 l vettä
- 2 rkl siirappia
- Mittaa 42 asteinen vesi kulhoon. Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola pariin desiin jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja hiljalleen sekoitellen ja lopuksi alustaen käsillä kunnes taikina on kiinteää ja kimmoisaa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kohota taikinaa 30 miuuttia liinalla peitetyssä kulhossa.
- Leivo taikina jauhetulla alustalla tangoksi. Jaa tanko 20 palaan. Pyörittele paloista pullia ja kohota liinan alla vielä 15 minuuttia. Paina pullaan reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi.
- Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kuumenna isossa kattilassa vesi kiuhuvaksi ja lisää siirappi. Pudota 2-4 rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä minuutti. Käännä rinkeli ja keitä vielä toiselta puolelta minuutti. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperilla suojatulle pellille ja ripottele päälle siemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita.
Vinkki! Täytä bagelit mielikuvituksesi ja makusi mukaan. Klassisesti bagelien väliin kuuluu aina tuorejuusto. Juuston lisänä sopivat erilaiset salaatit, tomaatti ja esimerkiksi kylmäsavulohi tai kalkkuna. Hyvää ruokahalua!
Myös näillä sopii
Herkutella
Pinkkiä leivontaa Roosa nauha -päivänä
Ikioma Studio – Työhuone kesäksi
Ihanat Laku-Suklaatryffelit
Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella