• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Bagels

Leivät· Sämpylät

13 loka

 

Mikä olisi parempaa sunnuntaiaamuna kuin vastapaistetut bagelit? En keksi tällä hetkellä mitään muuta. Nämä herkut ovat tuoreena herkullisen rapeita ja maukkaita. Kaikenlisäksi voit täyttää ne mielesi mukaan. Kahvi toiseen käteen ja nam!

Taikina: 20 kpl (itse jaoin taikinan 3 osaan ja tein 6 bagelia)
  • 7 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 ps (11g) kuivahiivaa
  • 15 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
  • Seesaminsiemeniä
  • Pellavansiemeniä
Keittämiseen:
  • 3 l vettä
  • 2 rkl siirappia
  1. Mittaa 42 asteinen vesi kulhoon. Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola pariin desiin jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää jauhoja hiljalleen sekoitellen ja lopuksi alustaen käsillä kunnes taikina on kiinteää ja kimmoisaa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kohota taikinaa 30 miuuttia liinalla peitetyssä kulhossa.

  2. Leivo taikina jauhetulla alustalla tangoksi. Jaa tanko 20 palaan. Pyörittele paloista pullia ja kohota liinan alla vielä 15 minuuttia. Paina pullaan reikä peukalolla ja venytä rinkeliksi.
  3. Laita tässä vaiheessa uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiuhuvaksi ja lisää siirappi. Pudota 2-4 rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä minuutti. Käännä rinkeli ja keitä vielä toiselta puolelta minuutti. Nosta rinkelit reikäkauhalla leivinpaperilla suojatulle pellille ja ripottele päälle siemeniä. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes bagelit ovat kauniin ruskeita.
 
Vinkki! Täytä bagelit mielikuvituksesi ja makusi mukaan. Klassisesti bagelien väliin kuuluu aina tuorejuusto. Juuston lisänä sopivat erilaiset salaatit, tomaatti ja esimerkiksi kylmäsavulohi tai kalkkuna. Hyvää ruokahalua!

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Omenahyve eli Omena-kaurapaistos
Seuraava artikkeli: Fazerina browniet »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios