• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihana Maitosuklaaganache

Täytteet ja kuorrutukset

4 tammi
Ihana Maitosuklaaganache



Ihana Maitosuklaaganache: maitosuklaa ja kerma ovat ihania sellaisenaan, mutta yhdessä niistä on moneksi! Ganachella on monia muotoja: valuva tai kuohkea.

Valutettu suklaaganache kakun päällä on upea ja herkullinen lisä juhlakakkuihin. Drip-kakut ovat muutenkin muodissa ja niitä näkee joka paikassa! Mitä jos sullattaisit kuitenkin tällä kertaa suklaan kermaan ja jäähdyttäisit seoksen, jonka jälkeen vatkaisit sen? Saat vaahdotettua suklaaganachea, jota voit pursottaa ja levittää kakun päälle. Ihanaa vai mitä? Voit myös maustaa ganachen erilaisilla aromeilla ja voit tehdä tämän myös tummaan (45-50%) suklaaseen!


Ihana Maitosuklaaganache

Ohje:

  • 2 dl kermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 1-2 tippaa aromia (halutessasi voit lisätä antamaan makua esim. piparminttu, caramel, pähkinä)
  1. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
  2. Kaada puolet kuumasta kermasta suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista.
  3. Kaada toinen puolisko kermasta pienissä erissä suklaan joukkoon, välillä hämmentäen.
  4. Mausta ganache aromilla ja siirrää jääkaappiin jäähtymään.
  5. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun päälle palettiveitsellä.
  6. Voit myös pursottaa ganachen kakun reunoille halutessasi.

Tässä suklaaganache maustettuna piparminttuaromilla suklaakakun päällä.

39 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Gluteeniton Pannukakku (pellillinen)
Seuraava artikkeli: Sitruunajuustokakku Browniepohjalla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    11.1.2017 15:25

    Moikka!
    Miten jos tämän tekisi valkosuklaan kanssa. Laittaisinko valkosuklaata kerman joukkoon saman verran, kuin maitosuklaata? Entä osaisitko sanoa voisiko tätä värjätä jollakin tavalla, pastaväreillä tai tomuväreillä? 🙂
    -Jenna-

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.1.2017 16:34

      Moi,

      Valitettavasti en ole kokeillut tehdä vaahdotettua ganachea valkosuklaasta. En ole ihan varma siis suhteista – uskoisin, että toimii samalla tavalla. Tämä pitää ehdottomasti testata! Ja kyllä voi värjätä pasta- ja tomuväreillä 🙂

      Vastaa
  2. Pauliina sanoo

    31.8.2017 12:15

    Hei,

    Ihanaa ganachea tuli. Ei vaan vaahdottonut kunnolla. En tiedä olivatko suhteet ihan kohdillaan kun oli pari innokasta pikkuapukokkia pilkkomassa suklaata ? Mutta hyvää oli kuitenkin. Pitää kokeilla uudelleen paremmalla onnella. Kiitos ihanista resepteistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2017 08:20

      Hei Pauliina,

      Olihan ganache kunnolla jäähtynyt ennen vatkausta? Sen pitää olla täysin jääkaappikylmää, että vatkaantuu. Tämä on kyllä herkkua 🙂 Kiitos kommentistasi!

      Vastaa
  3. Sofia sanoo

    12.12.2017 17:32

    Hei, voikohan tätä kuorrutetta pakastaa? Unelmatortun päälle ajattelin tehdä ganachea ja pitäisi pakastaa se kuorrutettu unelmatorttu sitten. Ilman vaahdotusta ainakin kestää pakastuksen mutta mitenhän sitten vaahdotettuna?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.12.2017 19:52

      Hei Sofia,

      en ole koskaan pakastanut vaahdotettua ganachea, joten en ole ihan varma siitä miten se käyttäytyy. Kun olet kuorrutteen levittänyt jo kääretortun päälle, niin uskoisin ettei mene miksikään lyhyen pakastuksen aikana. Pinta ehkä kärsii, kun joudut peitellä leivonnaisen hyvin ettei se ota makuja pakastimesta.

      Vastaa
  4. Ella sanoo

    6.4.2018 16:11

    Eli jos haluaa tehdä sellaisen drip kakun nii laitetaanko suklaata silloin enemmän? vai skipataanko jääkaappivaihe? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2018 17:21

      Drip kakuille ganache-ohje on erilainen. Katso esimerkiksi täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/kummituskakku-suklaakakku-gluteeniton/

      Vastaa
  5. Seija sanoo

    20.4.2018 18:08

    Hei. Mikä kerma? Vispi vai Kuohu? Entä minkä merkin suklaa. En halua epäonnistua.. ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2018 07:00

      Hei Seija, en usko, että merkit vaikuttavat tässä ohjeessa epäonnistumiseen 😉 Käytin Fazerin sinistä ja kermana kuohu, mutta vispi kävisi ihan yhtä hyvin. Mukavaa lauantaita!

      Vastaa
      • Hyvä resepti sanoo

        12.9.2020 12:56

        Minä tein eilen arpajaisiin kakun tällä reseptillä. Maistui ihanan suklaiselta. Itse tein vispikermasta, joten sekin toimii☺️☺️

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          12.9.2020 22:00

          Ihana kuulla 🙂

          Vastaa
  6. Marianne sanoo

    13.9.2018 21:33

    Hei, voiko tämän värjätä elintarvikevärillä esimerkiksi siniseksi? ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.9.2018 07:25

      Hei Marianne,

      en usko, että saat mitään suklaakreemiä siniseksi. Suosittelen värjäämään vaaleita täytteitä/kreemejä. Esimerkiksi:

      https://www.anninuunissa.fi/taytelainen-valkosuklaakreemi/

      Vastaa
  7. Suklaa sanoo

    23.11.2019 12:05

    Hei! Tein tämän syntymäpäiväkakun kuorrutteeksi, kaikki meni hyvin, mutta kun olimme vaahdottanut kuorrutteen jätimme sen pöydälle, täytimme kakun, ja se oli muuttanut koostumusta kovaksi ja piti vaahdottaa uudelleen, jonka jälkeen näytti erilaiselta. Ei vaikuttanut paljoa mihinkään, hyvin sai kakun kuorutettua ja maku on hyvä, mutta mietin seuraavaa kertaa ajatellessa että mikä meni pieleen. Pitääköhän siis kakku kuorruttaa saman tien vatkaamisesta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.11.2019 14:22

      Hei, nyt en osaa sanoa mitä kummaa on tapahtunut. Vaahdotetun ganachen pitäisi pehmentyä huoneenlämmössä. Jääkaapissa se saattaa kovettua eli kylmässä. Todella outoa, valitettavasti minulla ei ole vastausta tähän. Olen kuorruttanut kakun yleensä heti, mutta välillä myöhemminkin ja ganache on ollut täysin käyttökelpoista.

      Vastaa
    • Anne sanoo

      18.6.2021 12:00

      Hei
      Voiko kakun kuorruttaa/pursottaa juhlia edeltävänä päivänä tällä vaahdotetulla kuorrutteella vai muuttuuko koostumus/näkö yön aikana miten? 🙂

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        18.6.2021 13:13

        Voi kuorruttaa. Jääkaappisäilytyksessä aina kupu kakun päälle ettei ota makuja muista jääkaapin tuotteista.

        Vastaa
  8. Jutta sanoo

    25.2.2020 22:29

    Hei! Minkä kokoiselle kakulle tämä riittää? Mulla on 25cm pme vuoka ja meinasin siinä 6munan kakun tehdä ja kuorruttaa tällä 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.2.2020 13:33

      Tekisin tämän ohjeen ainakin kaksinkertaisena noin isolle kakulle. Riippuu myös kuinka korkea kakustasi tulee, että riittääkö kreemi.

      Vastaa
  9. Sharareh sanoo

    20.4.2020 10:07

    Hei, mietin tässä, että onko aromia pakko laittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.4.2020 12:12

      Hei,

      Aromin lisääminen on sama kuin ruoan maustaminen eli voit jättää tottakai myös pois.

      Vastaa
  10. Melissa sanoo

    9.5.2020 22:11

    Hei, tein tätä äsken 86% tummasta suklaasta (1 dl kuohukermaa, 100g suklaata) ajatuksena levittää ohut kerros pienen kakun päälle ja reunoille. Tein täysin ohjeen mukaan, mutta joku meni kyllä pieleen koska ei tästä kuohkeaa tullut vaan kerma selkeästi leikkasi tai jotain vaikka en ehtinyt edes vatkata kauaa. Yritin pelastaa tilannetta lisäämällä vatkattua kermaa joukkoon mutta tulos oli sama, massaa oli vain enemmän 😀 Lopputulos näytti suklaajäätelöltä jollain tapaa (massa rakoili) ja oli mahdoton levittää. Onnistuin kuitenkin jotenkin saamaan kakun pinnalle ohuen kerroksen ja peitin sen mansikoilla, onneksi kakku on vain kotiväelle ja maku oli OK (alun perin tosin ajattelin viedä loput kakusta äidin työpaikalle mutta nyt en kehtaa haha). Reunoille en olisi sitä onnistunut levittämään joten sai jäädä nakukakuksi. Resepti on varmasti hyvä mutta tämä tiedoksi että ainakaan näin tummalla en saanut onnistumaan! En alle 70% edes miellä tummaksi suklaaksi joten siksi ajattelin että tällä toimisi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2020 07:31

      Hei Melissa,

      Ohje on nimeltään vaahdotettu maitosuklaaganache ja siihen käytetään nimenomaan maitosuklaata, jolla siihen saa pehmeän koostumuksen. Noin tummaa suklaata käytettäessa ohjetta täytyy muuttaa, joten ei ole ihme ettet onnistunut. Tumma suklaa jähmettää kerman, joten levittyvää vaahtoa siitä ei oikein saa.

      Vastaa
      • Melissa sanoo

        10.5.2020 18:59

        Joo, tuli huomattua 😀 Ohjeessa tosin lukee että voi tehdä tummasta suklaasta.. 🙂 mitä se sitten kenellekin tarkoittaa on eri asia.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          11.5.2020 06:48

          Niimpä lukeekin, ohje on niin vanha, että olin ihan unohtanut ja raskausavoit eivät toimi tällä hetkellä 😀 Onnistuu tosiaan tummalla leivontasuklaalla (kaakao 45-50%). Tummemmissa suklaissa on tuo jähmettymisen vaara, teki niin ganachea tai suklaamoussea. Lisäänkin nuo prosentit suoraan ohjeeseen.

          Vastaa
  11. Melissa sanoo

    13.5.2020 21:27

    Jes kiva, jospa joku muukin yrittää tummalla niin ei tee samaa virhettä kuin minä 🙂

    Vastaa
  12. marja sanoo

    10.12.2020 10:00

    Tässäpä hyvä idea joulu-/hääpäivä halon kuorrutukseen. Eiköhän tämä toimi kääretortuunkin ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.12.2020 10:03

      Varmasti toimii!

      Vastaa
  13. marja sanoo

    14.12.2020 16:44

    Hei, oletko kokeillut, valmistaa tätä herkkua suklaasta, jossa on krokanttia?
    (maitosuklaa appessiinikrokantilla)… uskaltaisikohan yrittää 🙂 ??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2020 17:42

      Tottakai uskaltaa 🙂 toimii varmasti – krokantit jäävät suutuntumiksi täytteeseen.

      Vastaa
  14. marja sanoo

    14.12.2020 16:47

    Hei. Mitenhän on, uskaltaiosiko tuon tehdä appelssiinikrokantti maitosuklaasta??

    Vastaa
  15. marja sanoo

    14.12.2020 16:50

    Entä uskaltaisikohan, tätä kokeilla appelssiinikrokantti maitosuklaasta???

    Vastaa
  16. Laura sanoo

    23.2.2021 13:25

    Sopiiko tämä sokerimassan alle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.2.2021 13:34

      Mielummin laittaisin kreemin. Kerma saattaa vaikuttaa sokerimassan koostumukseen.

      Vastaa
  17. Reetta sanoo

    13.5.2021 18:16

    Riittääkö 1 vai 2 väliin, kun 24cm vuoka? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2021 20:14

      Riippuu tietenkin kuinka paksut kerrokset teet. Tekisin ehkä 1,5 kertaisena kahteen väliin.

      Vastaa
  18. Paula sanoo

    9.6.2021 15:24

    Moikka! Voiko suklaaganachen pakastaa, eli ajattelin tehdä juhliin isoja paksuja suklaakääretorttuja suklaaganachetäytteellä ja myöhemmin juhlapäivänä kuorruttaa ja koristella.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.6.2021 20:22

      Kyllä uskon, että ganache säilyy hyvin pakastettuna. Varmaan hieman joutuu vatkata, että saa sulatuksen jälkeen kuohkeaksi.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios