• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Tuulihattutorni – Croquembouche

Joulu· Nopeat ja helpot· Uusivuosi

5 joulu
Helppo Tuulihattutorni - Croquembouche

Joulun alla tulee aina kiire. Minulla on syksystä asti täydennetty lista ideoita, joita haluaisin toteuttaa ja jakaa teille. Luultavasti en ehdi toteuttaa kuin pari ideaa listalta tänäkään vuonna. Lopuksi tulee aina kiire ja ideat sekä sisältö jäävät kaiken hössötyksen jalkoihin. Päätinkin nostaa näitä viime vuonna jalkoihin jääneitä ideoita nyt ajoissa tänä vuonna! Muutenkin kaikkea ihanaa on tullut tehtyä, eikä niitä saisi unohtaa.

Ensimmäisenä Pastamuijien joulupöydästä napattu helppo tuulihattutorni eli croquebouche. Alkuliitteen ”helppo” tämä vaikealta näyttävä jälkiruoka saa siitä, että voit käyttää valmiita täytettyjä tuulihattuja, joita löytyy kauppojen pakastealtaista. Tuulihatut kootaan torniksi ja päälle sirotellaan sokeria ja valutetaan suklaata. Ihanaa.

Alun perin ranskalainen jälkiruoka kootaan perinteisesti korkeammaksi torniksi ja sidotaan kehrätyllä sokerilla. Etelä- ja Keski-Euroopassa tätä juhlallista jälkiruokaa tarjoillaan usein isoissa juhlissa kuten häissä ja kastepäivänä.

Helppo Tuulihattutorni - Croquembouche

Helppo Tuulihattutorni – Croquembouche

TUULIHATUT

  • 3 dl vettä
  • 100 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 isoa kananmunaa
  1. Kiehauta vesi ja voi pienessä kattilassa. Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla tai nuolijalla, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
  2. Jäähdytä taikina ja lisää kananmunat vasta sitten yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten sekaan. Tässä vaiheessa taikina muuttuu liisterimäiseksi ja vatkaus on hieman hankalaa. Se kuuluu asiaan.
  3. Kun taikina näyttää tasaiselta ja olet vatkannut sitä muutamia minuutteja, laita taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle tuulihattuja, pieniä tai isoja oman mielesi mukaan.
  4. Paista tuulihatut 200°C:ssa noin 20-25 minuuttia koon mukaan. Tuulihatut ovat valmiita kun ne ovat kauniin värisiä pinnalta.

HUOM! Uunin luukkua ei saa avata paistamisen alkuvaiheessa. Avaaminen saattaa aiheuttaa tuulihattujen lässähtämisen. Kiertoilma saattaa tehdä tuulihatuista vinoja.

Vinkki! Oikaisija käyttää valmiita kuohkeita tuulihattuja pakasteesta!

KOKOAMINEN

  • tuulihattuja
  • 5 dl vaniljasokerilla maustettua vatkattua kermaa tai vaniljakreemiä
  • 100 g sulaa suklaata
  • 1 dl marjoja ja karkkeja
  • 3 rkl tomusokeria
  • tähtisädetikkuja
  1. Täytä tuulihatut kermalla tai kreemillä ja kasaa torniksi kakkulautaselle.
  2. Valuta päälle sulaa suklaata, sihtaa tomusokeria ja koristele marjoilla tai karkeilla.
  3. Uudenvuoden juhlissa tähtisädetikut viimeistelevät kauniin herkkutornin.
Helppo Tuulihattutorni - Croquembouche

Upeaa itsenäisyyspäivää!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Uunijuusto ja pizzatikut
Seuraava artikkeli: Mehevä Taatelikakku »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios