• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kirpeät Puolukkavaahtokarkit

Joulu· Karkit· Yhteistyöt

13 joulu
Kirpeät Puolukkavaahtokarkit

Kaupallinen yhteistyö Dansukker/Suomen Sokeri

Itse tehdyt vaahtokarkit ovat unelman pehmeitä, makeita, kuohkeita, ne sulavat suuhun ja ne ovat niin paljon parempia kuin kaupasta ostetut! Olkoon nämä syitä, miksi niitä kannattaa valmistaa itse.

Rakastin lapsena vaahtokarkkeja. Etenkin sellaisia pehmeitä, värikkäitä ja kierteellä olevia, jonka pinta oli ihanan sileä, ei sokerilla kuorrutettu. Sileä pinta on peräisin vaahtokarkkijauheesta, joka sisältää maissitärkkelystä. Jos tiesin, että vaahtokarkkeja oli meillä kaapissa, kävin sieltä salaa nappaamassa muutaman. En kertakaikkiaan voinut vastustaa niitä. Nyt myöhemmällä iällä maistoin kirpeitä vaahtokarkkeja ja jäin koukkuun. Ihana yhdistelmä makeaa ja hapokasta! Siksi lisäsin tähän ohjeeseen hiukan kirpeyttä.

Vaahtokarkit ovat loistava vieminen ja syötävä herkkulahja näin joulun alla. Ja niiden tekeminen on suhteellisen helppoa. Siitä syntyy hieman sotkua kylläkin, varaudu siihen. Jälleen muistutan myös, että karkkiohjeissa ohje kannattaa lukea huolella kertaalleen läpi ja ohjetta tulee noudattaa myös huolellisesti. Tässäkin ohjeessa tarvitaan digitaalista mittaria, jotta sokerisiirapista saadaan oikean lämpöistä. Sokerisiirapin lämpötila vaikuttaa lopulliseen tulokseen. Vielä yksi hyvä uutinen: itse tehtyjen vaahtokarkkien säilyvyys on todella pitkä, jopa viikkoja, joten voit valmistaa ne hyvissä ajoin lahjaksi. Vaikka heti!

Katso tästä video vaahtokarkkien valmistuksesta.

Kirpeät Puolukkavaahtokarkit

Kirpeät Puolukkavaahtokarkit

OHJE

6-7 vaahtokarkkitikkaria/vaahtokarkkilettiä

Vaahtokarkkijauhe

  • 5 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 5 rkl maissitärkkelystä
  • 2 tl puolukkajauhetta
  • 1-2 tl sitruunahappoa (voit jättää myös pois)
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja sirottele puolet seoksesta kahden leivinpaperin päälle.

Vaahtokarkkimassa

  • 3 rkl liivatejauhetta
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 dl vettä
  • 5 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Lisäksi

  • tikkaritikkuja
  1. Valmistele pursotinpussi valmiiksi, käytä pyöreää noin 13mm tyllaa. Onhan leivinpaperit valmiina ja siroteltu vaahtokarkkijauheella? Nopeus ja hyvä valmistelu on tässä ohjeessa valttia.
  2. Sekoita liivatejauhe, kylmä vesi ja aromi keskenään ja jätä sivuun.
  3. Mittaa vesi, glukoosisiirappi ja sokeri kattilaan. Lämmitä 117-asteiseksi. Käytä digitaalista mittaria.
  4. Siirrä jähmettynyt liivateseos kuumuutta kestävään isoon kulhoon ja aloita lisäämään kuumaa sokeriseosta sekaan koko ajan vatkaten (sähkövatkain) miedolla teholla.
  5. Vatkaa seosta, kunnes se paksuuntuu ja on kuohkeaa sekä kiiltävää (tähän menee noin 5 minuuttia).
  6. Laita seos pursotinpussiin ja pursota heti pitkiä kaistaleita leivinpaperin päälle, johon ripottelit jauhetta. Ripottele lisää jauhetta pursotusten päälle ja jätä jähmettymään (kuivuu noin tunnissa).
  7. Kun vaahtokarkit ovat kuivuneet, irrottele ne leivinpaperista, lisää tarvittaessa vaahtokarkkijauhetta ja letitä vaahtokarkit. Purista päät kiinni.
  8. Pyöritä vaahtokarkit pyörälle ja työnnä tikkaritikku, niin että se kiinnittää samalla letit kiekoiksi, kuten minä tein ja pakkaa lahjaksi.

Vinkki! Voit myös oikaista ja kaataa massan vuokaan, odottaa kuivumista ja leikata paloiksi.

SÄILYVYYS: Vaahtokarkit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja.

*Yleisemmin säilöntään tarkoitettua sitruunahappoa (E330) löytyy markettien maustehyllyltä. Sitruunahappo on hyvin mieto happo ja sopii siksi myös elintarvikekäyttöön.

Kirpeät Puolukkavaahtokarkit

Tarvitset vaahtokarkkien tekemiseen vain muutamaa ainetta, mutta jokainen on yhtä tärkeä. Varsinkin glukoosisiirappi. Se tekee tekstuurista pehmeän ja estää sokerisiirappia kristallisoitumasta. Tomusokerilla on yhtä tärkeä osa maissitärkkelyksen kanssa. Jos et valmista tarpeeksi vaahtokarkkijauhetta, et saa vaahtokarkkeja irti alustasta, käsistäsi tai ylipäätänsä mistään.

MUISTILISTA

  • Lue ohje huolella läpi ja noudata sitä tarkkaan
  • Valmistele kaikki ohjeen mukaan valmiiksi – valmistelu on tämän ohjeen tärkein asia
  • Kun vaahtokarkkivaahto on valmista se alkaa heti asettua, pursottele se siis nopeasti
  • Muista käyttää reilusti vaahtokarkkijauhetta, jotta vaahtokarkit eivät juutu leivinpaperiin
  • Säilytä valmiit vaahtokarkit hyvin suojattuna, etteivät ne kuivu
Kirpeät Puolukkavaahtokarkit
Kirpeät Puolukkavaahtokarkit

Ihanaa joulun odotusta!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehevä Taatelikakku
Seuraava artikkeli: Taaperon Piparkakut (ilman lisättyä valk. sokeria) Ve »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Leena sanoo

    20.12.2022 20:43

    Moi! Eroavatko nämä paljon vaahtokarkeista, joissa on käytetty valkuaisvaahtoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2022 07:59

      Moi, koostumus on hieman erilainen. Pitäisi testailla vierekkäin, että voisi arvioida tarkemmin. Molempia olen tehnyt ja molemmat ovat hyviä, mutta nämä sopivat allergisillekin!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios