• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mango-Passionkakku

Äitienpäivä· Kakut· Kevään juhlat· Kreemikakut

8 touko
Mango-Passionkakku

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten mua alkoi harmittaa eilen kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Yhdistin suklaisen kakkupohjan kanssa raikkaita suosikkimakujani. Tässä kakussa mango maistuu moussessa, jota löytyy kakun sisältä. Passionin ihana aromi saadaan kreemiin leivontaan soveltuvasta passion-aromista. Käytän itse aromia, joita tilaan Englannista. Lämmin suositus Foodie Flavour -merkin vahvoille aromeille, joita riittää pieni tippa maustamaan kreemiä tai kuorrutetta. Heiltä löytyy kymmenittäin erilaisia makuja, melkein mitä tahansa mieleen tulee. Aromit sopivat täydellisesti myös itse tehtyjen makeisten valmistukseen.

Koristelin tämän kakun simppelisti kukilla. Olen aina ollut sitä mieltä, että less is more. Kakusta tuli ihana, juhlapöydän kruunu, kuten kuuluukin. Minulta on tulossa teille lisää ihania juhlakakkujen ohjeita ennen kevään suurinta juhla-viikonloppua!

Mango-Passionkakku

OHJEEN LOPUSTA LÖYDÄT HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ KAKUN TÄYTTÖÖN, KREEMITYKSEEN JA KUKILLA KORISTELUUN.


Mango-Passionkakku

Ohje noin 10-12 hlö

Kakkupohjan ohje löytyy tästä. Se on leivottu halkaisijaltaan 15 cm korkeaan kakkuvuokaan.

Kostutus

  • noin 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Mangomousse

  • 2 dl kermaa
  • 200 g mascarponea
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 dl mangososetta
  • 4 liivatetta ja tilkka vettä
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit.
  4. Lisää mangosose tuorejuustoseokseen ja vatkaa sekaisin.
  5. Purista liivatteet ja sulata tilkkaan kuumaa vettä.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Lopuksi kääntele kerma joukkoon varovasti.
  8. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Mousse on mitoitettu 15cm kakun kahteen kerrokseen, mutta voit tehdä siitä myös yhden kerroksen isompaan kakkuun.

Passionkreemi

Voikreemin ohjeen löydät tästä.

Maustoin kreemin passion-aromilla ja värjäsin osan kreemistä keltaisella ja osan pinkillä pastavärillä.

Koristeet

  • myrkyttömiä kukkia tai syötäviä kukkia

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla.
  2. Kasaa kakku kakkuvuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Kannattaa vuorata vuoka leivinpapereilla tai reunakalvolla.
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten mangomousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
  4. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
  5. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää.
  6. Levitä kakun päälle ensin ns. ”murukerros” voikreemiä. Laita kakku jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä. Lisää toinen ohut kerros ja jähmetä kreemi taas jääkaapissa.
  7. Viimeisenä levitä palettiveitsellä keltaista ja pinkkiä kreemiä eri puolelle kakkua ja tasoita pinta. Näin saat liukuvärjätyn lopputuloksen. Jähmetä kakun pinta taas jääkaapissa.
  8. Peitä kukkien leikkuupinnat ja nosta kakun päälle.

hyödyllisiä ohjeita

  • Lisää vinkkejä kakun kokoamiseen löydät täältä
  • Lisää ohjeita kakun kreemitykseen taas täältä
  • Kukkien käytöstä koristelussa täältä
Mango-Passionkakku
Mango-Passionkakku

Ihanaa äitienpäivää!

/Anni


Lisää kakkuohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mehevä Tumma Kakkupohja
Seuraava artikkeli: GLUTEENITON LEIVONTA – Näin muutat reseptit helposti »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Annika sanoo

    9.5.2022 20:56

    Hei, voiko tuota passion-aromia korvata jollain muulla, mistä saisi passionin makua? Saako Suomesta vastaavia? Näyttää niin hyvältä kakulta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.5.2022 05:46

      Heippa, googlettamalla passion-aromi löytyi myös suomalaisista leivontatarvikekaupoista vastaavaa. Jos ei aromia halua laittaa, niin voi laittaa moussen alle passionhedelmän lihaa tuomaan makua ja maustaa kreemin vaikka vaniljalla 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios