| | | | | |

Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito & Fazer Yosa

Kesä on saapunut ja ulkona on niin kaunista, että tekisi mieli koko ajan kirmailla kukkapelloilla, nauttia auringosta omalla palstalla ja vierailla kaikissa ihanissa kesäkohteissa! Huokailen monta kertaa päivässä luonnon ja alkukesän tuoksua sekä valoa!

Keskikesän juhla eli juhannus häämöttää edessä ja tämän vuoden juhannuskakku on nyt suunniteltu ja leivottu! Kyselin teiltä alkuviikosta teidän juhannus-suosikkeja makeista herkuista. Britakakku mainittiin melkein joka kommentissa! Seuraavaksi eniten mainintoja saivat mansikkakakku ja muurinpohjaletut. Kaikkiin näihin yhdistettiin kotimaiset mansikat. Olen teidän kanssanne ehdottomasti samaa mieltä.

Sain suunnitella juhannukseen sopivan kakun maidottomana. Fazer Aidon ja Fazer Yosan kauratuotteista syntyi tämä vastustamattoman ihana sitruuna-mansikkabritakakku. Ihan täydellinen juhannuspöytään. Marenkia, kermaa ja mansikoita raikkaalla sitruunalla maustettuna!

Tein kaksi britapohjaa, joista toisen pakastin meille ensi viikon mökkireissua varten. Täytän kakun vasta juhannuksena mökillä. Tee sinäkin samoin ja valmista britakakun pohja valmiiksi jo vaikka tänään! Mökille jää vain täytteen vatkaus, mansikoiden viipalointi ja kakun kokoaminen.

Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Sitruuna-mansikkabritakakusta ei raikkautta puutu. Mansikka ja sitruuna sopivat yhteen täydellisesti. Mansikkaa löytyy tuoreena kakun päältä ja sitruunasiirapilla marinoituna kakun välistä. Lisäksi tein ”pika” kandeerauksen sitruunoille, joita asettelin kakun koristeeksi. Raastoin lisäksi Fazer Aito kauravispistä tehtyyn täytteeseen hieman sitruunan kuorta. Kakun väliin sipaisin ihanan raikasta sitruunan makuista Fazer Yosa kauravälipalaa, se on vähän kuin lemon curdia. Nam niin ihanaa!

Hei oletko huomannut, että Kaslink Aito tuotteet ovat nyt Fazer Aito tuotteita? Tuotteet ovat täysin samoja kuin ennenkin, mutta Fazer Aito sekä Fazer Yosa ovat nyt yhtä suurta perhettä. Näitä kaurapohjaisia tuotteita yhdistää laadukkaat ja herkulliset raaka-aineet. Pääsin hyödyntämään molempia tuoteperheitä tässä juhannusreseptissä monipuolisesti!


Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Noin 10 hlö

Ohje

  • 150 g maidotonta margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 keltuaista
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl Fazer Aito Kaurajuomaa
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi.
  3. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseosta sekä kaurajuomaa taikinaan vuorotellen.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (40 x 35 cm).

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit keskenään.
  2. Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten kunnes valkuaisvaahto on kuohkeaa, kiiltävää ja pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin.
  3. Levitä marenki taikinapohjalle.
  4. Paista pohjaa marengin kanssa noin 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä. Valmista kandeeratut sitruunat seuraavaksi.

Kandeeratut sitruunat

  • 2 pientä sitruunaa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  1. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  2. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta.
  3. Lisää sitruunaviipaleet siirapin sekaan ja kiehauta vielä kerran.
  4. Jätä sitruunat noin 30 minuutiksi tekeytymään.
  5. Nosta viipaleet kuivumaan pellille tai ritilän päälle.
  6. Voit kuivatella sitruunaviipaleita myös uunissa hetken, (kiertoilma 50 astetta), jos ne tuntuvat liian kosteilta kakun päälle.

Vinkki! Valmista sitruunat etukäteen, jolloin ne ehtivät kuivua paremmin. Voit myös käyttää tuoretta sitruunaa koristeena.

Täyte

  1. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sitruunankuorella.
  2. Viipaloi mansikat pieneen kulhoon ja mittaa päälle kandeerauksesta jäänyttä siirappia. Sekoita.

Vinkki! Jos käytät koristeena tuoretta sitruunaa, lisää mansikoiden sekaan 1 rkl sitruunamehua ja maun mukaan sokeria.

Koristeet

  • syötäviä kukkia
  • noin 1 dl mansikoita

Kakun kokoaminen

  1. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua.
  2. Leikkaa pohja neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
  3. Irrota taikinalevyt leivinpaperista lastalla ja siirrä alimmainen pala varoen tarjoiluvadille.
  4. Levitä päälle Yosa sitruunanmakuista kauravälipalaa, marinoituja mansikoita ja kauravispiä.
  5. Nosta toinen levy päälle ja toista täyttö loppuun asti.
  6. Koristele britakakun ylin kerros syötävillä kukilla, kuten lemmikeillä ja mansikoilla.

Vinkki! Kahteen kerrokseen leikattua ja koottua kakkua on helpompi leikata.

Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Fazer Yosan kauravälipalat sopivat täydellisesti myös kakkujen täytteiksi. Sitruunan lisäksi suosittelen erityisesti kokeilemaan myös vaniljan ja metsämarjan makuisia kauratuotteita!

Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Voit leikata pohjan kahteen tai neljään osaan. Kahteen osaan leikatusta kakusta on helpompi ottaa paloja, mutta neljään kerrokseen koottu on näyttävämpi.

Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Britakakku kannattaa täyttää juuri ennen tarjoilua, että ihana marenkikerros pysyy rapsakkana!

Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)
Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)

Olisi kiva nähdä kenen juhannuspöytään tämä kakku päätyy. Jaa kuva kakustasi Instagramissa tagaamalla se #anninuunissa & @anninuunissa

Herkullista Juhannusta jo toivotellen!

/Anni


Kaikki lisää juhannusohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Comments

  1. Petra sanoo:

    Voiko Brita- kakun pohjaa tehdä gluteenittomana? Oletko koskaan testannut.. en oikein tiedä, miksei voisi mutta kysyn nyt kuitenkin 😁

    1. Hei Petra, voit tehdä gluteenittomana. Vaihtaisin jauhot ihan samassa suhteessa gluteenittomiin jauhoihin 🙂

  2. Naapurileipoja sanoo:

    Moi!
    Mietin vain, että miksi et olisi tehnyt marenkia ihan italialaisella tyylillä jolloin marenki olisi ollut rapsakkaampi ja kovempi pitempään?
    Muutenhan tuo näyttää todella hyvältä

    1. Moikka,

      Tällä tyylillä marenki on nopeampi ja helpompi tehdä. Monet lukijat lisäksi kokevat italialaisen marengin valmistuksen haastavana. Pyrin tekemään mahdollisimman monelle soveltuvaa simppeliä reseptiikkaa. Kakussa perinteisen britakakun valmistumenetelmä eli perineinen marenki ja sen kypsyttäminen uunissa kakkupohjan päällä. Toki ohjeesta voi aina poiketa ja se on enemmän kuin sallittua kokeneemmille leipureille 🙂 Olen muuten itse sitä mieltä, että myös italialainen marenki pehmenee ja menettää rapeuttaan kun sen laittaa kakun väliin kosteiden täytteiden kanssa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *