Omenapasteijat

Omenapasteijat

 

Omenapasteijat ovat kerrassaan vastustamattomia ja ahh niin helppoa!

Minulla on syksyisin keittiö ja takapiha täynnä talviomenoita, joita tulee hamstrattua ehkä vähän liikaakin vanhempieni omenapuista. Osan omenoista lahjoitin tänä vuonna kollegalleni, joka osaa arvostaa kotimaisia omenoita ja niistä syntyviä herkkuja. Kaikista hamstratuista omenoista aion itse tehdä: piirakkaa, hilloa, kakkua ja muita herkkuja.

Koska aika on rajallista ja halusin käyttää omenoita tuoreina ja raikkaina päätin valmistaa pasteijoita pikaohjeella eli tekemättä taikinaa itse. Nämä ovat suussasulavia!


Omenapasteijat

Ohje:
Valmis voitaikina tai lehtitakina pakasteesta.
1 kananmuna voiteluun

Omenatäyte: (tästä tulee paljon, mutta myös täytettä voi pakastaa, puolita täyte halutessasi)

  • 1 kg talviomenoita
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl fariinisokeria (maun mukaan)
  • rutistus sitruunamehua
  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Kuori ja kuutioi omenat suoraan kattilaan. Anna hautua kattilassa hetken. Kun pohjalle alkaa muodostua nestettä lisää kaneli ja sokeri sekä rutistus sitruunamehua. Hämmennä niin, että omenat, sokeri ja kaneli sekoittuvat tasaisesti. Anna hautua hetken aikaa (itse halusin jättää omenapalat melko kiinteiksi) ja poista kattila liedeltä. Anna täytteen vetäytyä hetki.
  3. Jaa voitaikina levyt kahteen osaan. Lisää täytettä keskelle ja painele reunat kevyesti kiinni. Voit tehdä myös tähtitorttuja.Voitele nyytit lopuksi kanamunalla. Paista pasteijoita uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja nautiskele.
Omenapasteijat

Katso lisää Omena-reseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Emma sanoo:

    Täyte kuulostaa herkulliselta, mutta haluaisin tehdä sitä vielä pienemmän satsin. Jos teen noin 8 taskua, niin laitanko puolikkaan reseptin vielä kerran puoliksi?

    1. Hei Emma,

      Valitettavasti nyt joudut mennä silmämääräisesti. En ole tehnyt näitä pasteijoita vähään aikaan enkä muista tarkalleen tuota omenatäytteen määrää, että kuinka paljon siitä tulee. Tekisin sinuna niin että pilkkoisin silmämääräisesti omenaa, punnitsisin ja sen mukaan laittaisin sitten sokeria ja kanelia. Tämä on siitä kiva ohje, että ei ole niin justiinsa määrillä 🙂

      1. Emma sanoo:

        Joo ompa hyvä! Paljon kiitoksia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *