• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suklaiset Madeleine-leivokset

Keksit ja cookies· Kevään juhlat· Leivokset

21 marras

Suklaiset Madeleine-leivokset

Madeleine-leivokset ”Petite Madeleine” ovat täydellisiä pieniä tee- tai kahvihetken leivonnaisia. Ne sopivat teehen tai kahviin kastettaviksi ja ahh mikä makujen taivas tuo yhdistelmä onkaan! Madeleine-leivokset ovat kuin keksejä (raskalaiset usein ajattelevat näin), mutta ne ovat pehmeitä ja kuohkeita kuten kakkupohja. Niissä maistuu perinteisesti sitruunan- tai appelsiinin kuori. Kastoin madeleinet tällä kertaa suklaaseen ja rouhin päälle pistaasipähkinää. Voin kertoa, että nämä herkut hävisivät aika nopeasti parempiin suihin.

On jo tovi kun näitä herkkuja leivoin. Tämä postaus oli jäänyt jostain syystä odottelemaan tänne blogin luonnoksiin. Olen ollut jo ihan joululeivonnan hurmiossa, kunnes tajusin tänään aamulla, että tämä resepti on myös loistava pikkujouluherkku! Appelsiinia, suklaata ja pistaasipähkinää. Kaikki maut sopivat loistavasti jouluun.

Madeleine-leivokset ovat todella helppoja tehdä, mutta ainoa vaatimus niiden tekoon on tuo madeleine-pelti, mitä ilman ei voi onnistua. Pellin ansiosta madeleinet saavat tuon kauniin simpukan muodon. Leivoksia paistetaan uunissa vain 6-7 minuuttia, joten parhammillaan leivokset ovat valmiita alle 30 minuutissa. Leivoin näitä herkkuja usein yllätysvieraille. Madeleine-leivoksien kanssa voi myös hienostella ja lisätä niihin makua pienillä muutoksilla. Joissain vanhoissa ranskalaisissa ohjeissa voi saatetaan esimerkiksi ruskistaa, mikä lisää pähkinäistä makua leivoksiin. Myös taikinan saatetaan antaa levätä 30 minuutista useampaan tuntiin jääkaapissa. Tämän kikan ansiosta leivonnaisten pinnasta tulee rapeampi ja leivonnaisesta maukkaampi.

Parhaimmillaan madeleinet ovat uunituoreina juuri ja juuri jäähtyneinä, mutta niitä voi tarjoilla hyvillä mielin vielä parin päivän päästä. Perinteisesti madeleinet kuorrutetaan tomusokerilla ja tarjoillaan sellaisenaan hyvin simppelisti. Itse ajattelin dipata madeleinet seuraavaksi marenkiin.


Suklaiset Madeleine-leivokset

Ohje

  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kardemummaa
  • puolikkaan appelsiinin kuoriraaste

Koristelu

  • tummaa suklaata
  • rouhittua pistaasipähkinää
  1. Sulata voi ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja raasta appelsiinin kuori valmiiksi.
  4. Lisää jauho-seos siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin.
  5. Lisää voisula ja appelsiinin kuori lopuksi varovasti käännellen taikinaan.
  6. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  7. Voitele madeleinepellin syvennykset esim. vuokaspraylla.
  8. Nostele taikinaa lusikalla pellin syvennyksiin. Noin 1 rkl per syvennys riittää hyvin.
  9. Paista leivoksia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-7 minuuttia tai kunnes leivokset ovat kypsiä ja vaaleanruskeita.
  10. Irrota hiukan jäähtyneet leivokset vuoasta.
  11. Pyyhi syvennykset, voitele ja paista seuraava erä tarvittaessa.
  12. Dippaa jäähtyneet madeleine-leivokset sulassa tummassa suklaassa ja ripottele päälle pistaasipähkinän muruja.

Vinkki! Mausta taikina halutessasi sitruunankuorella. Tee suklaisia madeleineja korvaamalla osa jauhoista kaakaojauheella! 

Katso myös toinen madeleine-ohjeeni tästä.

Suklaiset Madeleine-leivoksetSuklaiset Madeleine-leivokset

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni


Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Söpöt Minikokoiset Maustekakut
Seuraava artikkeli: Paahdetut Suolapähkinät »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari Spåra sanoo

    21.11.2018 09:09

    Madeleinet on meillä harvemmin nautittuja herkkuja, mutta ehkä siksi niin hyviä.
    Dubaissa käydessä olen tavannut käydä yhdessä ranskalaisessa brasseriessä, josta sai myös mielestäni aivan ihania Madeleinejä.
    Toivottavasti pääsen joku päivä vielä niiden aitoon miljööseen nauttimaan niitä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2018 09:35

      En itsekään ole näitä tehnyt kun vasta kaksi kertaa 🙂 Ovat kyllä herkkuja ja haaveilen myös että pääsisi Ranskaan maistamaan aitoja. Ihanaa päivää Sari!

      Vastaa
  2. Peggy sanoo

    22.11.2018 10:14

    Täällä juuri istun teekuppi kädessä ja suu maiskuu, saisinpa tuollaisen leivoksen juuri nyt. En ole muuten koskaan tehnyt itse näitä itse, pitääkin kokeilla. Rakastan pistaasipähkinää ja suklaakin kyllä maistuu 🙂

    Ihanaa torstaita!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.11.2018 11:54

      Peggy <3 Minäkin haaveilen nyt näistä kun kaikki on jo syöty 😀 haha. Näitä tosiaan tulee harvemmin tehtyä, jos ei omista tuota peltiä. Kaapit tursuaa kaikkea, mutta jos pellin saa vaikka lainaksi jostain, niin kannattaa kokeilla 😉

      Ihanaa torstaita myös sinne <3

      Vastaa
  3. Kakkumonsteri sanoo

    23.11.2018 22:02

    Onpas suloisia <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2018 08:16

      Kiitos <3 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios