• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kandeeratut – Kuivatut Mansikat

Karkit· Vegaaninen

4 elo

Kandeeratut - Kuivatut Mansikat

Sain pakkomielteen jo reilu vuosi sitten kuivatuista mansikoista. Vähän sen jälkeen kun kandeerasin veriappelsiineja. Jälleen kerran yksi idea, joka on bongattu New Yorkin matkaltamme. Selasin inspiraation vallassa Bake From Scratch -lehteä, jonka hankin Whole Foodsista. Aivan mahtavan runsas mansikkaosuus lehdessä pursuili ihania ideoita mansikoiden säilömiseen. Päätin aloittaa mansikoiden kuivattelun vihdoinkin! Tämän ohjeen piti tulla muuten alunperin kirjaani, mutta jätin ohjeen viime hetkellä pois.

Miksi sitten otsikossa lukee kuivatut sekä kandeeratut mansikat? Tarkoitukseni oli uunikuivattaa mansikoita, mutta kotimaiset mansikat olivat niin makeita, että niistä tuli mielestäni ilman lisättyä sokeriakin kandeerattuja. Tästä syystä otsikossa lukee kumpikin vaihtoehto, saat itse päättää minä näitä ihanuuksia pidät: kandeerattuina vai kuivattuina.

Mieleeni tulee kymmenittäin ideoita, mihin kuivattuja ja kandeerattuja mansikoita voi käyttää: itse tehdyssä myslissä, kakunkoristeina, sellaisenaan makeina (terveellisinä) herkkuina, puuron seassa ja ihan missä tahansa muualla. Mihin sinä lisäisit näitä luonnon karkkeja?

Ohje on helppo, mutta aikaa vievä. Mansikkaviipaleiden kuivumisaikaan vaikuttaa ilman kosteus, mansikan mehupitoisuus ja viipaleiden paksuus. Yritän ohjeessa ilmoittaa mahdollisimman tarkasti eri vaiheet ja ajat, mutta muistathan, että kuivumisaika on aina tekijä- ja uunikohtainen. Löysin googlesta vertailemalla erilaisia kuivatusohjeita. Joissain ohjeissa uunin lämpötila on huomattavasti korkeampi ja kuivatusaika myös huomattavasti lyhyempi. Epäilen onnistumismahdollisuutta tämän tyyppisissä ohjeissa, sillä mansikat päästävät paljon nestettä uunissa ja myös kärähtävät helposti. Kannattaa uhrata näille herkkupaloille aikaa ja suosittelen kotimaisia mansikoita, joita vielä hetken aikaa on tarjolla.


Kandeeratut – Kuivatut Mansikat

  • noin 1 litra mansikoita
  • 2 tl sitruunamehua
  • (sokeria)
  1. Laita uuni kuumenemaan noin 80 asteeseen.
  2. Leikkaa mansikat siivuiksi (ks. paksuus alla olevasta kuvasta).
  3. Mittaa kulhoon sitruunamehu. Jos teet talvella ulkomaisista mansikoista, voit lisätä hiukan sokeria.
  4. Lisää mansikat kulhoon ja kääntele varovasti mehun kanssa.
  5. Asettele mansikat pellille leivinpaperin päälle tasaisesti.
  6. Kuivata mansikoita uunin keskitasolla noin 4-5 tuntia.
  7. Avaa uunin luukku ja jätä mansikat vielä jälkilämmölle noin tunniksi.
  8. Nosta pelti uunista ja anna jäähtyä.
  9. Luultavasti mansikat eivät ole kokonaan kuivuneet, jätä ne kuivumaan pellille huoneilmaan. Tähän voi mennä 1-2 päivää.
  10. Mansikat saattavat tuntua siltä, että ne jäävät leivinpaperiin kiinni. Kunnolla kuivuttuaan ne lähtevät kuitenkin helposti irti.

SÄILYTYS: Säilytä kandeeratut – kuivatut mansikat leivosrasiassa tai paperipussissa kuivassa paikassa.  Mansikat kestävät hyvinä useamman viikon.

Vinkki! Tarkkaile uuniasi. Laita lämpötilaa pienemmälle, jos mansikat paahtuvat liikaa. Paksummissa paloissa kestää kauemmin kuivua. 

Vinkki! Voit kuivattaa mansikat täysin kuiviksi tai jättää ne hiukan tahmeiksi. 

Kandeeratut - Kuivatut MansikatKandeeratut - Kuivatut MansikatKandeeratut - Kuivatut Mansikat Kandeeratut - Kuivatut Mansikat

Innostuitko kuivattamaan mansikoita?

Herkullista sunnuntaita!

♥ Anni


Muita herkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Comojärvi – Rakastu Italiaan (airbnb näköalalla)
Seuraava artikkeli: Tukholman kahvilat ja leipomot x 10 »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    4.8.2019 20:11

    Ooh! Enpä ole koskaan kuivannut mansikoita. Enkä nyt tajua, että miksi! Mulla olisi vielä mansikkamaalla jonkun verran mansikoita ja tätä voisin kokeilla!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.8.2019 21:03

      En minäkään tätä ennen! Aivan ihania <3 Mitähän seuraavaksi kuivattaisi 🙂

      Vastaa
  2. Äeti sanoo

    5.8.2019 13:56

    Kuivasin vuiosia sitten mansikan lohkoja (n. 6 kpl / mansikka) kuivurilla ja lähetin tuliaisina ulkomaille.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2019 16:38

      Varmasti ihana tuliainen ulkomaalaisille suomalaiset makeat mansikat <3

      Vastaa
  3. Selja sanoo

    31.7.2020 11:22

    Hei, muutama viikko sitten kokeilin tätä ohjetta, ja ei mennyt ihan putkeen. Kahden tunnin kuivatuksen jälkeen löysin mansikat kauttaaltaan käristyneinä uunista.
    Koko satsi meni suoraan roskikseen, ja tämä jäi harmittamaan. Uunia pidin jopa hieman pienemmällä kuin ohjeessa oli. Mistäköhän tämä olisi voinut johtua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2020 08:09

      No nyt on erikoista. Minkä paksuisia ja kokoisia mansikkasi olivat? Olitko marinoinut ne sitruunamehulla, lisäsitkö sokeria?

      Uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja ja siksi ohjeen vinkkinä on myös tämä:

      Vinkki! Tarkkaile uuniasi. Laita lämpötilaa pienemmälle, jos mansikat paahtuvat liikaa. Paksummissa paloissa kestää kauemmin kuivua.

      Kuivatusaika on aina uunikohtainen,

      Vastaa
  4. Petteri sanoo

    13.12.2020 21:48

    Eksyin tänne mansikan kuivatus osiolle, kun katselin granola ohjeita.
    Ennen kuin ostin hyötykasvikuivurin, kuivatin kaikki retkiruoka tarpeet uunissa. Uunin lämpö pienin mahdollinen, eli 50 astetta ja uunin luukku raollaan. Sama lämpötila nykyään kuivurissa.
    Raija Hentmanin Herkutellen luonnossa kirjassa on kuivatuksesta hyviä vinkkejä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2020 06:16

      Kiitos vinkistä 🙂

      Vastaa
  5. Jarno sanoo

    16.3.2021 02:36

    Oli hyviä, kiitos ohjeesta!
    Sopii hyvin naposteltavaksi kummelia katsottaessa, kylä lähtee😂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.3.2021 05:23

      🙂 Kiva! Kokeile myös appelsiineja ja dippaa ne suklaaseen <3

      https://www.anninuunissa.fi/kandeeratut-appelsiinit/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios