| | | | |

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Kaupallinen yhteistyö Fazer Aito

Kinuski ja suklaa ♥ Pääsiäisen ihanin jälkiruoka on tässä: Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)! Jäätelökakussa nämä kaksi täyteläistä makuakin maistuvat raikkaalta.

Rakastuitte jouluna maidottomaan joulujäätelökakkuuni ja moni teistä toivoi keväistä versiota tuosta joulun hittiohjeesta. En unohtanut toivettanne!

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Tässä jäätelökakussa on kerroksittain kaurapohjaista suklaa- ja kinuskijäätelöä. Jäätelön pohjana on itse keitetty kondensoitu kaurajuoma, Fazer aidon kauravispi ja vaniljakastike. Kakun pohja on tehty aidoista jäätelövohveleista ja vohvelia löytyy myös kakun välistä. Sulatin kakun päälle suklaata ja valutin sitä ronskilla kädellä kakun reunoille. Se raksahtaa ihanasti suussa kylmän jäätelön kanssa. Pursotukset kakun päällä ovat Fazer Aidon vaahdotettua vispiä. Oi voi tästä tuli niin herkullista, että kuola valuu näppäimistölle tätä kakkua kuvaillessa.

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Kondensoitu kaurajuoma

Löydät ohjeen tästä.

Pohja

  • 100 g jäätelövohveleita (esim. Pappagallo)
  • 30 g maidotonta margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistit reunat kakkuun.
  3. Murskaa vohvelit (jätä kaksi koristeluun) muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata margariini ja sekoita vohvelimurun sekaan.
  5. Painele vohveliseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

HUOM! Käytin 10 cm korkeaa vuokaa. Jos sinulla ei ole yhtä korkeaa vuokaa, valitse halkaisijlataan 24 cm kakkuvuoka tai puolita ohje.

Jäätelö

  1. Vatkaa kauravispi ja kauravaniljakastike  kuohkeiksi vaahdoksi eri kulhoissa, yhdistä ne ja lisää sekaan kondensoitu kaurajuoma. Kääntele tasaiseksi massaksi.  
  2. Ja massa kahteen eri kulhoon. Sekoita toiseen kaakaojauhe ja toiseen kinuski.  
  3. Kaada kumpaakin jäätelöseosta vuorotellen vuokaan vohvelipohjan päälle (laitoin kaksi kerrosta kumpaakin).
  4. Puolessa välissä täyttöä murskaa kaksi jäätelövohvelia kakun väliin.
  5. Peittele ja laita jäätelökakku pakastimeen yön yli tekeytymään.

Koristeet

  • 50 g tummaa suklaata (maidoton)
  • noin 1 dl Fazer Aito kauravispiä 
  • pieniä tummia suklaamunia (maidoton)
  • 1 jäätelövohveli
  1. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Nostele sulaa suklaata lusikalla kakun reunoille ja päälle.  
  2. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi (lisää halutessasi sekaan kaakaojauhetta tai kinuskia) ja pursota se kakun reunoille.   Asettele kakun päälle suklaamunia tai muita koristeita ja vohvelin palasia.  
  3. Tarjoile kakku heti!  

HUOM! EDIT. Kakun ohjetta muutettu 10.3.2022 Fazer Aito Kinuski- ja Suklaakastiketuotteiden poistuessa valikoimista.

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Kurkkaa miten ihania muita ohjeita Fazer Aidon reseptipankista löytyy, pääset reseptipankkiin tästä.

Maidottomia tummia suklaamunia oli hiukan hankala löytää kakun koristeeksi. Kannattaa kysyä suoraan oman kaupan kauppiaalta, jos hyllyistä ei löydy. Ruohonjuuresta löytyy ainakin vaihtoehtoja.

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Vohveleista tehty pohja saa kakun muistuttamaan maultaan ihan oikeaa jäätelötötteröä!

Kinuski-Suklaajäätelökakku (M)

Jos kokeilet kakkua, muistathan tägätä somessa @anninuunissa, että pääsen näkemään sinunkin versiosi!

Herkullista pääsiäistä!

/Anni


Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Inka Ruohomäki sanoo:

    Ihana kakku! Mitä tyllaa käytit pursotuksiin?😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *