|

Veriappelsiinitorttu marengilla

Veriappelsiinitorttu marengilla

Resepti on alun perin suunniteltu Unelmien Talo & Koti -lehteen

Odotan aina alkuvuonna eniten sitrushedelmien sesonkia. Sitrushedelmistä odotan varsinkin veriappelsiinia. Se on uusi suosikkini, jonka sesongin toivoisin kestävän pidempään. Niin mehukas, raikas ja makea. Veriappelsiinit ovat myös niin kauniita ja niiden leikkauspinnan väri on upea! Pikkuhiljaa veriappelsiinit alkavat jo kadota kaupoista, mutta ennen sitä ehdin vielä vinkata teille tämän ihanan ohjeen, jonka leivoin ja stailasin Unelmien Talo & Koti -lehden maaliskuun numeroon palstalleni.

Sitruunaiset ohjeet ovat aina hyvin suosittuja ja tämän tortun olen tottunut yleensä tekemään sitruunasta (tai limestä). Löydät kaikki sitruunaiset ohjeeni muuten täältä. Tällä kertaa veriappelsiini nappasi sitruunan paikan ja voin kertoa, että se toimii. Tämä torttu saa kielen rullalle. Ja hei, jos veriappelsiinia ei enää löydy kaupoista, voit toki käyttää ohjeessa myös tavallisia appelsiineja tai sitruunaa.


Veriappelsiinitorttu marengilla

noin 8 hlö

Ohje löytyy täältä

Veriappelsiinitortussa on ihanan rapea korkea pohja, jonka päälle keitetään curdimainen täyte veriappelsiinista, sokerista ja keltuaisista. Lopuksi vaahdotetaan sveitsiläisellä tyylillä pumpulin pehmeä marenki, joka pursotellaan piirakan päälle hattaroiksi ja paahdetaan lopuksi tohottimella.

Veriappelsiinitorttu marengilla
Veriappelsiinitorttu marengilla

KUVAT: Johanna Myllymäki/A-lehdet

Seuraavaksi leivotaan jo pääsiäisherkkuja.

Aurinkoa päivään!

/Anni


Lisää keväisiä reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. IK sanoo:

    Tuli tosi hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *