• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanat Jogurtti-Mansikkakakut

Äitienpäivä· Juhannus· Kuivakakut· Leivokset· Ystävänpäivä

29 kesä

Jogurtti-Mansikkakakku

Ihanat Jogurtti-Mansikkakakut maistuvat kotimaisilta mansikoilta ja ne ovat täydellisen meheviä sekä kosteita minikokoisia kuivakakkuja!

Tiedustelin eilen lähitorin mansikkamyyjältä, että koska niitä kotimaisia mansikoita saa oikein kunnolla ja laatikoittain? Kuulemma parhaaseen mansikkasesonkiin on vielä kaksi viikkoa. Valitettavasti tähän asti tarjonta on ollut melko niukkaa ja mansikoiden ulkonäkökään ei ole hurmannut tiskillä. Lisäksi hinta on vielä todella korkea, mistä syystä olen pari kertaa päätynyt ostamaan virolaisia mansikoita, jotka ovat täysin kelpoja leivontaan. Päätin siis aloittaa mansikkareseptien leipomisen ennen sesonkia ja siihen tarkoitukseen mansikoita on löytynyt jo kivasti.

Nämä ihanat jogurtti-mansikkakakut eli söpöt minikakut leivoin jo hetki sitten. Ihastuin näissä minikakuissa muutamaan asiaan, jotka on pakko mainita heti: kotimainen mansikkapyree taikinassa, joka teki siitä pinkkiä eikä liian makeaa, ihana mehevyys, jota tukee jogurttikuorrutus ja pieni koko, jonka saa aikaan minikakkupellillä. Nämä ihanat mansikkakakut ovat täydellisiä picnic-eväitä ja sopivat itse asiassa mihin tahansa kesähetkeen. Ohje on myös helppo ja nopea, kun paistoaikakin pysyy lyhyenä!


Ihanat Jogurtti-Mansikkakakut

Ohje: (noin 16 minikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl butter vanilla aromia
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl mansikkapyrettä (itse tehty)
  1. Pese ja perkaa mansikat kulhoon ja aja tasaiseksi pyreeksi. (pakaste tai tuore)
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele minikakkupeltivuokaspraylla.
  4. Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
  5. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min.)
  6. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
  7. Lisää osissa voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja mansikkapyreetä.
  8. Vatkaa pienellä teholla, kunnes taikina on tasaista.
  9. Pursota taikina minikakkupellin koloihin (noin puoliväli).
  10. Paista kakkuja uunissa noin 12-14 minuuttia.
  11. Nosta pelti jäähtymään hetkeksi, kippaa kakut jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla.
  12. Kuorruta mansikkakakut jäähtyneenä.

Vinkki! Tarkista kakkujen kypsyys puutikulla! Uuneissa on eroja. Jos teet vielä pienempiä minikakkuja, puolita paistoaika. Jos teet isompia kakkuja, lisää paistoaikaa. Alemmassa kuvassa kakku on tehty klassiseen minikakkuvuokaan 10 cm ja paistoin kakkua noin 30 minuuttia. Vielä isompaan vuokaan tehtynä paisto noin 45-60 min.

Jogurttikuorrute

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 3-4 rkl tomusokeria (maista ja lisää oman maun mukaan)
  • aitoa mansikkajauhetta
  1. Mittaa jogurtti kulhoon ja mausta tomusokerilla.
  2. Sekoita jogurtti juoksevaksi. Voit lisätä vähän sitruunamehua, jos käytät todella paksua jogurttia.
  3. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
  4. Lopuksi sirottele halutessasi vielä aitoa mansikkajauhetta koristeeksi.

Vinkki! Voit tehdä kuorrutteen halutessa myös pelkästään tomusokerista ja sitruunamehusta!

 Jogurtti-Mansikkakakut
Jogurtti-Mansikkakakku
 Jogurtti-Mansikkakkakku

Katso myös Minikokoiset Sitruunakakut

Ihanaa päivää!

♥ Anni


Lisää mansikka-ohjeita löydät täältä ja helppoja mökkiohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Silkinpehmeä Sveitsiläinen Marenki
Seuraava artikkeli: Mehevä Vaalea Vaniljakakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    30.6.2017 20:56

    Onpas nättejä kerrassaan! 😀 Mansikkaa harvemmin tulee leivonnassa käytettyä, varsinkaan taikinoissa. Aina se on melkeinpä tuoreena kakun päälle tai täytteeksi. Yllätyin toden teolla, kun ensimmäistä kertaa testasin nimenomaan muffinitaikinaan laittaa pyrettä ja sehän toimi enemmän kuin hyvin.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      1.7.2017 08:11

      Kiitos kommentista ja kehuista 🙂 Kokeilen tässä reseptissä itsekin pyrettä ensimmäsitä kertaa ja täytyy sanoa, että yllätyin myös. Tämä on kyllä hyvä tapa käyttää marjoja ja saada aitoja makuja leivonnaisiin. Hmmm löytyyköhän tuo muffinssiohje blogistasi! Kuulostaa kiinnostavalta 🙂

      Vastaa
  2. Paula sanoo

    30.5.2019 09:16

    Hei voiko ihan muffinsipellille tehdä nämä?
    Tai paperisiin muffinssi vuokiin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.5.2019 14:40

      Muffinipellille voi varmasti tehdä 🙂 en tekisi pelkkiin paperivuokiin.

      Vastaa
  3. Johanna sanoo

    10.2.2021 15:36

    Hei,
    Kovettuuko tuo kuorrute, vai jääkö pehmeäksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2021 18:33

      Kuorrute on pehmeää 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios