• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rouskuva Pistaasipraliini (Ve)

Joulu· Karkit

7 joulu
Rouskuva Pistaasipraliini

Rouskuva pistaasipraliini on herkullinen lahjaidea, lauantai-illan herkku, kakun koriste ja vaikka mitä muuta. Valmistin pistaasipraliinia jouluisen jälkkärin (ohje tulossa tällä viikolla) koristeeksi, mutta siitä tuli niin herkullista ja kaunista, että ajattelin jakaa ohjeen myös sellaisenaan tänne blogin puolelle.

Pakkasin nämä ihanat praliinit sellofaaniin ja annan joululahjaksi läheisille. Pähkinäpraliini on siitä kiva syötävä lahja ettei sitä (kuten monia muita itse tehtyjä makeisia) tarvitse säilyttää jääkaapissa ja se säilyy useita viikkoja. Maultaan praliini on kuin nekkutikkarit, mutta eri muodossa.

Yksi huono puoli löytyy kuitenkin ja siitä on syytä mainita. Praliinin valmistuksessa tulee kiinnittää tarkkuutta ohjeeseen, puhtaisiin välineisiin ja kelloon. Sokeri kristallisoituu helposti ja jos niin käy, ei praliinia voi pelastaa. Praliini myös palaa pohjaan herkästi. Tein itse tämän praliinin neljä kertaa ennen kuin onnistuin. Mutta taktiikkani oli väärä, opin joka kerralla muutaman niksin, jotta voisin jakaa ne ohjeeseen ja varmistua siitä, että te onnistutte ensimmäisellä kerralla.

Tämä jouluherkku on myös muuten täysin gluteeniton, maidoton ja vegaaninen! Valmistukseen tarvitset vain sokeria, vettä ja pistaasipähkinöitä.

Rouskuva Pistaasipraliini

Rouskuva Pistaasipraliini

Ohje

  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • pistaasipähkinärouhetta
  • öljyä
  1. Aseta leivinpaperi pellille, voitele se öljyllä ja ripottele pistaasit sen päälle.
  2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Hämmennä vain tarvittaessa.
  3. Nosta lämpöä ja anna sokeriveden kuplia noin 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin kultainen. HUOM! Älä sekoita seosta missään vaiheessa, jotta sokeri ei kristallisoidu.
  4. Kaada sokerisiirappi nopeasti pistaasien päälle, voit levittää hiukan lastalla, mutta älä koske käsin, koska sokeri on todella kuumaa ja kovettuu nopeasti.
  5. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ja napsauttele sopiviksi paloiksi.

Vinkki! Praliinin teossa on tärkeä käyttää puhdasta, paksupohjaista teräskattilaa. MUISTA, että sokeri kristallisoituu herkästi, joten seuraa ohjetta tarkasti.

Vinkki! Voit käyttää ohjeessa mitä tahansa muutakin pähkinää.

Rouskuva Pistaasipraliini
Rouskuva Pistaasipraliini

Ihanaa alkanutta viikkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Domino-tryffelit (vain 3 ainetta)
Seuraava artikkeli: Söpöt Poropiparit »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios