|

Rouskuva Pistaasipraliini (Ve)

Rouskuva Pistaasipraliini

Rouskuva pistaasipraliini on herkullinen lahjaidea, lauantai-illan herkku, kakun koriste ja vaikka mitä muuta. Valmistin pistaasipraliinia jouluisen jälkkärin (ohje tulossa tällä viikolla) koristeeksi, mutta siitä tuli niin herkullista ja kaunista, että ajattelin jakaa ohjeen myös sellaisenaan tänne blogin puolelle.

Pakkasin nämä ihanat praliinit sellofaaniin ja annan joululahjaksi läheisille. Pähkinäpraliini on siitä kiva syötävä lahja ettei sitä (kuten monia muita itse tehtyjä makeisia) tarvitse säilyttää jääkaapissa ja se säilyy useita viikkoja. Maultaan praliini on kuin nekkutikkarit, mutta eri muodossa.

Yksi huono puoli löytyy kuitenkin ja siitä on syytä mainita. Praliinin valmistuksessa tulee kiinnittää tarkkuutta ohjeeseen, puhtaisiin välineisiin ja kelloon. Sokeri kristallisoituu helposti ja jos niin käy, ei praliinia voi pelastaa. Praliini myös palaa pohjaan herkästi. Tein itse tämän praliinin neljä kertaa ennen kuin onnistuin. Mutta taktiikkani oli väärä, opin joka kerralla muutaman niksin, jotta voisin jakaa ne ohjeeseen ja varmistua siitä, että te onnistutte ensimmäisellä kerralla.

Tämä jouluherkku on myös muuten täysin gluteeniton, maidoton ja vegaaninen! Valmistukseen tarvitset vain sokeria, vettä ja pistaasipähkinöitä.

Rouskuva Pistaasipraliini

Rouskuva Pistaasipraliini

Ohje

  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • pistaasipähkinärouhetta
  • öljyä
  1. Aseta leivinpaperi pellille, voitele se öljyllä ja ripottele pistaasit sen päälle.
  2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri sulaa. Hämmennä vain tarvittaessa.
  3. Nosta lämpöä ja anna sokeriveden kuplia noin 10-15 minuuttia, kunnes väri on kauniin kultainen. HUOM! Älä sekoita seosta missään vaiheessa, jotta sokeri ei kristallisoidu.
  4. Kaada sokerisiirappi nopeasti pistaasien päälle, voit levittää hiukan lastalla, mutta älä koske käsin, koska sokeri on todella kuumaa ja kovettuu nopeasti.
  5. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia ja napsauttele sopiviksi paloiksi.

Vinkki! Praliinin teossa on tärkeä käyttää puhdasta, paksupohjaista teräskattilaa. MUISTA, että sokeri kristallisoituu herkästi, joten seuraa ohjetta tarkasti.

Vinkki! Voit käyttää ohjeessa mitä tahansa muutakin pähkinää.

Rouskuva Pistaasipraliini
Rouskuva Pistaasipraliini

Ihanaa alkanutta viikkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *