• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rouskuvat Pähkinä-caramelkeksit (G)

Joulu· Karkit· Keksit ja cookies

18 joulu
Rouskuvat Pähkinä-caramelkeksit (G)

Rouskuva pähkinäcaramel (G) tai pähkinä-kinuskikeksit vai olisiko pähkinäpraliini-keksit parempi? Valitsin ensimmäisen vaihtoehdon. Näiden herkkujen nimeäminen olikin sitten vaikeaa. Tämä ei ole makeisohje eikä keksiohje vaan jotain siltä väliltä. Jos tykkäät kinuskista, toffeesta ja nekuista tämä on myös sun juttu. Niin ja nämä keksit ovat täysin gluteenittomia.

Tässä ohjeessa mennään kuitenkin taas vähän haasteellisempaan suuntaan itse tehtävien makeisten ja syötävien lahjojen osalta. Tarvitset näiden keksien tekemiseen lämpömittarin sekä vikkelyyttä.

Rapeutta ja rousketta näihin kekseihin tuo ruokasooda, jota lisätään caramel-seokseen keittämisen lopussa. Valmiin keksin pinta on kuplivan näköinen ei kiiltävä, kuten toffeekarkeissa yleensä. Viimeisen silauksen herkuille antaa päälle ripoteltava sormisuola! Ihan täydellistä!

Näitä herkkuja valmistin viime viikolla joulukarkki IG-Livessä ja moni on kysellyt jo ohjetta. Jouduin säätämään sitä hiukan, mutta tässä se viimein on olkaa hyvät!

Rouskuvat Pähkinä-caramelkeksit (G)

Rouskuvat Pähkinä-carAMELkeksit (G)

Ohje (noin 8 kpl)

  • 1 dl fariinisokeria
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl voita
  • 0,5 tl vanilja-aromia
  • 1 dl pekaanipähkinöitä (tai muita suosikkejasi)
  • sormisuolaa
  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja aseta pelti lieden viereen.
  2. Mittaa sokeri ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos on 120-asteista. Käytä mittaamiseen digitaalista paistomittaria tai vastaavaa.
  4. Lisää sooda kun oikea lämpötila on saavutettu. Seos alkaa vaahdota voimakkaasti, sekoita nopeasti.
  5. Lisää voi, aromi ja pähkinät myös nopeasti. Sekoita taas ja nosta kattila liedeltä.
  6. Nostele heti lusikalla kasoja leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
  7. Ripottele päälle sormisuolaa taas nopeasti, koska keksit kovettuvat todella nopeasti. Älä koske missään nimessä kekseihin tai seokseen, se on todella kuumaa.
  8. Anna pähkinä-caramelkasojen kovettua noin 30 minuuttia ja nostele tarjolle tai pakkaa lahjaksi.

HUOM! Tämä ohje on astetta vaativampi ja tarvitset tekoon mittarin seoksen lämpötilan mittaamista varten. Löydät videon tämän reseptin tekoon Instagramista IGTV:n puolelta. Tässä linkki.

Vinkki! Sooda pitää lisätä vasta ihan lopussa ja kekseistä tulee rapeita vain jos seos vaahtoaa vielä kun nostelet kasoja leivinpaperille. Sooda tekee kekseistä rapean rouskuvia.

Vinkki! Älä keitä caramelia liian kuumalla liedellä ettei se pala. Jos seos tummuu lakritsin väriseksi on se pilalla ja maku on kauhea.

Rouskuvat Pähkinä-caramelkeksit (G)

Tämän piti olla vuoden viimeinen makeisohje – jos aikaa jää niin postaan vielä yhden. Tiesithän, että löydät kaikki itsetehtävät makeiset täältä.

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihana Pannacottapiirakka (Ve)
Seuraava artikkeli: Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. San sanoo

    21.12.2020 16:04

    Miten suosittelet näitä säilytettävän? Olen tehnyt näitä jo kolme erää, koska tekeminen on suht nopeata. Hieman erinäköisiä erät ovat keskenään, mutta kaikki ovat jähmettyneet ja ovat hyviä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2020 16:07

      Kiva kuulla, että tykkäät ohjeesta. Tekemällä oppii mikä on omaan mieleen parhain valmistustapa ja -aika. Minullakin joka erä oli erilainen, mutta herkullinen 🙂 Olen pitänyt jääkaapissa ja huoneenlämmössä. Molemmat tavat toimii ja reilu viikon pysyivät hyvinä.

      Vastaa
  2. Roosa sanoo

    22.12.2020 19:43

    Heippa, osaatko sanoa missä mättää kun namusista tuli omarmaisen halkeilevia? Eka satsi onnistui täydellisesti, perus:D

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.12.2020 06:40

      Hei, näistä pitää nimen omaan tulla lohkeavan rouskuvia soodan takia. En ihan ymmärrä mitä tarkoitat. Pitäisi nähdä, jotta pystyisin arvioida. Keittoaika ainakin vaikuttaa koostumukseen.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios