| |

Helppo Smetana-Lohipiirakka

Helppo Smetana-Lohipiirakka

Tää piirakka on niin hyvää! Ei ihme, että sekositte siitä. Äitikin soitti äsken, että voisitko lisätä ohjeen blogin puolelle, mistä sitä olisi helpompi jatkossa lukea. No tässähän se sitten tulee olkaa hyvät!

Tallenna tämä ohje, nimittäin tarvitset sitä myös joulun jälkeen. Piilotat siihen kalapöydän lohet ja smetanat hetkessä. Oon rakastanut smetanaa jo ihan pienenä tyttönä. Se kuului vahvasti jouluun ja sitä herkuteltiin mädin kanssa. Myöhemmin olen oppinut käyttämään sitä myös dipeissä, jälkkäreissä sekä suolaisissa että makeissa piirakoissa!

KATSO IG-VIDEO PIIRAKAN LEIPOMISESTA TÄÄLTÄ

*resepti on alun perin suunniteltu kaupallisella yhteistyössä Deliciest Smetanan kanssa

Helppo Smetana-Lohipiirakka

Helppo Smetana-Lohipiirakka maustetaan kapriksilla ja limellä. Se maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin ja sen kruunaa ehdottomasti päälle pirskoteltava yrttiöljy. Nam.


Helppo Smetana-Lohipiirakka

OHJE noin 12 palaa

  • 1 (600 g) iso lehtitaikina levy
  • 350 g Deliciest smetanaa
  • 1 kananmuna (toinen voiteluun)
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 limen kuoriraaste
  • 1/2 limen mehu
  • 2 rkl kapriksia
  • mustapippuria
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • tilliä

Yrttiöljy

  • loput tillit ja ruohosipulit
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl limenmehua
  • muutama kapris
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  1. Mittaa kaikki aineet pitkään lasiin/kulhoon ja aja tasaiseksi.
  2. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pippuria.

1. Ota taikinalevy sulamaan ajoissa. Kauli se ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Leikkaa veitsellä viillot piirakan reunoille (1 cm) ja pistele keskusta haarukalla. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min, kunnes reunat nousevat.
2. Sekoita smetana, kananmuna, ruohosipuli, limen mehu ja -raaste, kaprikset ja mustapippuri nopeasti kulhossa. Viipaloi sipuli renkaiksi ja ota lohi esiin.
3. Kaada smetana-seos varovasti esipaistetun pohjan päälle. Se on valuvaa, mutta pysyy reunojen sisällä, jos teit viillot ja esipaisto on nostanut reunoja hieman.
4. Asettele päälle lohi ja sipuli. Paista vielä 20-25 minuuttia. Nosta lämpö paiston loppuvaiheessa 225 asteeseen.
4. Revi valmiin piirakan päälle reilusti tilliä ja viimeistele yrttiöljyllä.

KATSO VIDEO PIIRAKAN LEIPOMISESTA TÄÄLTÄ

Helppo Smetana-Lohipiirakka

Herkullista joulukuun jatkoa!

/Anni

Katso lisää jouluherkkuja täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *